Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Huisdieren en krijg online een antwoord van de specialist in Huisdieren

Zelf een vraag over Huisdieren? Klik hier.
Meer vragen over Huisdieren.
De huidige beheerder van de rubriek Huisdieren:
Naam: Hilde
Bedrijf: De dierenvriendin & uit
Reactiesnelheid: 106 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Hilde vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HuisdierenVragen over Huisdieren via RSS. Klik hier.
RSS over Huisdieren op jouw website?Vragen over Huisdieren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HuisdierenVragen over Huisdieren via E-mail. Klik hier.

mijn hond am.buldog blijft in zijn staart bijten

[Gesteld op: 06-11-2007]

Toelichting:
ik heb echt alles al geprobeerd hij is ook erg mager als ik bezoek krijg bijt hij extreem erg in zijn staart hij is nooit aleen dus om aandacht vragen kan niet soms is hij ook dominand naar mijn man hij heeft het zogoed bij ons we zijn echt radeloos want we houden heel veel van hem hij heeft ook mijn man bijna een keer gebeeten we snappen er niets van
Antwoord:
Misschien heeft jullie hond het "te goed" bij jullie. Het is en blijft een hond en als je hem "te goed" behandeld kent hij zijn plaats in de rangorde van de roedel niet. Dat maakt de hond heel erg onzeker en dan gaan ze vaak rare dingen doen. Kopieer de onderstaande regels, print ze uit, geef elk gezinslid een eigen exemplaar en zorg er voor dat iedereeen er zich er 100% aan houd! Maak geen uitzonderingen, wellicht kun je later als het weer beter gaat de regels een klein beetje versoepelen. Je zult zien dat de hond zich, na enig verzet, zich aan jouw regels gaat houden en zich daar uiteindelijk veel zekerder door gaat voelen. Daarmee zal het probleemgedrag verdwijnen. Je kunt een hond niets beters geven dan een goede, consequente baas voor hem te zijn. De eerste periode is het moeilijkst en kan wel twee maanden duren. Houd vol, zodra de hond "om" is en in de gaten krijgt dat goed gedrag lonend is zal hij steeds een stukje opknappen! succes, je zult zien dat het werkt!

Bij meer dan de helft van het “probleemgedrag” bij honden speelt onduidelijke rangorde een rol. In een roedel wolven of wilde honden is rangorde van levensbelang, want een roedel zonder leider kan niet lang bestaan.
Als U een hond in huis neemt dan heeft die hond net zo’n behoefte aan een duidelijke leider als zijn in het wild levende soortgenoten. En als die leider niet aanwijzig is zal een beetje hond zelf die rol op zich nemen, want een roedel moet immers een roedelleider hebben! Hoe het dan verder verloopt hangt af van het karakter van de hond. Sommige honden zijn er echt niet voor geschikt en die worden er onzeker en soms neurotisch van. Andere honden zijn van huis uit al wat dominanter en hebben er minder problemen mee. Maar als de hond baas wordt in de eigen roedel ontstaat er meestal ongewenst gedrag, dat kan variëren van onzindelijkheid tot agressie tegen van alles en iedereen. Het is dus zaak dat de eigenaar van de hond het nooit zo ver laat komen. Dat kunt U het beste doen door U zelf als roedelleider te gedragen. Een zeer aan te bevelen manier daarvoor is om de voorrechten, die aan de roedelleider zijn voorbehouden, op te eisen.

Waarschuwing:
De volgende richtlijnen zijn bedoeld als hulpmiddel bij het bepalen van de rangorde tussen U en Uw hond. Als U problemen heeft met agressief gedrag van Uw hond dient U hulp te zoeken bij een deskundig trainer of gedrags-begeleider. Deze richtlijnen kunnen hun advies nooit vervangen!

Hieronder staan de “10 geboden voor de eigenaar van elke (ongehoorzame) hond”, waarmee U een flink eind op weg moet kunnen komen.

1. De hond mag niet op het bed, op de bank of in de luie stoel.
De hond mag eventueel wel in de slaapkamer slapen (om hem het gevoel te geven dat hij bij de roedel hoort). Maar: als u een heel dominante hond heeft wordt ook de slaapkamer verboden gebied.

2. De ranghogere eet altijd het eerst! Geef daarom de hond pas eten als het hele gezin gegeten heeft. Als Uw puppy nog meerdere malen per dag moet eten neemt U, voordat U de hond voert, zelf ook iets, al is het maar een biscuittje.

3. Natuurlijk gaat U altijd eerst door een deur of andere nauwe opening, de hond komt pas als U het signaal daarvoor geeft. Laat de hond opzij gaat als hij in de weg ligt.

