Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bedrijfsformules
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bedrijfsformules en krijg online een antwoord van de specialist in Bedrijfsformules

Zelf een vraag over Bedrijfsformules? Klik hier.
Meer vragen over Bedrijfsformules.
De huidige beheerder van de rubriek Bedrijfsformules:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via RSS. Klik hier.
RSS over Bedrijfsformules op jouw website?Vragen over Bedrijfsformules op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via E-mail. Klik hier.

Risico/gevolg na overgang ene BV naar andere BV

[Gesteld op: 03-11-2010]

Toelichting:
Ik ben alweer 3 jaar werkzaam, met een contract voor onbepaalde tijd, bij een bedrijf (BV), bestaande uit diverse verschillende businessunits. Deze verschillende businessunits zijn allen gezamenlijk onder dezelfde BV in 1 pand ondergebracht.
Dit bedrijf (BV) is onderdeel van een grote Franse multinational.
Mijn werkgever wil per 1 januari 2011 een nieuwe BV opstarten, waarbij de businessunit waar ik werkzaam ben, wordt samengevoegd met een businessunit van een ander bedrijf (BV) dat ook een onderdeel is van dezelfde grote Franse multinational, zodanig dat beiden businessunits gezamenlijk als 1 bedrijf (BV) onder een nieuwe naam en als nieuwe BV de markt opgaan. De nieuwe BV wordt ondergebracht in hetzelfde pand waar ik nu werkzaam ben, staat per 1 januari 2011 los van de BV waar ik nu (nog) werkzaam ben, maar maakt wel deel uit van dezelfde Franse multinational. Er dienen op korte termijn nieuwe contracten te worden getekend en er gaan andere/nieuwe arbeidvoorwaarden gelden. We blijven wel onder dezelfde CAO klein metaal en techniek vallen. Mijn vraag is nu:
- Vraag: Stel dat ik mezelf niet kan vinden in deze nieuwe arbeidvoorwaarden en daardoor m'n nieuwe contract niet wil tekenen; Ben of wordt ik, mits ik het nieuwe contract met de nieuwe voorwaarden niet teken, dan ontslagen door mijn huidige werkgever of heb ik dan zelf het oude/huidige nog lopende dienstverband beëindigd waarbij ik vervolgens dan zelf ontslag neem doordat ik niet wil tekenen voor het andere/nieuwe dienstverband?
Het huidige dienstverband wordt door mijn huidige werkgever per 1 januari 2011, mits ik dit onderteken, omgezet naar/in een nieuw dienstverband met nieuwe voorwaarden, waarbij mijn oude huidige contract incl. daarbij behorende voorwaarden vervolgens per 1 januari 2011 is beëindigd en het nieuwe te ondertekenen contract per 1 januari 2011 in werking treedt.
- Vraag: Heb ik dan wel/niet recht op een normale WW-uitkering via het UWV?
Antwoord:
In principe kan u niet worden gedwongen om het nieuwe arbeidscontract te tekenen. Als u dat niet doet, blijft u dus in dienst bij uw huidige werkgever. Als uw werkgever door de overdracht aan de nieuwe B.V. dan geen werk meer voor u heeft in uw hudige functie, dan kan uw werkgever een ontslagvergunning voor u aanvragen. Of dit zal worden goedgekeurd is afhankelijk van de feitelijke omstandigheden.
Als u dan een WW-uitkering aanvraagt, dan zal worden beoordeeld of het een verwijtbaar ontslag is. Als er geen sprake is van een grote achteruitgang van arbeidsvoorwaarden, dan heeft u feitelijk geen goede reden om het contract niet te accepteren, en is het ontslag uw eigen schuld. Dat heeft uiteraard invloed op de vraag of u recht heeft op een WW-uitkering.
Ook zal worden onderzocht of u voldoende heeft meegewerkt om een oplossing voor het probleem te vinden. Als u botweg weigert om iets te tekenen, en het daardoor automatisch leidt tot een ontslag, dan heeft u een probleem. Ik raad u dan ook aan met uw werkgever overleg te plegen over uw bezwaren, uw wensen, en uw carrierekansen. Als u dat schriftelijk doet, dan kan u achteraf aantonen dat u bereid was om te zoeken naar een oplossing.
Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Bedrijfsformules:
AlliantiesFranchisingMulti-level-marketing


Gerelateerde vragen aan Risico/gevolg na overgang ene BV naar andere BV:

hoe krijg ik dunne benen en een patte buik ?
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-06-25 17:35:32
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
Trainingsschema?
      [Gesteld in Fitness]
2009-01-08 15:17:05
geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08

Gemiddelde score Bedrijfsformules: 8.3 (619x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+