Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Verkeersrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Verkeersrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Verkeersrecht

Zelf een vraag over Verkeersrecht? Klik hier.
Meer vragen over Verkeersrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Verkeersrecht:
Naam: Herman Albersen
Bedrijf: De rechtspratkijk nederland
Reactiesnelheid: 81 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Herman Albersen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over VerkeersrechtVragen over Verkeersrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Verkeersrecht op jouw website?Vragen over Verkeersrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over VerkeersrechtVragen over Verkeersrecht via E-mail. Klik hier.

Mag dit zomaar?

[Gesteld op: 03-11-2010]

Toelichting:
Geachte mensen,

Ik ben meervoudig gehandicapt en
ik smeek jullie om jullie kennis, goede raad en hulp voor dit lichaam.

Gisteren krijg ik, nog geen 6 dagen voordat een rechtzaak begint, een oproep te lezen van de rechtbank en wordt verplicht om te komen, ik kan je attachementen mailen, maar weet niet waar ik dat hier moet doen, mijn recht om zaken te weerleggen, tegen te spreken in schrift of bewijzen te laten zien worden me ontnomen, want ik moet 10 dagen voordat de rechtszaak begint deze hebben ingeleverd of ze worden in beginsel niet bij de behandeling van het geding betrokken.

Hiervoor heb ik geen advocaat daar de advocaat die hier mee bezig was ziek is geworden etc.en je begrijpt op zo'n termijn is er ook geen te vinden.

Met dit meervoudig gehandicapte lichaam en geestelijk gebombardeerd door vele bureaucratische zaken en mensen die tegen mij zijn, begrijp je dat ik aardig aan de rand sta en aan het wankelen ben en kan ik absoluut geen drie rechtzaken tegelijkertijd aan.
Mijn lichaam en geest kan dit niet aan en ze dwingen me om te komen en ik heb ook nog eens geen goede advocaat, hoe ver willen ze gaan, mag dit zomaar en wat kan ik hier tegen doen.
Als ik niet ga wat gebeurt er dan?
Heb ik recht om te zwijgen etc. of gedeeltelijk te zwijgen, moet ik overal op antwoorden , wat voor manieren zijn daar voor,
maar eigenlijk wil ik daar helemaal niet heen, daar ik bang ben dat mijn lichaam kapot draait en ik dol draai, mijn medicatie voor mijn reuma is al verdubbeld en ik kan het gewoon niet aan.
Als ik word opgesloten in het gekkenhuis, omdat ik misschien doordraai, wat gebeurd er dan?
A.U.B. help me met je kennis.
MVG
Antwoord:

Beste,

Wat u het beste kunt doen is uitstel vragen. Dit doet u door een brief te sturen aan de rechtbank waarin u uitlegt waarom u uitstel wilt (de zieke advocaat). Op de dag waarop de zitting plaats zou moeten vinden belt u voor de zekerheid op naar de rechtbank om bij de griffie te informeren of de zaak ook daadwerkelijk is uitgesteld.

De rechter is niet verplicht om uitstel te verlenen. Als u een dergelijk verzoek niet of te weinig motiveert zal het uitstel niet verleent worden. En omdat het zo kort voor de zitting is kan de rechter ook daarom besluiten geen uitstel te verlenen, maar wie niet waagt...

Dan de zitting zelf;

U bent verplicht te verschijnen. Oplossing zou zijn dat u er een advocaat heen stuurt en dan zelf niet gaat, maar ik begrijp dat dat juist het probleem is.

Als u nu helemaal niet zou gaan en niemand namens u laat gaan zijn er twee mogelijkheden. Meest negatieve is dat de rechter u bij verstek veroordeeld. In dat geval verspeelt u uw kans op verdediging en dat zou zonde zijn.

Andere mogelijkheid is dat de rechter u opnieuw oproept. U krijgt dan dus een nieuwe uitnodiging.

Welke van de twee mogelijkheden de rechter kiest kan ik u niet vertellen; dat hangt helemaal af van de zaak op zich.