4. Wees zeer consequent in Uw omgang met de hond. Consequent gedrag betekent bijvoorbeeld dat de hond altijd op de bank mag of nooit op de bank mag. Hij begrijpt niet dat het met mooi weer wel, en met natte modderpoten niet mag…. . En natuurlijk zijn Uw huisgenoten net zo consequent in hun omgang met de hond. Dus van de één wel en van de ander niet op de bank mogen kan niet!

5. Als U een commando geeft, zorgt U er altijd voor dat het ook wordt uitgevoerd. Geef nooit een commando als U van tevoren weet dat de hond het toch niet zal (kan) doen. Beloon een hond altijd als hij een commando goed uitvoert (koekje of aai of braaf).

6. Speel geen “trekspelletjes” met de hond, zeker niet met grote rassen en dominante honden. Trekspelletjes zijn gewoon een wedstrijd wie de sterkste is, en dat bent U, punt uit! (zelfs al zou U dat niet zijn: geen discussie met U hond hierover). Apporteren en “zoek/speurspelletjes” verbeteren de verstandhouding met de hond. Zorg er voor dat U altijd het spelletje stopt voordat de hond er genoeg van krijgt en ruim het speeltje altijd goed op, zodat de hond niet zonder U kan door spelen.

7. Negeer aandachtvragend gedrag van de hond (kop op Uw schoot, speeltje voor de voeten gooien, snuit onder de handen duwen, hijgen enz.). Haal de hond alleen aan als hij iets voor U gedaan heeft, en geef geen snoepjes als de hond niet voor U gedaan heeft. U bepaalt wanneer er gespeelt of geknuffeld wordt en wanneer dat is afgelopen.

8. Uw hond mag niet zelf uitmaken of aan zijn lijf mag komen. U moet Uw hond van jongs af aan leren dat U, zo lang en zo vaak, als U dat nodig acht, zijn lijf, oren, poten, staart en zelfs zijn bek aanraakt, borstelt, reinigt of controleert.

9. Verwaarloos de gehoorzaamheids-training niet. De belangrijkste oefening is “af” : doe deze oefening een paar keer per dag, en wissel af met “af en blijf” van een paar minuten. Doe ook dagelijks een paar oefeningen als “zit” voordat de hond eten krijgt, en “sta” bij het borstelen.

10. Tijdens wandelingen geeft U het tempo aan. Train de hond in het lopen met een slappe lijn en in de richting die U bepaalt. Als de Hond ‘trekt” dan staat U stil totdat Uw hond weer aandacht voor U heeft en naast U komt zitten.
Als de hond los loopt en niet op U let, loop dan eens hard weg in de andere richting. U kunt zich ook verstoppen, zodat de hond U moet gaan zoeken.

Tot slot nog enkele algemene tips die altijd gelden:

Beloon goed gedrag, negeer ongewenst gedrag (of onderbreek het met een kort maar krachtig “nee” of “foei”).
Gebruik nimmer geweld als Uw hond “stout” is.
U mag hem wel laten schikken (op de grond stampen, handen klappen enz.) als U de hond betrapt terwijl hij stout bezig is.
Straf een hond nooit voor iets wat hij enkele uren of zelfs minuten geleden gedaan heeft, Uw hond snapt niet wat hij fout gedaan heeft en ziet U als een “inconsequente” baas.
Gebruik mand of bench nooit als straf plaats. Negeren helpt altijd beter! (ik praat / ik speel niet meer met jou!)
Een hond die “sloopt” doet dit nooit uit nijd of jaloezie; elke hond die sloopt voelt zich op een of ander manier onzeker! .

Beantwoord door:
Hilde
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Huisdieren:
Boerderijdieren
Dierentuindieren
Dierenwelzijn
Fretten
Homeopathie Voor Huisdieren
Honden
Huisdieren & Gezondheid
Katten
Knaagdieren
Konijnen
Reptielen & Amfibieën
Vissen
VogelsGerelateerde vragen aan mijn hond am.buldog blijft in zijn staart bijten:

jankende hond
      [Gesteld in Huisdieren]
2007-10-29 10:44:01
Sinds een dikke week luistert Happy niet!
      [Gesteld in Hondengedrag]
2009-12-17 13:09:19
Hoe leer ik 't bijten van duitse herder af
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-06-16 22:09:11
hoe geef je de hond de juiste aandacht die hij wil
      [Gesteld in Hondenopvoeding]
2011-03-09 14:17:41
Bouvier gromt naar me dochter
      [Gesteld in Hondengedrag]
2014-04-10 16:34:57

Gemiddelde score Huisdieren: 7.9 (337x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+