Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Schulden & Inkomen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek schulden & inkomen en krijg online een antwoord van de specialist in schulden & inkomen

Zelf een vraag over schulden & inkomen? Klik hier.
Meer vragen over schulden & inkomen.
De huidige beheerder van de rubriek schulden & inkomen:
Naam: Geert Leusman
Bedrijf: Stichting bureau voor schuldenpreventie
Reactiesnelheid: 19 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Geert Leusman vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over schulden & inkomenVragen over schulden & inkomen via RSS. Klik hier.
RSS over schulden & inkomen op jouw website?Vragen over schulden & inkomen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over schulden & inkomenVragen over schulden & inkomen via E-mail. Klik hier.

Ex partner alimentatie/schuldsanering

[Gesteld op: 19-10-2010]

Toelichting:
In april hebben wij bij de rechtbank vast laten stellen doormiddel van een mediator dat mijn ex partner 300 euro per maand alimentatie moest betalen.Echter komt hij sinds Augustes deze verplichting niet meer na, en zit het LBIO achter de zaak aan, de eerste betalings termijn is vestreken,dus hij zal nu een brief gaan krijgen dat hun de zaak overnemen, en overgaan op andere maatregelen.

Maar nu zegt mijn ex partner, dat hij de schuldhulpverlening/sanering in gaat, en mijn groote vraag, na aantal dingen die ik heb gevonden op google is, mocht hij inderdaad dat traject gaan doorlopen, krijg ik dan uberhoud nog wel alimentatie, of zie ik iets terug van de afgelopen maanden... Deze schulden komen NIET uit onze relatie, want wij zijn beide schuldloos uit elkaar gegaan, en tot augestus heb ik nooit gehoord over dat hij schulden had of ect.

Mocht de rechter dat inderdaad op nihil stellen, kan ik als ex partner daar nog wat aan doen het aanvechten, of is het nu eigenlijk gewoon zo, de ex partner maakt zoveel schulden, gaat 3 jaar de schuldsanering in, en hoeft geen alimentatie meer te betalen en de restand wat open stond valt weg. en moeder en kind zoeken het maar uit hoe ze rond komen van een wajong uitkering wegens omstandigheden.

Ik lees zoveel verschillende verhalen of antwoorden, dus hoop op een reactie, ik zit echt met mijn handen in het haar aangezien ik moet rondkomen met mijn zoontje van
Antwoord:
Geachte bezoeker,

Het is op zich vreemd dat uw ex in relatief korte tijd dermate problematische schulden heeft gemaakt dat deze nu al in de schuldsanering gaat (gaat...).

Er van uitgaande dat dit natuurlijk goed mogelijk is, blijkt het dus dat uw ex partner nu dus nog geen schuldsanering heeft. En daar moet u nu even op inspelen.

Ik denk dat het zaak is dat u deze informatie direct doorgeeft aan het LBIO en "pakt" wat er te pakken valt. Los van wat u daardoor bereikt, kunt u uw vordering eveneens indienen op de toekomstige schuldenlijst van uw ex partner. Dit opdat u na een dergelijk schuldentraject een uitkering zult ontvangen uit boedelrekening (het gespaarde deel tijden een traject)

Verder is het zo dat een rechter pas een verzoek tot nihilstelling kan behandelen op het moment dat er WSNP (wettelijk schuldentraject) is aangevraagd. Echter WSNP kan niet worden aangevraagd zonder dat een minnelijk traject is doorlopen. En voorafgaande aan het minnelijke traject liggen een intake,- een acceptatie en de dossiervorming. Al deze zaken nemen doorgaans wel een jaar in beslag. Tot die tijd "zweeft" uw ex dus ergens in een grijs gebied en kunt u als schuldeiser dus nog genoeg uithalen (loonbeslag, etc)

Met andere woorden: wanneer uw ex nu zegt in de sanering te gaan, dan wil dat niet zeggen dat hij daar dan ook daadwerkelijk in zal komen. Verder ligt het er maar helemaal aan welk traject hij dan gaat volgen. Vooropgesteld staat dat dan bijna altijd eerst een minnelijk traject geldt waarin hij (met behulp van de schuldhulpverlener) de schulden moet proberen te schikken en dus aflosvoorstellen moet doen.

Het LBIO weet goed hoet dit werkt, dus is het zaak dat er zo snel mogelijk een sommatie namens u de deur uit gaat.

Inderdaad is het zo dat als het minnelijke traject mislukt er een WSNP kan (kan!) volgen. Pas dan is uw ex verplicht een nihilstelling in te dienen middels een advocaat. Dit moet hij op laste van de bewindvoerder die hem dan zal worden aangesteld.

U mag voor de rechter reageren op deze aanvraag en kunt dan natuurlijk aangegeven dat u het er niet mee eens bent. Ook dat kan dus nog alle kanten op.

Voor nu dus nog mogelijkheden en dus tijd voor actie. Al met al een vervelende situatie waar u misschien één ding maar evengoed in het achterhoofd moet houden:

Hoe komt uw ex zo snel aan schulden? Want als blijkt dat deze schulden niet ter goede trouw zijn ontstaan, dan is iedere vorm van schuldhulp verkeken. Ik suggereer hier niet dat u moet "terug pesten", doch blijft het vreemd dat de schulden zomaar uit de lucht komen vallen en dermate hoog zijn dat er schuldhulp moet worden aangevraagd. Daarbij kunt u aangeven aan de eventuele rechter bij het nihilstellingsverzoek, dat er tot voor kort geen enkele schulden waren (tenminste...je zou kunnen gaan twijfelen of dat wel echt zo is...)

Graag horen wij u weer. Desgewenst kunt u gratis en anoniem met ons verder communiceren middels onze eigen website www.adviesbijschuld.nl

Met hartelijke groet,
www.adviesbijschuld.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek schulden & inkomen:
Budgetbeheer
Civiel Bewind Kantonrechter
Inkomensadvies & Inkomensbegeleiding
Minnelijk Traject
Onder Curatele
Schuldadvies & Schuldbegeleiding
Wettelijk Traject & Wsnp
Wsnp Bewindvoerder


Gerelateerde vragen aan Ex partner alimentatie/schuldsanering:

Gaan we het redden ondanks bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-04 19:37:54
Heb ik bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-28 17:27:51
mijn vriend heeft adhd .i
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 14:28:05
Bindingsangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 18:43:55
bindingangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-06-21 14:32:29

Gemiddelde score schulden & inkomen: 8.4 (43x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+