Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Incasso
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Incasso en krijg online een antwoord van de specialist in Incasso

Zelf een vraag over Incasso? Klik hier.
Meer vragen over Incasso.
De huidige beheerder van de rubriek Incasso:
Naam: Merlon
Bedrijf: Merlon b.v.
Reactiesnelheid: 41 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over Merlon vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over IncassoVragen over Incasso via RSS. Klik hier.
RSS over Incasso op jouw website?Vragen over Incasso op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over IncassoVragen over Incasso via E-mail. Klik hier.

incasso studielening

[Gesteld op: 07-10-2010]

Toelichting:
Via de stichting studiefinancering curacao heb ik een lening afgesloten die maandelijks uitbetaald werd gedurende mijn studie. ik heb in okt 2005 mijn studie afgerond en niet meer gedacht aan terugbetaling van de lening. Nu heb ik vandaag, 5 jaar na beeindigen van mijn studie, een brief gehad van een gerechtsdeurwaarder met een verzoek van betaling van een bedrag twee keer zo hoog als het orginele bedrag. Ik heb 5 jaar geleden ook de laatste correspondentie gehad van de SSC. Kan ik zonder herrinnering/aanmaning of zelfs een overzicht van de totale lening zomaar een verzoek tot betaling van de gerechtsdeurwaarder krijgen? Wat kan ik het beste doen om alleen het orginele bedrag te hoeven te betalen?
Antwoord:
Vraag het dossier op een controleer het. Maar IBG is een overheidsinstelling en heeft daardoor verregaande mogelijkheden zoals het opleggen van dwangbevelen en beslaglegging zonder dat daar een rechter bij nodig is.

Als er geen fouten zijn gemaakt is verlaging niet mogelijk. U kunt uiteraard alleen verzoeken om kwijtschelding voor een deel indien uw vermogenspositie niet toereikend is.
 
Reactie vraagsteller:
Je beantwoord niet echt mijn vraag. In dit geval is het niet de IBG maar de studieleningverstrekker van curacao. Het gaat mij ook niet om het bedrag van de lening, wat ik best wil betalen, maar meer om de bijkomende kosten van rente en de gerechtsdeurwaarderkosten. In die vijf jaar na afronden van mijn studie heb ik niets vernomen van de leningverstrekker tot nu, via een gerechtsdeurwaarder. Geen aanmaning of herinnering.. niets. Kan je een gerechtsdeurwaarder inschakelen zonder een aanmaning/herinnering gestuurd te hebben.
 
Antwoord Beheerder:
Als je altijd op hetzelfde adres hebt gewoond zou het raar zijn dat je niet eerder herinneringen of dwangbevelen hebt ontvangen.

Doordat studenten na hun studie regelmatig verhuizen komt het in de praktijk veelvuldig voor dat kostenverhogende aanmaningen en dwangbevelen naar verkeerde adressen worden gestuurd. En als uiteindelijk het dossier bij de deurwaarder belandt, zoekt deze pas grondig uit wat het correcte huidige adres is. Dan lijkt het net alsof deze zonder voortraject handelt.

Omdat je aangeeft dat het bedrag bijna twee keer zo hoog is, kan het bijna niet anders dan dat er veel invorderingsmaatregelen zijn genomen en helaas buiten je weten om. Vraag daarom het dossier op om te zien waarom het bedrag zo is toegenomen. Want van alleen rente wordt tegenwoordig een schuld niet veel hoger.

Overigens kan ik me voorstellen dat deze stichting door de overheid opgezet is en gelijke rechten heeft als het IBG. Maar ook dat zal duidelijk worden uit het dossier.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Incasso:
Incasso Belgie


Gerelateerde vragen aan incasso studielening:

Incasso kosten te hoog! mogen zij zoveel vragen?
      [Gesteld in Incasso]
2009-03-17 13:45:47
incassokosten
      [Gesteld in Incasso]
2009-06-17 18:45:52
Fout telefonische klantenservice Unive
      [Gesteld in Incasso]
2009-06-23 02:31:31
Dien ik de extra kosten te betalen?
      [Gesteld in Debiteurenbeheer]
2010-12-05 14:14:07
Ik heb diverse klachten over een incassobureau.
      [Gesteld in Incasso]
2012-07-06 20:23:31

Gemiddelde score Incasso: 8.9 (65x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+