Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bedrijfsformules
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bedrijfsformules en krijg online een antwoord van de specialist in Bedrijfsformules

Zelf een vraag over Bedrijfsformules? Klik hier.
Meer vragen over Bedrijfsformules.
De huidige beheerder van de rubriek Bedrijfsformules:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via RSS. Klik hier.
RSS over Bedrijfsformules op jouw website?Vragen over Bedrijfsformules op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via E-mail. Klik hier.

verstoorde en ontwrichte werkrelatie met zuster

[Gesteld op: 08-11-2010]

Toelichting:
wij hebben jaren geleden samen een kinderopvang org opgericht waar ik voor de helft op de loonlijst sta en de andere helft samen de zaak hebben, ik wil de werkrelatie beŰindigen maar weet niet welke wegen ik moet bewandelen, heb zelf aangegeven dat dit de beste oplossing is en daar is mee ingestemd maar er komt geen actie daarom wil ik graag zelf met een voor stel komen!waar we ons beiden in kunnen vinden. kan ik een jaarsalaris vragen maar zonder dat ik kom werken ( dus een jaar doorbetaald)?ik werk 20 jaar samen. en het bedrijf op beiden onze namen bestaat 5 jaar wat of hoe kan ik hier de beste berekening voor maken?mijn boekhouden acht ik niet 100% te vertrouwen daar er in het afgelopen jaar te veel is gebeurd op financieel gebied en in mijn nadeel en in mn zus dr voordeel vandaar ( tijdens een zware burnout). hopende dat u mij hierin kan adviseren. mvg it.k
Antwoord:

Er is bij mij een onduidelijkheid; u zegt dat het bedrijf al 5 jaar op beider namen staat. Dat betekent dat u mede-eigenaar bent, en dat de rechtsvorm een VOF of een B.V. is. U kan als mede-eigenaar niet op de loonlijst van een VOF staan, dus dan vermoed ik dat het een B.V. betreft, waar u beiden aandelen in heeft. Dat is echter niet waarschijnlijk, omdat voor kinderopvang in de regel geen B.V. wordt opgericht.

De rechtsvorm is van belang hier, omdat u aangeeft dat u werknemer en eigenaar bent. Als u als werknemer ontslag neemt, dan heeft u natuurlijk geen recht op een ontslagvergoeding. Leuk bedacht, 1 jaar doorbetaald worden zonder te werken, maar dat kan niet, en dat mag niet.
Als u mede-eigenaar bent, dan heeft u wel recht op uitbetaling van uw aandeel in de onderneming, waaronder een deel goodwill. Als het gaat om een VOF, dan moet een stakingsbalans worden opgesteld. Als het gaat om een B.V., dan moet een waardering van de aandelen worden berekend.
Ik raad u aan voor ondersteuning een financieel deskundige in te huren. Als u uw boekhouder niet vertrouwt, dan staat het u vrij om voor advies een accountant in te huren.

 
Reactie vraagsteller:
sorry voor de onduidelijkheid, voor mij zo gewoon maar uiteraard voor een ander nader uit te leggen.

ik heb er er zelf voor gekozen om in loondienst te gaan tig jaren geleden en zij wilde dat niet en is op papier eigenaaresse dit deel is kinderdagverblijf en op haar naam t 2de deel is buitenschoolse opvang en inderdaad een vof. ik neem geen ontslag maar we willen dat we samen tot een nette afronding komen zowel voor het kdv waar ik voor werk als de bso dat een vof is van ons beiden.
 
Antwoord Beheerder:

Het is mij nu duidleijker. U bent in loondienst bij het kinderdagverblijf, en u wilt daarmee stoppen. Dat kan maar op 1 manier, en dat is ontslag nemen. U heeft dan geen recht op een ontslagvergoeding en ook niet op een WW-uitkering. Het feit dat u al 20 jaar werkt is daarbij niet van belang, het is uw eigen keuze om te stoppen.

Daarnaast bent u mede-eigenaar van de VOF die de buitenschoolse opvang verzorgd. Als u met deze VOF wilt stoppen, dan moet u de bepalingen van uw VOF-contract volgen. In het algemeen houdt dat in: stel de andere partner op de hoogte, spreek een beeindigingsdatum af, maak een afspraak over wat met de onderneming gaat gebeuren (wie het voortzet), laat een stakingsbalans opstellen, reken het ondernemingskapitaal af, en de goodwill, laat u bij de Kamer van Koophandel uitschrijven als mede-eigenaar, stel contractpartners op de hoogte van het einde van de VOF, en dat is het wel in grote lijnen. Als u dit teveel is, dan kan u een financieel deskundige inhuren voor de begeleiding.

Overigens maak ik u er op attent dat u na deze breuk wel zonder inkomen zit, en dus is het raadzaam om spoedig ander werk te zoeken.

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Bedrijfsformules:
AlliantiesFranchisingMulti-level-marketing


Gerelateerde vragen aan verstoorde en ontwrichte werkrelatie met zuster:

Woning van erfgenamen staat te koop.
      [Gesteld in Notaris-Limburg]
2010-12-26 19:22:17
Ik verdenk mijn zuster dat ze steelt van moeder
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-09-13 17:04:28
Recht op erfenis zonder testament
      [Gesteld in Erfrecht]
2017-08-24 23:58:26
Doorboord door glasscherven
      [Gesteld in Droomuitleg]
2008-01-26 01:16:35
Bedrijfsadres opgeven bij familie met hypotheek
      [Gesteld in Belastingen-Zuid Holland]
2011-08-23 16:25:40

Gemiddelde score Bedrijfsformules: 8.3 (619x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+