Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Levenswijzen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Levenswijzen en krijg online een antwoord van de specialist in Levenswijzen

Zelf een vraag over Levenswijzen? Klik hier.
Meer vragen over Levenswijzen.

Beheerder worden?

De rubriek Levenswijzen heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Levenswijzen Klik hier.

RSS over LevenswijzenVragen over Levenswijzen via RSS. Klik hier.
RSS over Levenswijzen op jouw website?Vragen over Levenswijzen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over LevenswijzenVragen over Levenswijzen via E-mail. Klik hier.

Zie extra uitleg

[Gesteld op: 22-10-2010]

Toelichting:
ik weet niet of dit hierbij hoort :S maar wilt u deze vraag aub beantwoorden...stel u heeft een vriendin jullie zijn heel erg close etc. en die vriendin heeft een heel tijd gezegd dat ze in een huis woont wat eigenlijk niet zo is en na 1 jaar verteld ze de waarheid dat ze in een flat woont en zegt dat ze spijt van heeft dat ze heeft gelogen...zou je die vriendin dan nog vertrouwen??
en zou u boos worden?

nb de reden van deze leugen is omdat ze vorig jaar in een klas zat waar kinderen alleen in grote huizen wonen dus zei zij dat ze ook in een groot huis leeft...
Antwoord:
Hallo,

Liegen is nooit goed natuurlijk. Ze zeggen niet voor niets 'Eerlijkheid duurt het langst'. Toch heeft iedereen wel eens een keer gelogen. Soms liegt iemand om zichzelf beter voor te doen dan hij of zij is, soms is het een leugen om bestwil en soms weet iemand gewoon geen andere uitweg meer. Een leugen is makkelijk gemaakt, maar de weg terug is niet zo makkelijk.

Zoals je zelf zegt, de reden dat je vriendin loog is omdat zij in een klas zat waarin alle kinderen in grote huizen woonden. Ze voelde zich anders dan de rest, misschien zelfs minderwaardig. In een klas wil je vrienden maken, je wilt niet gepest worden. Liegen is zeker geen oplossing, want uiteindelijk komt dit je duur te staan, maar sommige mensen liegen om er toch bij te horen. Dit is niet altijd een bewuste leugen, maar meer onbewust. Waarschijnlijk wist ze na enkele seconden al dat dit verkeerd was, maar kom er dan maar eens onderuit. Het is moeilijk om dan te zeggen dat je gelogen hebt. Om deze reden heeft ze het waarschijnlijk lang volgehouden. Maar dat ze het na 1 jaar eerlijk op heeft gebiecht, laat wel zien dat ze wist dat het liegen verkeerd was. In zekere zin is het dus best dapper dat ze nu alsnog de waarheid verteld, want zeker na zo een lange tijd is dit echt niet makkelijk.

Je stelt mij de vraag wat ik zou doen in deze situatie. Mijn persoonlijke mening is dat dit afhangt van de situatie. Liegt ze vaker? Is ze zich er van bewust dat het verkeerd is? Wat is precies de reden van het liegen? In jouw verhaal ga ik er vanuit dat het een leugen was, omdat ze geen andere uitweg dacht te hebben. Na een jaar heeft ze de moed gevonden om alles toe te geven en ze ziet in dat het verkeerd was, want ze zegt dat ze spijt heeft.
Ik zou het met haar bespreken. Waarom dacht ze dat het beter was om te liegen? Tenslotte is iedereen anders en als je in een flat woont betekend dit echt niet dat je minder bent dan iemand anders. Veel mensen kiezen er zelfs bewust voor om in een flat te wonen. Ik zou haar duidelijk maken dat het niet nodig is om te liegen en dat ze gewoon altijd de waarheid kan vertellen, zeker tegen je beste vriend(in).

Kun je haar nog vertrouwen? Dat is een vraag die jullie alleen kunnen beantwoorden. Wat zegt je gevoel? Vertrouw je haar als ze weer iets vertelt? Praat er met haar over en zeg dat als ze door gaat met liegen dat je haar gewoon niet meer kan vertrouwen. Zelf denk ik dat dit een onbewuste leugen was die gewoon moeilijk terug te draaien was. Ze loog niet met een kwade bedoeling en ze heeft het toegegeven. Ik denk dat het een momentopname was en dat ze nu heel goed beseft dat liegen niet goed is. Heb je zelf wel eens gelogen? En kunnen mensen jou nu nog steeds vertrouwen?

Wat jij hiermee doet is iets om over na te denken. Wil je graag met haar om blijven gaan en accepteer je dat ze eerlijk alles toe heeft gegeven dan verdient ze gewon een 2de kans. Maar als jouw gevoel zegt dat je haar totaal niet meer kan vertrouwen bij alles wat ze zegt, dan zul je dit goed moeten uitpraten met haar. Ik wens je veel succes en hoop dat je iets hebt aan mijn antwoord!

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Levenswijzen:
Kindervrij
Naturisme
Straight Edge
Veganisme
Vegetarisme


Gerelateerde vragen aan Zie extra uitleg:

wat betekent zoeken in een droom
      [Gesteld in Droomuitleg]
2010-02-14 17:50:36
Goedemorgen Als eerste bedankt
      [Gesteld in Bridge]
2012-05-06 09:48:59
ghestem: goede uitleg verkeerd bod
      [Gesteld in Bridge]
2012-06-08 08:54:45
Vraag op volgbod wordt gecorrigeerd door partner
      [Gesteld in Bridge]
2014-02-14 12:04:46
" Kikkers "
      [Gesteld in Droomuitleg]
2017-09-28 13:53:28

Gemiddelde score Levenswijzen: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+