Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Zeeland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Zeeland en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Zeeland

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Zeeland? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Zeeland.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Zeeland:
Naam: MMV
Bedrijf: Juridisch adviesbureau
Reactiesnelheid: 1647 uur
Waardering: 6.3 (van max. 10)
Meer informatie over MMV vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-ZeelandVragen over Arbeidsrecht advocaat-Zeeland via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Zeeland op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Zeeland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-ZeelandVragen over Arbeidsrecht advocaat-Zeeland via E-mail. Klik hier.

Wat is de status van een contractswijziging

[Gesteld op: 07-10-2010]

Toelichting:
Als kerk hebben wij een kerkelijk werker in tijdelijke dienst. Binnen de laatste anderhalf jaar hebben wij hem een contract voor 6 maanden en een contract van 12 maanden aangeboden. Het tweede contract is na drie maanden gewijzigd op het aantal te werken uren/week, de beloning (schaal hoger) en de ingang van deze nieuwe afspraak die het tweede contract geheel overlapt (met terugwerkende kracht) Hoe zou een rechter in een conflictsituatie met de kerkelijk werker het document met de wijzigingen beoordelen: a: als een nieuw contract (er zijn nieuwe voorwaarden afgesproken) of b: als slechts een wijziging op het tweede contract.
De vraag is relevant voor het eventueel verlengen van het tijdelijk contract (tot maximaal 3 jaar) Indien het beschouwd wordt als wijziging is de verlenging een derde contract en is er niets aan de hand; wordt het beschouwd als derde contract dan is een verlenging op tijdelijke basis niet meer mogelijk. Een onbeperkt contract kunnen wij hem niet aanbieden.
Antwoord:

Geachte mevrouw/mijnheer,

Van belang is allereerst de leeftijd van de kerkelijk werker. Als hij jonger is dan 27 jaar, dan kunt u hem vier contracten voor bepaalde tijd aanbieden. Pas het vijfde contract geldt dan als te zijn aangegaan voor onbepaalde tijd.

Verder is van belang of op zijn arbeidsovereenkomst een CAO van teopassing is verklaard. Bij CAO kan namelijk worden afgeweken dat de vierde (of bij jeugdigen onder de 27 jaar: de vijfde) tijdelijke arbeidsovereenkomst geldt als te zijn aangegaan voor onbepaalde tijd.

Mocht volgens de CAO het gewone wettelijke regime gelden, dan valt op voorhand moeilijk in te schatten hoe een rechter de tussentijdse wijziging van het tweede contrat interpreteert. Ik acht de kans aanzienlijk dat als in het laatste contract uitdrukkelijk is bepaald dat dat contract in de plaats komt van het tweede contract, de rechter dit laatste contract als het tweede contract zal beschouwen; garanties vallen echter niet te geven. 

U kutn dit probleem ook praktisch oplossen doot het bespreekbaar te maken en ook daadwerkelijk te bespreken met de kerkelijk werker. U zou in een vaststellingsovereenkomst kunnen vastleggen dat de laatste overeenkosmt geldt als een tweede en niet als een derde contract. Ik raad u dan wel aan om in die overeenkomst uitdrukkelijk te bepalen dat de kerkelijk werker de vaststellingsovereenkosmt vrijwillig aangaat en daartoe niet door u gedwongen is. In dat verband zou u de kerkelijk werker ook (schriftelijk) kunnnen aanraden om voordat hij de vaststellingsoverenkomst tekent, extern juridisch advies in te winnen. Ik raad u aan om in in die overeenkomst ook uitdrukkelijk aangeven wat de overwegingen zijn om die aan te gaan, naemlijk om te voorkomen dat een vast dienstverband ontstaat, omdat uw kerk dat zich niet kan veroorloven. 

Mocht u geen overeenstemming met de kerkerlijk werker kunnen berieken en toch van zijn diensten gebruik wil blijven maken, dan zit er denk ik niets anders op dat na ommekomst van de huirdige contracpteriode, drie maanden te wachten voordat u een nieuwe tijdelijke overeenkomst met hem zult sluiten.  

Benadrukt moet worden dat het bovenstaande een eerste inschatting is gebaseerd op de beperkte informatie die u ons heeft verstrekt. Wij moeten over meer gegevens beschikken om uw vraag definitief te kunnen beantwoorden. Verwezen zij in dit verband ook uitdrukkelijk naar de onderstaande disclaimer. 


Met vriendelijke groet,   

Peter Pijpelink
Advocaat/ Legal Counsel

Nobus Advocaten
T + 31 115 617 733
F + 31 115 614 968
pijpelink@nobusadvocaten.nl 
W www.nobusadvocaten.nl
Beantwoord door:
MMV
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Wat is de status van een contractswijziging:

Is mijn echtgenote een rechthebbende partner?
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2008-04-03 17:19:32
Verlenging verblijfsvergunning
      [Gesteld in Advocaten-Noord Holland]
2008-08-26 15:58:24
Wat zijn LOOT scholen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-09-24 15:58:39
Status topsportrt
      [Gesteld in Sportrecht]
2010-04-26 15:37:55
Mag een functieomschrijving worden veranderd?
      [Gesteld in Personeel & Organisatie-Noord Brabant]
2012-02-15 19:06:37

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Zeeland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+