Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

soft taupe en romig wit toch bij elkaar?

[Gesteld op: 16-10-2010]

Toelichting:
Hallo,

Wij willen in ons nieuwe huis graag de flexa pure kleur soft taupe (of middle taupe) verfen op de lange muur. De tegenoverliggende muur willen we wit houden. Aan deze tegenoverliggende muur zit ook een erker waarin we graag grijze glanzende organza gordijnen willen hangen. Hier komt ook de tafel te staan. Dit is het enige meubelstuk wat we willen meenemen van ons oude huis. De tafel is teak met rvs poten en de stoelen zijn roomkleurig leer met rvs poten en frame. Boven de tafel komt een chromen lamp met kristallen te hangen (nemen we ook mee van het oude huis). De rest van de meubels willen we in grijzen en antracieten en een paarse stoel. De vloer wordt wit geolied eiken en de keuken hoogglans wit en mat antraciet. De gordijnen voor alle andere ramen willen we in wit passend bij de witte muren. Verder komt er nog een haard met natuurstenen plateau van belgisch hardsteen. Nou weet ik dat de roomkleur van de stoelen absoluut niet past bij taupe. Maar we vinden de taupe kleur helemaal geweldig. De stoelen staan echter vrij ver van de taupemuur af. Kunnen wij op deze manier toch onze stoelen plaatsen, zonder dat het storend is? Ik weet dat greige bv. beter past bij room, maar het liefst willen we toch naar taupe gaan.

Alvast bedankt,
Ivonne
Antwoord:

Tja, wat u zegt is juist, taupe en alles waar geel in zit, zoals een roomkleur, gaan niet goed samen. Ik begrijp dat u van taupe houdt en raadt u aan om in elk geval voor een muurkleur te kiezen die u heel mooi vindt. Een muur beslaat vaak een groot oppervlak en heeft dus veel invloed op de sfeer in de ruimte. Ik zou dan ook geen concessies doen, en taupe toepassen in plaats van een kleur die u minder mooi vindt.

Hoe het precies uitpakt met uw roomkleurige stoelen is op afstand moeilijk te beoordelen. Het zal in de eerste plaats afhangen van de roomkleur. Hoe geler de roomkleur van de stoelen, hoe minder het past bij uw taupe kleurige muur? Verder is bepalend hoe de lichtval in uw nieuwe woning is (en hoe de kleur van de stoelen precies uitpakt) en hoe de stoelen staan ten opzichte van de muur. Ziet u de stoelen vanuit een bepaalde hoek samen met de taupe kleurige muur? Kunt u de meubel opstelling zo maken, dat de stoelen en muur niet in een oogopslag te zien zijn? Of kunt u een roomdivider plaatsen, die voorkomt dat de stoelen en muur samen te zien zijn? De vraag is ook hoe de taupe kleur van de muur op afstand overkomt. Misschien valt het mee. Maar het kan ook zijn dat u de stoelen echt niet meer vindt passen in de nieuwe woning. Kunt u de stoelen eventueel opnieuw laten bekleden? Is dat een optie? Is natuurlijk ook geen goedkope oplossing, (misschien wel nauwelijks goedkoper dan nieuwe stoelen) maar als u de stoelen verder mooi vindt en ze nog in goede staat zijn, zou het in het uiterste geval een oplossing kunnen bieden.

Nog iets over taupe. Past uitstekend bij puur wit, en is ook mooi met donker hout. Verder is de combinatie met grijs en ook bruin mooi, net als zilver en chroom en kunnen als accenten paars, groen of rood worden gebruikt. Volgens mij zit u met uw plannen voor kleuren en materialen heel goed. Hooguit nog wat donker hout erbij.

Nog een paar algemene tips:

  • De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleurtoon, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.
  • Het aanbrengen van kleine kleurnuances binnen één kleurtoon verlevendigt een ruimte Denk maar aan de natuur. Waarom vinden we dat zo mooi? Omdat er wel duizenden verschillende tinten bruin of groen of geel in voorkomen. Als je bij de inrichting van een ruimte ook meer verschillende kleurnuances aanbrengt, kun je dat effect benaderen. Dus gebruik binnen een kleurtoon, meerdere nuances (licht en donker) om een ruimte spannender te maken. In uw geval zou ik de kleur taupe op meer plaatsten toepassen dan alleen de muur. En pas zowel lichte als donkere nuances toe.
  • Bekijk verfkleuren voor de wand niet van boven maar houdt ze rechtop tegen de muur. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter.
  • Bekijk verfstalen/kleuren (hoe groter hoe beter) altijd ter plekke (het licht in uw huis is anders dan in de winkel). Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, dat kan een groot verschil geven.

