Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Sport » Squash
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Squash en krijg online een antwoord van de specialist in Squash

Zelf een vraag over Squash? Klik hier.
Meer vragen over Squash.
De huidige beheerder van de rubriek Squash:
Naam: Squashwebwinkel.nl
Bedrijf: Squashwebwinkel.nl
Reactiesnelheid: 1 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Squashwebwinkel.nl vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over SquashVragen over Squash via RSS. Klik hier.
RSS over Squash op jouw website?Vragen over Squash op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over SquashVragen over Squash via E-mail. Klik hier.

ik wil een squashracket kopen. Wat is goed?

[Gesteld op: 01-10-2010]

Toelichting:
graag duidelijke uitleg
Antwoord:

Racket keuze.

Het racket dat het beste bij je past is het racket dat het beste aanvoelt. Het lastige aan een advies over een juiste racketkeuze is dat ik niet kan beschikken over een squashbaan. En daarom moet je gewoon een balletje slaan met een racket of het liefst meerdere rackets. Schroom dus niet om naar iemand op de squashbaan te stappen (het liefst na afloop) en hem of haar te vragen of je even een paar balletje mag slaan. De ervaring leert dat niemand dat erg vind. Gewoon meerdere rackets van verschillende merken uitproberen wanneer je eigen racket nog goed is.

 

Soorten rackets

Je hebt verschillende types rackets. Verschillende prijzen, kleuren, maten en vormen. De betere rackets zijn niet meer van aluminium, maar van carbon of grafiet of een combinatie hiervan. De meeste A-merken hebben hier de mooiste namen voor zoals Aerogel, Metallix, Concave of noem maar op. Feit is dat alle rackets vanaf ongeveer € 50,00/€ 60,00 goed zijn. Deze goedkopere rackets zijn wel zwaarder in gewicht en er is natuurlijk bespaart op de snaren , hoes en wellicht een niet te begrijpen techniek. maar een racket van € 150,00 is echt niet veel beter dan een goedkoop racket. Wellicht speel je door het gevoel van een goed rackets wel beter. Een veel gegeven advies dat een beginner een beginners racket moet kopen deel ik niet. Waarom zou een beginner niet met een kwalitatief goed (en duurder) racket mogen spelen. het racket moet tenslotte goed aanvoelen.

 

Balans van het racket.

De balans van een racket is wel heel belangrijk. Je hebt rackets die het gewicht voorin hebben (top zwaar) en rackets die de balance in het midden hebben (even balance). Je hebt zelfs rackets die het zwaarte punt onder het midden hebben. De balance bepaalt wat voor type speler je bent. Een speler die graag zeer hard slaat en zijn wedstrijd al heeft gewonnen met een nicksmash (ik dus..!!) zal voor een topzwaar racket gaan. Andere rackets voelen dan per defininitie niet goed aan. Andere spelers willen juist niet een topzwaar racket. Zij kiezen voor de meer techniek racket (even balance) Bij je keuze voor een nieuw racket moet je dus weten wat voor soort speler je bent. Bij de beschrijving van elk racket in de webwinkel staat wat voor type racket het is. Daar moet je dus beginnen met het maken van je keuze.

 

Gewicht van een racket.

Het gewicht van een racket is zeer belangrijk. Hoe beter je gaat spelen, hoe meer je merkt dat een lichter racket lekkerder speelt en meer handelbaar is. Hier ondervind je dan direct dat een lichter racket duurder is dan een zwaarder racket. Maar laat je niet verleiden. Een racket van 130 gram (altijd gewogen zonder bespanning) die topzwaar is voelt zwaarder aan dan een even balance racket van 130 gram. Wil je het gewicht vergelijken dan moet je dus wel appels met appels vergelijken. Je ziet dat de duurdere rackets allemaal rond de 125/130 liggen en de goedkopere rond de 150 gram. Mijn mening is dat gewicht daarom niet belangrijk is. Het gevoel moet goed zijn. Desnoods is hij wat zwaarder. Let wel op met lichtere rackets dat je jezelf geen tennis elleboog speelt omdat het racket te licht is.

 

Advies

Feit is dat van alle verkochte racket ongeveer 70 % Dunlop rackets zijn. De andere marken die volgen zijn; Head, Wilson, Saxon, Oliver en Karakal. De conclusie dat de andere merken (Kean, Harrow, Hi-Tec, Titan, Black Knigt, Prince, Technifiber etc) niet goed zijn, is niet correct. Deze merken doen wellicht minder aan reclame of zijn net bezig zich te presenteren op de markt of zijn gewoon onbekend bij squashspelers. Mijn beste advies is gewoon een racket van een andere speler uit proberen wanneer je huidige racket nog niet stuk is. Anders wil ik een Dunlop adviseren. Heb je geen ervaring met topzware rackets, maar wil je een goed racket dan kan ik zeker een Dunlop Blackstorm 510, Rapid 130 of de nieuwe 4D pro GTX adviseren. Dit zijn even rackets en voelen altijd goed aan. Ook de duurdere 4D Ultimate gaat je zeker bevallen.

Elk merk verandert om de een of meestal twee jaar van racketlijn. Wil je dus geen duur racket, dan kun je het beste kiezen uit de lijn van het afgelopen jaar. Bijvoorbeeld heeft Dunlop nu de 4D lijn. Afgelopen jaar was dit de Aerogel serie en daarvoor de M-Fil lijn. In mijn beleving wordt er niet spectaculair verbetert op racket gebied. Dus waarom zou je, indien je niet veel geld wilt uitgeven voor een duur racket, geen Dunlop Aerogel Pro-GT kopen in plaats van de nieuwe en dus veel duurder Dunlop 4D Aerogel Pro GTX. De keuze voor een besteedbaar bedrag kan dus een duidelijke keuze zijn. De squashwebwinkel.nl heeft op dit moment bijvoorbeeld de Dunlop Aerogel Pro en Tour in de aanbieding. De adviesprijs was € 140,00 en € 160,00 en nu te koop vanaf € 74,90. Dus een topracket van vorig jaar voor een redelijke prijs. Zo ook voor een redelijke prijs de Head NanoT1 120, Wilson NCode 120 of rackets van de andere merken.

 

Om een lang verhaal kort te maken, probeer een racket bij een medespeler en bestel deze bij squashwebwinkel.nl voor een concurrerende prijs. Kun je hem niet vinden in de webwinkel, stuur even een mailtje met het type en merk squashracket. Wij kopen bij alle A-merken. Anders kies een even racket van rond de 130/140 gram voor een prijs die je wilt uitgeven voor een racket.

Barry Quaint

Squashwebwinkel.nl

 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor het wel heel snelle en zeer duidelijke antwoord.
 
Antwoord Beheerder:
Graag gedaan
Beantwoord door:
Squashwebwinkel.nl
profielpagina


Gerelateerde vragen aan ik wil een squashracket kopen. Wat is goed?:

Webshop assortiment
      [Gesteld in Detailhandel]
2010-04-16 22:05:44
Hypotheek overnemen van verkopende partij
      [Gesteld in Hypotheken]
2010-11-22 20:15:37
bevoegdheid executeur
      [Gesteld in Notaris-Limburg]
2011-11-23 14:46:39
onenigheid wel of niet verkoop goederen uit erfeni
      [Gesteld in Notaris-Limburg]
2011-11-25 12:39:15
huurkoop op woningen prima!! is geen vraag.
      [Gesteld in Hypotheken-Utrecht]
2012-03-08 09:14:54

Gemiddelde score Squash: 8.2 (10x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+