Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Knaagdieren » Ratten
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Ratten en krijg online een antwoord van de specialist in Ratten

Zelf een vraag over Ratten? Klik hier.
Meer vragen over Ratten.
De huidige beheerder van de rubriek Ratten:
Naam: Tonia Vergunst
Bedrijf: Rattery rattonia
Reactiesnelheid: 6 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Tonia Vergunst vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RattenVragen over Ratten via RSS. Klik hier.
RSS over Ratten op jouw website?Vragen over Ratten op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RattenVragen over Ratten via E-mail. Klik hier.

Waarom mislukken introducties?

[Gesteld op: 11-10-2010]

Toelichting:
Hoi Nancy,
ik heb momenteel mijn Japannertje van 14 maanden apart in het onderste deel van de Savic gezet, bovenin zit een leefttijdgenootje met 5 rittens van circa 10 weken. Bij ee eerdere introductie van 2 rittens heeft het Japannertje beide rittens doodgebeten, recent in de badkuip heeft hij na een normale start toch weer een ritten in de nek gebeten, de dierenarts heeft deze laten inslapen. Wat is jouw advies over de huisvesting (rat mag natuurlijk niet te lang apart) en over de introductie? Moet ik hier nog aan beginnen of een andere oplossing bedenken? Zou een castratie nog iets bieden?
Ik hoor graag van je!
Dank & groet,
Evan
Antwoord:
Hoi Evan.

Dat Japannertje en de moeder van de rittens zijn de enige twee volwassen ratten die je hebt? Als je nog meer volwassen ratten hebt, zou je er één bij het Japannertje kunnen zetten zolang de rittens nog zo klein zijn. Dan zit hij/zij in ieder geval niet alleen. Ik meen uit je bericht te begrijpen dat het Japannertje wel goed gaat/ging met volwassen soortgenootjes?

Je hebt al geprobeerd het Japannertje en de rittens op neutraal terrein samen te laten gaan en ook dat ging mis. Ik ben bang dat ik ook geen mogelijkheid zie om ze bij elkaar te zetten, in ieder geval zolang de rittens nog erg klein zijn. Castratie zou een oplossing kunnen bieden, maar die garrantie heb je niet. Bovendien duurt het na de ingreep een tijdje voor de castratie vruchten afwerpt, dus het Japannertje zou dan ook sowieso nog een aantal weken alleen moeten blijven zitten. Ik betwijfel het nut van een castratie in deze kwestie, want als het om een dominantieprobleem ging hier, zou het Japannertje waarschijnlijk meer last opleveren voor de volwassen moeder en niet voor de rittens.

Ik heb zelf ooit een vergelijkbare situatie gehad (ook met een Japanner trouwens) en dat is nooit meer goed gekomen. Castratie en alle mogelijke manieren om de rat weer terug in de groep te krijgen hebben niet mogen baten. Het verschil met jouw verhaal is dat mijn rat ook volwassen ratten dood beet. De jouwe bijt alleen rittens, dus misschien gaat het bij jou beter als de rittens groter zijn. 

Zoals ze nu zitten kunnen ze elkaar zien en ruiken? Als dat het geval is heb je zelf al gedaan wat ik ook zou doen. Zo is er dan toch een vorm van contact en vervreemden ze niet compleet van elkaar. Sorry, maar ik kan verder niks bedenken waar je niet zelf al aan gedacht lijkt te hebben. Je zou die castratie kunnen proberen, maar nogmaals geeft dat geen garrantie en betwijfel ik of dat het probleem op lost. 

Nog één ding: De rittens zijn al 10 weken, zeg je. Zijn het allemaal vrouwtjes? Want mannetjes zijn al vruchtbaar op deze leeftijd, dus die kunnen de moeder al bevruchten.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Waarom mislukken introducties?:

relatie
      [Gesteld in Paranormaal]
2007-05-27 23:22:17
Wat vonden ze in de geschiedenis van menstruatie?
      [Gesteld in Internet Geschiedenis]
2007-10-06 13:03:35
moet ik bij hem blijven als hij twijfelt?
      [Gesteld in Relaties]
2007-11-01 10:25:24
Komt het weer goed tussen mij en mijn vriendin?
      [Gesteld in Paranormaal]
2007-11-22 19:14:52
Apex
      [Gesteld in Tandheelkunde]
2016-02-02 20:39:07

Gemiddelde score Ratten: 8.5 (25x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+