Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Sport » Vechtsport » Kickboksen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kickboksen en krijg online een antwoord van de specialist in Kickboksen

Zelf een vraag over Kickboksen? Klik hier.
Meer vragen over Kickboksen.
De huidige beheerder van de rubriek Kickboksen:
Naam: Marco Janssen
Bedrijf: Kickboxing tilburg
Reactiesnelheid: 181 uur
Waardering: 6.2 (van max. 10)
Meer informatie over Marco Janssen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KickboksenVragen over Kickboksen via RSS. Klik hier.
RSS over Kickboksen op jouw website?Vragen over Kickboksen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KickboksenVragen over Kickboksen via E-mail. Klik hier.

waar komt kickbox van daan.

[Gesteld op: 02-11-2010]

Toelichting:
wie kebt kickbox vandaan.
wat is de geschidenis van kickbox.
waarom heet kickbox zo.
Antwoord:
Hierbij wat meer informatie over kickboksen:In welk jaar het precies gestart is is niet aan te geven, hieronder vind je informatie voor je werkstuk.Kickboksen heet zo omdat het een combinatie is van boks- en traptechnieken, dus kicken (trappen) en boksen.Het Thaiboksen was er al vanuit Thailand, en de Jappaners wilde dezelfde soort sport uitvoeren maar dan met een andere naam, vandaar dat zij met kickboksen kwamen.Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren 70 populair werd. Het kickboksen in de U.S.A. is ontstaan als systeem om verschillende stijlen vechtsporters zich met elkaar te laten meten. Het kickboksen in Japan heeft zich van harde karatestijlen uit ontwikkeld met invloeden van het muay thai.Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals karate en taekwondo. Toch is de manier van trappen afkomstig uit het muay thai anders. Dit verschil wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de verschillende vormen van competitie. Bij taekwondo draait het om het scoren van punten, terwijl je bij muay thai iemand zo hard mogelijk wil raken. Elleboogstoten zijn in het kickboksen, anders dan bij de traditionele vorm Muay Thai (Thaiboxing), niet toegestaan.Kickboksen gebeurt in een ring. De deelnemers dragen handschoenen, scheenbeschermers worden afhankelijk van de bond gedragen tijdens nieuwelingenpartijen. Het kickboksen is opgedeeld in een viertal klassen, te weten:
  1. N-klasse (nieuwelingen)
  2. C-klasse
  3. B-klasse
  4. A-klasse
Wanneer men bevorderd wordt naar een hogere klasse verschilt per kickboksbond. Vaak besluit de vechter zelf of de trainer dat hij klaar is voor een hogere klasse.Kickboksen in Nederland is eerder afgeleid van de Japanse variant en lijkt meer op Thaiboxing dan op het Amerikaanse Full-Contact. Het kickboksen in Nederland lijkt op het van Eurosport bekende K1, alleen mag er wel geclincht worden. Hoe snel de clinch opgebroken wordt is afhankelijk van de klasse en kickboksbond en bij sommige wedstrijden zijn elleboogstoten ook toegestaan, men spreekt dan van Thaise regels of full muay thai.Bekende scholen:Chakuriki in AmsterdamMejiro gym in AmsterdamVos Gym in AmsterdamGolden Glory in Breda Kickboxing Tilburg in Tilburg welke bekende kickboksers zijn er/waren er?  Kopieer onderstaande link  en je krijgt de bekendste te zien. http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_mannelijke_kickboksers    Wat zijn de spelregels? Dat zijn er teveel om zo even te noemen, via onderstaande link kun je ze lezen. http://www.kickboxingangelo.nl/pages/regels_kick.htm   welke spullen zijn er? Bokshandschoenen gebitsbeschermer scheenbeschermers hoofdbeschermer kruisbeschermer en om mee te trainen bokszak stoot en trap kussenspringtouw   waar worden kickbox wedstrijden gehouden? In het hele land, je kan op onze site, www.kickboxingtilburg.nl naar de links van de bonden. Hier worden de wedstrijden aangegeven.
Beantwoord door:
Marco Janssen
profielpagina


Gerelateerde vragen aan waar komt kickbox van daan.:

geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
Gemeenschapsrechten opbouwen Italie?
      [Gesteld in Europees recht]
2010-04-12 16:00:15
Status topsportrt
      [Gesteld in Sportrecht]
2010-04-26 15:37:55
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55

Gemiddelde score Kickboksen: 6.2 (686x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+