Verstandigste is dus te gaan. Aan het begin van de zitting vraagt de rechter "bent u ...". Dit is in principe de enige vraag die u (eerlijk) moet beantwoorden. Men moet immers weten wie u bent. Nadat de rechter aan u heeft uitgelegt wie die andere dames en/of mannen zijn in jurk met wit strikje zal hij u wijzen op uw zwijgrecht. Dat zwijgrecht houd in dat u geen enkele vraag hoeft te beantwoorden, laat staan dat u verplicht bent om bewijs tegen uzelf te leveren. Een rechter zal enigszins proberen u toch te laten praten maar hij mag u niet dwingen, wat men ook beweerd!

Wat ik u adviseer is om meteen aan het begin van de zitting te vertellen dat u zich op uw zwijgrecht beroept. U legt daarbij de situatie omtrent de advocaat uit en dat u zich niet goed heeft kunnen voorbereiden, zowel door die advocaat alsmede door uw ziekte etc. en dat u daarom liever ziet dat de zaak daarom alsnog word uitgesteld. Het zou mij niet verbazen of er word dan alsnog uitstel verleent.

En dat gekkenhuis, ik weet niet wat u op uw geweten heeft, maar doorgaans komen daar echt geesteszieke mensen terecht. Dus niet mensen die door de stres een tikkeltje gek doen. Daarnaast kan dat enkel als straf worden opgelegd als daar een goede motivatie voor is. En zolang u niet bent onderzocht door een psychiater of psycholoog, er dus geen psychiatrisch rapport is, gebeurt dat niet.

Kort samengevat;

1 U schrijft de rechtbank een brief waarin u uitstel van de zitting vraagt.

2 Op de dag van de zitting belt u naar de rechtbank om te vragen of de zaak is uitgestelt.

3 Als de zaak niet is uitgestelt, ga er dan heen. Bij aanvang van de zitting vraagt u meteen alsnog uitstel, en geeft u meteen aan dat u over zaak zelf niets zegt.

Als de zaak word uitgestelt; Iedere advocaat kan ziek worden (het zijn net mensen). Ik vind het alleen wel te zot voor woorden dat er dan geen vervanger is. Ik ken zowel uw situatie als die van de betrokken advocaat niet, maar als die ziekte te lang aanhoud, zou ik zeker een ander zoeken.

Succes

 
Reactie vraagsteller:
U ben de enige tot op heden die daadwerkelijk een goed advies geeft, daarvoor mijn dank.
Ik ben ook op zoek gegaan naar een andere goede advocaat, ook daar die andere een zooitje van al mijn andere zaken heeft gemaakt, maar er is er geen die zegt het te kunnen of er tijd voor heeft. Misschien weet u een goede advocaat voor bestuursrecht, als ik uw mail adres krijg kan ik u de stukken toezenden
het gaat nu om aanpassingen in een huurwoning, maar ik heb ook zaken liggen over p.g.b. van het c.i.z.
M.V.G.
 
Antwoord Beheerder:

Ik ben niet helemaal thuis in de wereld van advocaten, dus nee, er echt één weten... De meesten zijn van die gladde alen (sorry voor de bewoordingen) die voor grof geld werken en het liefst alleen kansrijke zaken aannemen.

Wat u zou kunnen proberen is via www.dijkstrazakelijkedienstverlening.nl in contact te komen met Wynold Dijkstra. Ik weet niet of hij dergelijke zaken aanneemt (ik heb hem al een paar jaar niet meer gesproken, maar hij is een soort van starter (kan dus wellicht dergelijke opdrachten gebruiken) en daarnaast ken ik hem als een jongen met veel sociale trekjes.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Mag dit zomaar?:

kan je zomaar naar de huisarts voor je oorschoonma
      [Gesteld in Keel-, Neus- & Oorklachten]
2007-02-24 13:00:01
Mag een nieuwe werkgever uren en salaris korten?
      [Gesteld in Midden- & Kleinbedrijf]
2009-03-08 13:28:33
kan een kind steeds worden afgepakt van de moeder?
      [Gesteld in Familierecht]
2009-06-21 11:40:08
spontaan een andere medehuis eigenaar????
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2009-08-26 23:44:22
Diversen; 3x 8 mnd contract, 70% loon ziekte
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2010-07-06 16:33:00

Gemiddelde score Verkeersrecht: 8.9 (15x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+