Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franÁaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiůn espaŮola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Ontslagrecht » Ontslagrecht-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Ontslagrecht-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Ontslagrecht-Noord Holland

Zelf een vraag over Ontslagrecht-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Ontslagrecht-Noord Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Ontslagrecht-Noord Holland:
Naam: E.A. van Jaarsveld
Bedrijf: Ontslagspecialist
Reactiesnelheid: 40 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over E.A. van Jaarsveld vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Ontslagrecht-Noord HollandVragen over Ontslagrecht-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Ontslagrecht-Noord Holland op jouw website?Vragen over Ontslagrecht-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Ontslagrecht-Noord HollandVragen over Ontslagrecht-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Is er sprake van art 7:610a BW?

[Gesteld op: 10-11-2010]

Toelichting:
Van maart 2002 tot oktober 2010 was ik werkzaam bij een moederbedrijf als boekhouder. Hier was ik werkzaam bij diverse bvís. Sommige van die bvís werden falliet verklaard of op non actief gezet en wanneer dit gebeurde werd mijn contract weer overgenomen door een nieuwe of actieve bv. De exploitant of ondernemer van al die bvís was altijd dezelfde persoon.. Een paar vaste horecazaken wisselden steeds onder verschillende bvís, maar de bvís werden dus opgericht voor precies dezelfde zaken, maar onder een andere naam.

In september 2010 en kort daarna zijn een paar van deze bvís failliet veklaard, onder andere .... bv (waar mijn vaste contract sind 1 februari 2010 werd overgenomen) en op 4 oktober 2010 werd door de curator mijn arbeidsovereenkomst opgezegd. Enkele bvís zijn nog steeds actief.
Sinds 2002 tot 4 oktober 2010 werkte ik op het hoofdkantoor (te Amsterdam) als boekhouder en deed ik de financiŽle administratie van alle bvís, ook de bvís die nog steeds actief zijn.

Mijn contract werd overgenomen door ..... bv welke failliet is verklaard, maar ik deed ook de financiele administratie van andere bvís en hierbij ook bvís die nog steeds actief zijn. In praktijk was ik dus niet alleen werkzaam voor de Drie Gezusters maar ook voor andere bvís, ik was immers de enige persoon die de financiele administratie van alle bvís (inmiddels falliet en nog steeds actief) deed. Mijn vraag is dan ook: is de opzegging van mijn arbeidsovereenkomst rechtvaardig, sinds ik ook financiŽle administratie voor bvís deed die nog wel actief zijn. Is er sprake van art. 7:610a BW (vermoedens van een arbeidsovereenkomst)?
Antwoord:
Ik ga ervan uit dat uw salaris werd betaald door de failliete BV. Dat betekent dat de arbeidsovereenkomst tussen u en de failliete BV vast staat. De opzegging van uw arbeidsovereenkomst door de curator is dan rechtsgeldig.

Het feit dat u werkzaamheden heeft verricht ten behoeve van de andere BV's impliceert niet dat daarmee sprake is van een dienstverband. ook aan de overige vereisten, waaronder het betalen van salaris,  alsmede de gezagsverhouding dient te zijn voldaan voor het aannemen van arbeidsovereekomst. 

Indien u geen salaris ontving van de andere BV,s en/of tussen u en de andere BV's geen sprake was van een feitelijke gezagsverhoudng acht ik het bestaan van een arbeidsovereenkomst tussen u en een van de andere BV's niet verdedigbaar.
Beantwoord door:
E.A. van Jaarsveld
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Is er sprake van art 7:610a BW?:

Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
zelfde vraag vanuit de penningmeester gesteld.
      [Gesteld in Recht-Gelderland]
2008-07-17 11:48:38
Hoe kan ik uitleggen dat ik aansprakelijk ben?
      [Gesteld in Verzekeringen]
2009-08-16 20:35:52
aansprakelijkheisverzekering voor een vereniging
      [Gesteld in Schadeverzekeringen]
2010-02-24 13:40:39
Wie aansprakelijk bij ongewenste dracht 2 jarige?
      [Gesteld in Hippisch recht]
2014-04-22 00:59:30

Gemiddelde score Ontslagrecht-Noord Holland: 9.4 (52x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+