Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Loopbaan » Ontslag
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Ontslag en krijg online een antwoord van de specialist in Ontslag

Zelf een vraag over Ontslag? Klik hier.
Meer vragen over Ontslag.
De huidige beheerder van de rubriek Ontslag:
Naam: E.A. van Jaarsveld
Bedrijf: Ontslagspecialist
Reactiesnelheid: 40 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over E.A. van Jaarsveld vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over OntslagVragen over Ontslag via RSS. Klik hier.
RSS over Ontslag op jouw website?Vragen over Ontslag op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over OntslagVragen over Ontslag via E-mail. Klik hier.

Ontslag na dienstverband 28 jr met onderbreking

[Gesteld op: 05-10-2010]

Toelichting:
Ben sinds 1977 officieel in dienst bij een grote ICT werkgever en heb een onderbreking van 6 jaar In die jaren ben ik bij het grote ICT weg geweest. Op dit moment, ik ben 58 jaar, is werkgever bezig met ontslag procedure en ik ben benieuwd of ik aanspraak kan maken op alle jaren die ik heb opgebouwd.
De werkgever is op, voor mij, oneigenlijke gronden een ontslag procedure gestart waarbij vermeld dat ik na vele jaren een goede beoordeling gehad hebbende plotseling werd geconfronteerd met een beoordeling op ‘onvoldoende’. In het bedrijf waar ik werk is het gebruikelijk dat ik tussentijds gewezen wordt op mijn status aangaande de beoordeling dit is in het jaar 2009 niet gebeurd waardoor ik overvallen werd door de beoordeling, in september 2009. Ik heb het aangevochten binnen het bedrijf via een klachtrechtcommissie(toetsing proces) maar zij hebben het bedrijf in het gelijk gesteld. Ik vind mede dat ik daardoor onterecht ben beoordeeld en geen kans heb gehad op herstel van mijn presteren waardoor ik de conclusie kan trekken dat ik met verkeerde argumenten in een ontslag procedure terecht ben gekomen. Wel hebben ze me de kans gegeven(verplicht nadat ze de beoordeling onvoldoende terug gedraaid hadden naar redelijk) om mijn functioneren te verbeteren en heb ik een verbeterplan geschreven. Wij hebben nu wel tussentijdse gesprekken gehad tussen mijn manager en mij maar dit was vanaf het begin een mission impossible. Het verbeterplan is nooit besproken maar mijn manager heeft wel telkens aangegeven dat ik het niet goed deed. Bij mijn vraag waarop dit dan gebaseerd was wist zij dit niet te onderbouwen. Ik vind mij nu onderdeel van een ‘goedkope’ sanering en wil het maximale uit deze procedure zien te halen.
Toelichting op de beoordeling criteria binnen het bedrijf:
Onvoldoende -> rechtstreeks de mogelijkheid om iemand te ontslaan omdat je niet voldoet en in de ogen van het management ook niet zult kunnen voldoen aan de eisen van de functie
Redelijk -> is een indicatie dat iemand niet meteen kan voldoen aan de eisen maar bij begeleiding, die verplicht aangeboden wordt, de medewerker de mogelijkheid krijgt om alsnog te voldoen aan de eisen.
*opm: bij 2x redelijk kan het alsnog betekenen dat het verregaande consequenties heeft voor medewerkers, b.v. verlaging van schaal en/of zelfs ontslag.
Antwoord:
Volgens de kantonrechtersformule tellen voor de anciëniteit alleen de jaren mee die aansluitend zijn gewerkt, dan wel met een onderbreking van niet meer dan 3 maanden. Slechts de jaren vanaf uw tweede indiensttreding tellen mee. 
Indien uw functioneren redelijk is, is dat objectief gezien geen deugdelijke grond om het dienstverband te beëindigen. Doet uw werkgever u een beëindigingsvoorstel dan is uw onderhandelingspositie goed en kunt u daar via aanpassing van de correctiefactor uw voordeel mee doen. 

Bovenstaande vraag is vrijblijvend beantwoord op basis van beperkte informatie. U kunt aan het antwoord dan ook geen rechten ontlenen. Elke situatie kan immers anders zijn.

Indien u te maken krijgt met (dreigend) ontslag kunt u uw vraag voorleggen aan onze ontslagspecialisten door te mailen aan:

info@ontslagspecialist.nl

of bel tijdens kantooruren 0900 – 123 73 24

of bezoek onze website: www.ontslagspecialist.nl


Beantwoord door:
E.A. van Jaarsveld
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Ontslag:
Ontslagvergoeding


Gerelateerde vragen aan Ontslag na dienstverband 28 jr met onderbreking:

Ouderschapsverlof, starten als ZZP, klus werkgever
      [Gesteld in Accountancy]
2013-04-16 15:32:05
Na goed ontslag geen salaris
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2008-01-29 18:53:03
Studieovereenkomst bij niet verlengen contract
      [Gesteld in Ontslag]
2010-06-04 11:42:41
Verkapt dienstverband - dus geen ontslag?
      [Gesteld in Freelance]
2008-11-20 03:19:35
slapend dienstverband..
      [Gesteld in Ontslagrecht-Limburg]
2011-02-10 09:16:11

Gemiddelde score Ontslag: 8.7 (475x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+