Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Schizofrenie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Schizofrenie en krijg online een antwoord van de specialist in Schizofrenie

Zelf een vraag over Schizofrenie? Klik hier.
Meer vragen over Schizofrenie.
De huidige beheerder van de rubriek Schizofrenie:
Naam: Dennis rudolf devid
Bedrijf: Www.headdress-coaching.nl
Reactiesnelheid: 2 uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Dennis rudolf devid vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over SchizofrenieVragen over Schizofrenie via RSS. Klik hier.
RSS over Schizofrenie op jouw website?Vragen over Schizofrenie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over SchizofrenieVragen over Schizofrenie via E-mail. Klik hier.

Hallo, ik heb een vraag over schizofrenie.

[Gesteld op: 20-10-2010]

Toelichting:
Het is net een week uit met mijn vriend om een reden die ik maar niet kan accepteren. Hij heeft mij pas kort geleden verteld dat hij schizofreen is (ik ken hem pas 3 maanden dus dat hij het me nu al vertelde ging eigenlijk per ongeluk in een ruzie). Ik schrok er op zich wel van want ik wist niet wat ik ermee aan moest. Maar toen hij vertelde dat hij helemaal geen stemmen of wat dan ook had, alleen maar stemmingswisselingen zo nu en dan, kreeg ik weer hoop en wilde ik het best proberen. Hij zei ook dat hij er uiteindelijk overheen groeit. Als hij niks had gezegd had ik het ook niet eens zo gemerkt, maar nu ik het weet snap je sommige dingen natuurlijk beter. Dat hij bijvoorbeeld een keer weggegaan is in de nacht en mij achterliet in zijn huis, en pas de volgende dag laat in de middag wat van zich liet horen. Hij is behoorlijk egoistisch, niet altijd, maar wel vaak. Hij kan maar moeilijk de keuze maken tussen zijn vrienden en mij, hoe leuk hij me ook vind. (en dat heeft hij dus wel, een grote vriendengroep die hij ook zeker niet verwaarloosd, en op zijn werk doet hij het ook prima dus die dingen zijn niet aan de orde). Maar dat hij het vervolgens uitmaakt met mij omdat hij bang is dat hij niet goed genoeg zijn best doet en de drukte niet aan kan, snap ik niet. Is dat onzekerheid? die ik eigenlijk helemaal niet aan hem kon zien. Hij heeft het idd heel druk, en als we elkaar 1x per week kunnen zien is het al fantastisch, maar zelfs dat vind hij dat teveel gedoe. Dan kiest hij voor de makkelijkste oplossing die ons beiden veel pijn doet want we geven echt veel om elkaar, en maakt hij het dus gewoon uit.
Voor de duidelijkheid, hij is nog lang niet op mij uit gekeken maar is vooral heel bang dat hij dan plots nog iets voor zijn werk moet doen en mij dan weer teleur moet stellen. Terwijl ik echt niet de beroerdste ben en daar heus wel begripvol mee om zal gaan en dat weet hij ook. Ik weet nu niet zo goed wat ik moet doen want ik kan dit niet accepteren. Ik wil ervoor vechten als ik weet dat we bij elkaar willen zijn maar het is zijn hoofd gewoon niet kan op dit moment. Is dat iets typisch voor dit soort mensen? En moet ik er dan gewoon voor blijven gaan? Of moet ik me erbij neerleggen en is zijn keuze definitief? Hij is nu voor 3 weken naar polen om films te draaien, en hij zei dat hij daar weer zijn medicijnen wil slikken zodat hij wat rustiger word in zijn hoofd en zich beter kan concentreren. Ik hoop ook dat hij daar tot inzicht komt dat hij me nu kwijt is.
Antwoord:
Als mensen met schizofrenie medicatie slikken en het helpt ijn ze gewoon rationeel maar hebben  hun eigenaardigheden. Dat is per mens verschillend. Mensen met schizofrenie leven nogal teruggetrokken en hebben weinig vrienden. dat komt omdat ze niet veel indrukken kunnen hebben. Ze hebben na de chaos van de psychose nogal veel aan hun hoofd. Om alles op een rij te zetten en te ordenen hebben ze tijd nodig. Veel structuur en begeleiding helpen hun een normaal leven te leiden. Ook zijn veel mensen met schizofrenie snel op hun tenen getrapt.
Mijn advies blijf eerlijk en denk aan zijn gevoelens. Benader de dingen altijd voorzichtig. Geef hem de tijd om zijn gedachten te ordenen.

http://www.trimbos.nl/onderwerpen/psychische-gezondheid/schizofrenie
 
Reactie vraagsteller:
Ik ben blij met de snelle reactie dankuwel!
Nouja wat ik nog vergeten was erbij te vertellen is dat hij dus zijn medicatie heel lang niet meer slikte en bier gebruikte als alternatief. Waar hij lekker rustig van werd in zijn hoofd zei hij, maar voor de omgeving was hij echt heel anders dan. Je wist niet wat je wel en niet kon zeggen omdat hij snel boos word. en idd snel op zijn tenen getrapt, kan niet tegen kritiek. Maar nouja hij heeft nu tijd om zijn gedachten te ordenen dus ik hoop dat alles weer goed komt!

 
Antwoord Beheerder:
Bier en medicatie gaan niet samen. Het beste is hem op zijn verantwoordelijkheid te wijzen en medicatie laten nemen. Of therapie te gaan doen. Als hij weer een terugval krijgt kan de bier het versterken. Zijn gevoelens zijn dan extreem. Ik adviseer naar een psycholoog of psychiater te gaan van ggz samen met hem. Leg de siruatie uit.
gr Dennis Rudolf Devid-olivieira
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Hallo, ik heb een vraag over schizofrenie.:

mensen met schizofrenie
      [Gesteld in Psychiatrie]
2007-04-10 13:39:07
Ziekte schizofrenie
      [Gesteld in Schizofrenie]
2009-06-23 10:34:13
Schizofrenie
      [Gesteld in Psychiatrie]
2007-04-23 13:17:34
Ben ik schizofreen?
      [Gesteld in Schizofrenie]
2009-09-13 18:55:40
schizofrenie en schizo´de karakterstructuur
      [Gesteld in Schizofrenie]
2009-10-15 23:07:05

Gemiddelde score Schizofrenie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+