Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Incasso
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Incasso en krijg online een antwoord van de specialist in Incasso

Zelf een vraag over Incasso? Klik hier.
Meer vragen over Incasso.
De huidige beheerder van de rubriek Incasso:
Naam: Merlon
Bedrijf: Merlon b.v.
Reactiesnelheid: 41 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over Merlon vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over IncassoVragen over Incasso via RSS. Klik hier.
RSS over Incasso op jouw website?Vragen over Incasso op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over IncassoVragen over Incasso via E-mail. Klik hier.

Betalingsregeling Zorgverzekeraar

[Gesteld op: 16-10-2010]

Toelichting:
Beste adviseur/adviseuse
Ik heb een vraag ter betrekking van een achterstand bij een Zorgverzekeraar.
Graag zou ik dit intern willen regelen met de Zorgverzekeraar, zonder dat hier een incassobureau en/of deurwaarder bij komt. Dit vanwege de extra kosten die dit met zich meebrengt.
Ik heb gelijk met mijn Zorgverzekeraar contact opgenomen en aangegeven dat ik graag een betalingsregeling zou willen treffen met hun. Het voordeel hiervan indien dit intern geregeld kan worden, dat ik afgemeld wordt bij CVZ (vanwege externe vordering, die helemaal ingelost is)en niet meer elke maand een boete van € 35 hoef te betalen.
Ook zou ik misschien weer aanvullend verzekerd kunnen worden, omdat ik een interne regeling met de Zorgverzekeraar zou kunnen treffen. Die aanvullende verzekering heb ik echt nodig aangezien ik een bril moet en tandheelkundige zorg die echt nodig is.
De Zorgverzekeraar wil een regeling met mij willen treffen, echter van maximaal 5 termijnen. Het gaat om een bedrag van € 1870,- wat niet in 5 termijnen gaat lukken. Ik heb zelf een ZW uitkering op het niveau van de bijstandsnorm. Gezien mijn ZW zou ik graag dit in 36 termijnen willen doen. Indien deze achterstand via een Incasso Bureau gaat verlopen en niet intern bij de Zorgverzekeraar, krijg ik de volgende problemen:

Ik word niet afgemeld bij het CVZ en betaal elke maand € 35 boete bovenop mijn maandelijkse premie. Dit houdt in een bedrag van € 135,- per maand. Dit zolang ik niet van de achterstand af ben. Dit zal waarschijnlijk 36 maanden worden x € 35 = € 1260,-
Ik kan niet aanvullend verzekerd worden. Ik kan dus niet voor een bril gaan die ik echt nodig heb want deze wordt niet vergoed. Ik kan niet naar de tandarts gaan, terwijl dit echt heel erg nodig is vanwege allemaal afgebroken tanden. De middelen om deze kosten te betalen gaat gewoon niet met mijn ZW uitkering. De optie om geld ergens anders te lenen en meteen de achterstand betalen zodat ik deze problemen allemaal voorkom is er helaas gewoon niet. Een schuldhulpverlening traject vind ik een slechte en laatste optie en wil hier dus ook zeker niet voor kiezen. Een betalingsregeling treffen en nakomen lukt ook gewoon, alleen in meerdere termijnen.
Ik ben dus ten einde raad en hoop dat iemand jullie mij een paar tips kan geven, dat zou heel erg fijn zijn. Ook gezien het feit dat er naast deze kosten ook nog de kosten van het Incasso Bureau erbij.
Ik hoop op een spoedige reactie. Alvast hartelijk dank.
Antwoord:
U bent helaas afhankelijk van de goedkeuring van uw zorgverzekeraar om een langere regeling te kunnen afspreken voor het terugbetalen van de schuld.

Wellicht kunt u voorstellen om inzage te geven in uw financiële situatie (daar hebben ze formulieren voor) om te overtuigen dat er geen andere mogelijkheid is. Bij achterstand zijn aanvullende verzekeringen opgeschort waardoor daar geen dekking van te verwachten is, echter de gewone dekking moet wel in stand blijven.

Het enige dat ik u kan aanraden is om in contact te blijven en te proberen alsnog een beter haalbare betalingsregeling af te spreken. Misschien kunt u ook een iets hogere betaling voorstellen.

Succes.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Incasso:
Incasso Belgie


Gerelateerde vragen aan Betalingsregeling Zorgverzekeraar:

vergoeding zorgverzekeraars
      [Gesteld in Fibromyalgie]
2007-07-31 00:19:46
ik wordt mijn huis uit gezet
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Brabant]
2009-04-10 10:48:29
wat is de termijn voor versturen factuur
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Brabant]
2009-05-16 22:36:43
uit het ziekenfons gezet
      [Gesteld in Gezondheidsrecht]
2009-07-15 18:23:37
Een huurschuld.
      [Gesteld in Advocaten-Noord Holland]
2009-08-14 14:28:42

Gemiddelde score Incasso: 8.9 (65x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+