Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Onderwijsrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Onderwijsrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Onderwijsrecht

Zelf een vraag over Onderwijsrecht? Klik hier.
Meer vragen over Onderwijsrecht.

Beheerder worden?

De rubriek Onderwijsrecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Onderwijsrecht Klik hier.

RSS over OnderwijsrechtVragen over Onderwijsrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Onderwijsrecht op jouw website?Vragen over Onderwijsrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over OnderwijsrechtVragen over Onderwijsrecht via E-mail. Klik hier.

Twee OER's, welke is van toepassing?

[Gesteld op: 24-10-2010]

Toelichting:
Hallo,

De Universiteit Twente heeft in 2009 een nieuwe “OER” (Onderwijs- en examenregeling) samengesteld. Hierin is bepaald dat de student 3 pogingen mag doen om een vak te behalen, alvorens ze via de Examencommissie toestemming moeten vragen een 4e poging te mogen wagen.
Per jaar, heeft de student 2 mogelijkheden een vak te behalen. Eén maal direct na het afronden van het vak en eenmaal enkele maanden later in hetzelfde studiejaar.

De derde tentamenmogelijkheid van een vak uit 2009, zal hoe dan ook pas in 2010 plaatsvinden.

Op 31 augustus 2010 heeft men, zonder vooraankondiging, de OER aangepast. De nieuwe regeling zegt dat een student nog maar 2 pogingen mag doen om een tentamen te behalen, alvorens ze toestemming moeten vragen aan de Examencommissie.

Letterlijk staat er:

“De student die na twee beoordelingen van een onderwijseenheid nog geen 6 of hoger heeft behaald en deze alsnog wil behalen, dient bij de examencommissie een verzoek in te dienen om alsnog een tentamen in de desbetreffende onderwijseenheid te mogen afleggen. Dit verzoek moet worden vergezeld van een plan van aanpak dat de student in overleg met de examinator van de desbetreffende onderwijseenheid en de studieadviseur heeft opgesteld. De examencommissie beslist over het verzoek.”

De universiteit is van mening dat voor dit 3e tentamen, de OER van 2010 geldig is waardoor de studenten (zoals altijd) genaaid worden.

Mijn vraag is dan ook: Indien de student het vak in 2009 heeft gevolgd. Zijn eerste en 2e tentamenmogelijkheid in 2009 heeft benut en gebruik wil maken van de 3e tentamenmogelijkheid in 2010. Valt deze 3e tentamenmogelijkheid dan onder de OER van 2009 of de OER van 2010?

De OER is niet in overleg met studenten samengesteld, noch heeft enig voor de studenten optredend orgaan ingestemd met de OER.

Alvast hartelijk bedankt.
Jeffrey
Antwoord:
Geachte hr/mw.,           Alle omstandigheden dienen bekend te zijn om een goed antwoord te kunnen geven op uw vraag. Kennisneming van afspraken en documenten is daarom vereist. Meer weten? www.JuridischeRaad.nl  Aan gratis antwoorden kunnen geen rechten worden ontleend en mogen niet in rechte worden gebruikt. Gespecialiseerd in bezwaar, beroep, kort geding en dagvaardingen. Wij behandelen huurrecht, consumentenrecht, arbeidsrecht, bestuursrecht, vergunningen, ruimtelijke ordening, planschade, bouwgeschillen, burenrecht, tuchtrecht vastgoedrecht, beleggingsrecht, AFM, ambtenarenrecht en belastingrecht in Zuid-Holland. Alphen aan den Rijn, Zoetermeer, Leiden, Den Haag, Rotterdam, Boskoop, Rijnwoude.  www.JuridischeRaad.nl  middenin het Groene Hart van de Randstad staan wij cliënten bij in vastgoed gerelateerde zaken. Voor bouwbedrijven, woningbouwcorporaties en particulieren. Bestruursjurist, bouwjurist, vastgoedjurist. TIP: Bescherm uw privacy en zet niet al uw info op het Internet. Voor het bewijs maakt u foto's. Bewaar email, sms en documenten.  www.onteigeningsjurist.nl, www.planschadejuristen.nl 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Twee OER's, welke is van toepassing?:

Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
gemeenschap goederen
      [Gesteld in Notaris-Utrecht]
2011-09-11 00:22:04

Gemiddelde score Onderwijsrecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+