Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Zuid Holland

Zelf een vraag over Interieur-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Zuid HollandVragen over Interieur-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Zuid HollandVragen over Interieur-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

hoe krijg ik mijn slaapkamer romantisch ingericht,

[Gesteld op: 13-11-2007]

Toelichting:
breed is 3 meter en lang 5 meter, ik hou wel van barok styl, maar welke kleuren geven een romantische sfeer, moet er 1 wand een kleur of 2 en welke dan.1 lange kant heb ik ramen, dus dag licht. nu is alles rood,( de muren) heb een zwart spijlenbed en donker rood klamboe boven mijn bed.
Antwoord:
Bij een romantische sfeer denk ik aan zacht roze tinten, in combinatie met witten. Daarbij wat donkerbruine tinten en eventueel wat donker of hardroze, dat is ook heel mooi. Ook zachtroze samen met een licht groene tint en witten kan een prachtig romantische sfeer geven. Maar een ruimte in uitsluitend zwarte, witte en grijze tinten kan ook heel romantisch zijn. Een romantische sfeer ontstaat dus niet alleen door bepaalde kleurencombinaties. Materialen en vormen spelen hier een grote rol. Vooral gebogen en ronde vormen geven een vrouwelijke en romantische sfeer. En wat dacht u van bloemen! Heel erg in, dus volop verkrijgbaar. Er zijn prachtige behangsoorten en stoffen te koop met bloemmotief. Of u kunt met behulp van sjablonen motieven aanbrengen op de muren. Of met stickers. Ook helemaal in!
In een romantische kamer mogen mooie zachte stoffen niet ontbreken. Een sprei op het bed en zachte kussens om in weg te zakken horen er helemaal bij. Heeft u een houten vloer, dan mag een mooi warm karpet niet ontbreken.

U vraagt welke (en hoeveel) wanden welke kleur moeten krijgen. Ik zou de muur met de raampartij licht houden. Afhankelijk van het kleurenschema waar u voor kiest, wordt dat dan bijvoorbeeld lichtroze of wit of lichtgroen. Eén van de korte wanden kunt u een donkere kleur geven. Daardoor komt de wand naar u toe en lijkt de kamer minder langwerpig (meer vierkant dus). De andere lange wand kunt u in z’n geheel een behang met bloemenprint geven (of met verf een motief aanbrengen) of slechts een deel van die wand met een bloemenprint bedekken. Dat hangt er vanaf hoe de kamer is ingedeeld en waar de meubels staan. Zorg er in elk geval voor dat deze wand niet té donker wordt, anders versmalt het de ruimte voor het oog. De vierde en korte wand krijgt een lichtere tint dan de andere korte muur, maar de tint is donkerder dan de raamwand én de andere lange wand.

Alle onderdelen in de ruimte zijn van belang, ook kleine details. U kunt een mooie oude spiegel met een krullerige rand aanschaffen, of een fraaie oude kaptafel, een leuk oud stoeltje dat opnieuw is bekleed. Ik denk ook aan een mooie oude kast of een oude paspop waar u uw mooiste romantische kledingstuk uitstalt. Er zijn veel mogelijkheden om een romantische sfeer te creëren. Verlichting is daarvan ook een belangrijk onderdeel. En natuurlijk mogen mooie kaarsenstandaards met kaarsen niet ontbreken. Ik hoop dat ik u zo op weg heb geholpen. Een sfeercollage kan u wellicht nog verder helpen uw slaapkamer om te toveren tot een romantische ruimte.
Om een sfeercollage te maken knipt of scheurt u plaatjes van kleuren, meubels en voorwerpen die u aanspreken en die een romantische sfeer oproepen uit (woon) tijdschriften. Kijk goed naar de beelden en gebruik alleen wat u het mooist vindt en wat een feest is om naar te kijken. Plak alles op een groot vel papier. Zo krijgt u een goed beeld van de toekomstige inrichting.

Veel succes.

Vriendelijke groet,

Merel Havenaar
Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 - 5269002
www.havenaarinterieurs.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan hoe krijg ik mijn slaapkamer romantisch ingericht,:

Advies voor kleur in slaapkamer
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-01-18 14:57:48
grijs in de slaapkamer in combi met creme bed?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-02-24 22:51:24
Welke kleur voor de muren ?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-12-21 14:00:02
kan ik in 1 kamer 2 kleuren gebruiken?
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2010-03-26 18:38:10
Dessin van gordijnen versus vloerbedekking
      [Gesteld in Interieur-Drenthe]
2010-08-21 20:51:56

Gemiddelde score Interieur-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+