Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Computers » Computernetwerken
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Computernetwerken en krijg online een antwoord van de specialist in Computernetwerken

Zelf een vraag over Computernetwerken? Klik hier.
Meer vragen over Computernetwerken.
De huidige beheerder van de rubriek Computernetwerken:
Naam: Thijs van den Brink
Bedrijf: Nvs-automatisering
Reactiesnelheid: 39 uur
Waardering: 6.2 (van max. 10)
Meer informatie over Thijs van den Brink vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ComputernetwerkenVragen over Computernetwerken via RSS. Klik hier.
RSS over Computernetwerken op jouw website?Vragen over Computernetwerken op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ComputernetwerkenVragen over Computernetwerken via E-mail. Klik hier.

Internet geschiedenis in de router? Modem?

[Gesteld op: 29-10-2010]

Toelichting:
Hallo,

Ik woon op kamers en heb een kabel aangesloten op een router naam: Linksys merk model WRT54GL. Nu is mijn vraag, wordt de internet geschiedenis opgeslagen in de router. Dus dat de beheerder kan zien welke sites er bekeken worden, ondanks dat het automatisch gewist wordt dus surfend terwijl er niks opgeslagen wordt (optie via firefox). Ik heb nu dus een kabel aangesloten op de router zoals ik al zei en is dit hetzelfde bij een draadloze verbinding maakt dit enig verschil? Internet is er erg onduidelijk over op sites lees ik elke keer iets anders. Maar ik las iig iets over dat er niks wordt opgeslagen in de router behalve de ip adressen van de bezochte sites? Zou iemand vanuit die ip adresssen achter de bezochte sites kunnen komen? Zo ja hoelang wordt het dan bewaard is er dan een optie dat de beheerder kan instellen zo van 'bezochte sites van de laatste 3 maanden' of automatisch dat er een standaard periode gegevens bewaard worden. En ten tweede weet de internetprovider wat voor sites ik surf in mijn geval. Nu weet ik dat er duizenden mensen er aangesloten zijn dus niet zomaar bij iemand willekeurig gaan kijken maar is het zo dat ze het kunnen zien of net zoveel als dat de router hen aan informatie levert en dan wegend dat ik surf met de optie 'Nooit geschiedenis onthouden'. Dat houdt in geen cookies etc. Ik controleer dit ook en ik zie niks. Nja sorry voor het lange verhaal maar ik probeer alle opties open te houden.

Met vriendelijke groet jan.
Antwoord:
Hallo jan,

Om te beginnen kan je router niet alles opslaan. Dit is omdat een router maar een geheugen heeft van maar 8mb of zo. Dit is juist genoeg om de software te opslaan. (Als je b.v. naar je router surft. Dus alles opslaan doet hij niet. Als je dit toch zou willen om een beetje beheer over je netwerk te hebben zou ik eens op Google zoeken naar IPCOP of smoothwall. Dit moet je installeren op een computer waar van je die dan kan gebruiken als een firewall. Maar alles staat duidelijk op de website.

Of je internet provider je websites opslaat, ik weet niet of je van Nederland bent of België. Ik ben van België en ik ben bij telenet. Zij houden al de websites bij van de voorbije 3jaar, ze doen dit voor al hun klanten. Dit is trouwens verplicht voor alle internet providers in België, ik weet niet hoe dit zit voor Nederland.

WIFI
Voor de eind gebruiker is er niet veel verschil tussen kabel en draadloos. Alleen moet je met draadloos een paswoord invoeren omdat anders iedereen op je netwerk kan. En je router onthoud niet echt een IP adres, omdat een IP adres (standaard) verloopt na 8u, dit wil dus zeggen dat je om de 8u een nieuw IP adres krijgt. Wat je router wel bij houd in een log is de MAC-adressen die verbinding maken met de router (draadloos). Elke netwerkkaart over heel de wereld heeft zijn eigen MAC adress. Dus dat wil zeggen dat je nooit 2 keer het zelfde mac adress zal tegen komen. En als je opeens een MAC adress ziet dat je niet kent, dan kan je die verbannen uit je netwerk. Dan kan die persoon met zijn computer geen verbinding meer maken met je draadloos netwerk.

Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk heb kunnen uitleggen. Het zit natuurlijk allemaal complexer in elkaar dan dat.

Mvg, Mathieu
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Internet geschiedenis in de router? Modem?:

Geen toegang configuratie
      [Gesteld in Laptops]
2007-03-29 10:37:51
Wat is het verschil tussen VOIP en VODSL?
      [Gesteld in Voice over ip]
2008-01-18 09:10:29
Vaak ( niet altijd ! ) alleen lokaal toegang.
      [Gesteld in Draadloos]
2008-09-22 08:59:20
Router Probleem
      [Gesteld in Internet Algemeen]
2009-07-16 22:07:26
vraag, internetgeschiedenis, router? modem?
      [Gesteld in Computersoftware]
2010-10-29 03:54:16

Gemiddelde score Computernetwerken: 8.3 (13x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+