Succes met de inrichting en veel woongenot in uw nieuwe huis.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs

Oranje Nassaulaan 123

2051 HL Overveen

t 023 - 5269002

f 023 - 5269004

e info@havenaarinterieurs.nl

www.havenaarinterieurs.nl

 

 

 
Reactie vraagsteller:
Dank u voor uw antwoord. Ik was blij, dat u ons toch niet heeft afgeraden om de taupe te gebruiken. Ik vond dat anders zo jammer. We zullen zeker proberen om de opstelling zo te plaatsen, dat we de taupe kleur en de stoelen niet in 1 oogopslag zullen zien. Gelukkig zijn de stoelen meer ecru dan gelig! Verder bordurend over dit probleem, kwam ik op de volgende vraag: Zijn er misschien nog truuks die ik kan toepassen om de roomkleur wat witter te laten lijken? Ik heb op dit moment een staaltje van de witte kleur gelukzalig van Histor thuis. Als ik deze bij de stoelen houd, vind ik het een goede combi en lijken de stoelen witter (hoop ik). Ik vind het ook een hele mooie warme wit. Kan Histor gelukzalig ook samen met de taupe van Flexa puur, of moet ik een nog wittere tint nemen voor de andere muren. En zo ja, welke? Ral 9010 misschien of nog witter? De taupe en de witte kleur zullen natuurlijk wel dicht bij elkaar komen (bv 2 aangrenzende muren).

Alvast bedankt,
Ivonne
 
Antwoord Beheerder:

Uw stoelen zullen net als andere meubels en objecten in huis beïnvloedt worden door de kleuren om hen heen. Hoe lichter de kleur (met wit op stip bovenaan), hoe groter de invloed van een andere kleur. Een rood gordijn bijvoorbeeld zal het stuk witte muur er vlak naast een roze tint geven. Gele voorwerpen in de buurt van de witte stoelen, zullen ze geler laten lijken. Andersom kunt u de kleur van de stoelen ook beïnvloeden. Wit, mits het geen of niet te veel geel of rood bevat, zal de stoelen niet geler doen kleuren, en het zou kunnen dat ze er witter door lijken, als het oppervlak met wit groot genoeg is. Mogelijk heeft een donkerdere kleur als neutraal of koel grijs ook effect op het wit. Naast een donkere kleur, lijkt een lichte kleur nog lichter. Om daar zekerheid over te geven zou ik het zelf moeten bekijken. Een kwestie van uitproberen, lijkt me, bijvoorbeeld met een stofstaal of een grote verfstaal.

Gelukzalig van Histor is een goed bruikbare wit, niet geel, maar toch warm, die ik vaak toepas op houtwerk. RAL 9010 ligt dicht bij deze kleur, maar heeft volgens mij ietsje meer geel. Gelukzalig van Histor lijkt mij een goede keus voor een wit bij taupe van de Pure serie van Flexa. Het is geen spierwit, maar wit genoeg, althans bij mij in huis. Ik raad u wel aan om de kleuren ter plekke te bekijken. Dat kan toch weer anders uitpakken. (zie de tips die ik eerder gaf)

Nogmaals veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan soft taupe en romig wit toch bij elkaar?:

vriendschappelijk goed maar problemen in relatie
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2009-01-04 13:23:07
Waarom gunnen mijn vriend en ik elkaar zo weinig?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2010-03-02 22:07:46
Passen ral 1013 keuken en true taupe van flexa
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-04-15 13:41:06
outlook express importeren op mac
      [Gesteld in Computersoftware]
2012-11-22 15:59:17
Ik snap het niet wat moet ik doen ?
      [Gesteld in Relaties]
2013-05-16 12:18:41

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+