Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Strafrecht » Strafrecht-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Strafrecht-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Strafrecht-Zuid Holland

Zelf een vraag over Strafrecht-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Strafrecht-Zuid Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Strafrecht-Zuid Holland:
Naam: K. Canatan
Bedrijf: Meijers canatan advocaten
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over K. Canatan vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Strafrecht-Zuid HollandVragen over Strafrecht-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Strafrecht-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Strafrecht-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Strafrecht-Zuid HollandVragen over Strafrecht-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

vals beschuldigd voor mensenhandel!?

[Gesteld op: 30-09-2010]

Toelichting:
Beste advocaat,

Mijn vriend word vals beschuldigd van mensenhandel (loverboy praktijken) De aanklager is zijn exvriendin. ik ken haar ook al een tijdje. Hij is een obsessie voor haar die ze nog steeds niet los kan laten. Wij hebben in onze relatie heel erg veel last van haar gehad. (altijd proberen te stoken etc.)

Nou hebben mijn vriend en ik ons onlangs verloofd. Nadat zij dit vernomen heeft van vrienden heeft zij aangifte gedaan van mensenhandel. Ik moet erbij vermelden dat zij, voor dat ze mijn vriend kende in de prostitutie heeft gezeten. Het is nou al jaren uit tussen hun en volgens haar zou het gebeurd zijn in de jaar 2004-2006.

Nu blijkt dus dat zij wel als prostituee heeft gewerkt tijdens hun relatie. it heeft ij achter mijn vriend ze rug om gedaan. Toen hij hier namelijk van hoorde, is hij naar de clubeigenaar gegaan waar zij zou werken volgens bronnen en heeft hij dit nagevraagd. Toendertijd zei die explotant dat het NiET waar is en dat zij daar achter de bar werkte.

Nu blijkt dat zij daar wel als hoer werkte. Zij heeft de explotant zelf de opracht gegeven om tegen mijn vriend te liegen omdat mijn vriend niet mocht weten dat zij daar als hoer werkte. Zijn verklaring bewijst toch dat hij er niet van afwist?

Er zijn explotanten gehoord en nergens blijkt uit dat mijn vriend haar hier toe gedwongen heeft integendeel. Mijn vriend is helemaal van de kaart, want hij zit nou al 3 maanden in voorlopige hechtenis en we zijn zo machteloos. Ook moet ik erbij vermelden dat zij een getuige heeft (haar vriendin) die evenals een prostituee is. Zij verklaart dat mijn vriend ook haar in het verleden heeft gedwongen om in de prostitutie te werken! maar zij weigert wel zelf aangifte te doen. dit is toch vreemd?

Wij weten allemaal dat het niet waar is en dat zij dit onderling besproken hebben. Maar hoe bewijzen we dit?? Kunnen ze op basis van haar verklaring en de getuige hem veroordelen? We beginnen ook langzamerhand het vertrouwen in het rechtsysteem te verliezen. Er kloppen zoveel dingen niet aan haar aagifte maar het lijkt wel alsof de officier van justitie daar blind voor is!

Ik hoop dat u mij kunt vertellen wat ik het beste zou kunnen doen.
Antwoord:

Dat uw vriend in voorlopige hechtenis zit, zegt op zichzelf weinig. Helaas is soms een aangifte voor rechters al wel voldoende om iemand vast te houden. Dat kan echter niet te lang duren, omdat de verdenking wel steeds sterker moet zijn. Zo mag iemand wel een tijdje alleen op een enkel aangifte vast blijven zitten, maar daarna moet er toch aanvullend belastend bewijsmateriaal zijn die de voortduring van de voorlopige hechtenis rechtvaardigt.

Het probleem is wellicht dat u het dossier zelf niet kent. Hij zal een advocaat hebben en die kan u alles vertellen over het onderzoek, de verwachte duur van de voorlopige hechtenis en hoe uw vriend ervoor staat. De advocaat kan ook vragen om getuigen te ondervragen. U kunt dus het beste met uw vragen bij de advocaat terecht. Alleen als u onvoldoende vertrouwen in de advocaat heeft, is het misschien raadzaam om een andere advocaat te nemen. Uw vriend mag namelijk zelf bepalen wie hem bijstaat. Omdat hij vastzit, hoeft hij niet voor de advocaat te betalen (tenzij zij daar andere afspraken over maken).

 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor uw antwoord.

Het dossier heb ik zelf in mogen zien, dus ik ben overal van op de hoogte. Dat is ook 1 van de redenen dat ik geen vertouwen meer heb in het rechtsysteem. Ze verklaart tegenstrijdige verhalen en er word niet op ingegaan!

Er is geen enkel aanvullend belastend bewijsmateriaal, op de verklaring van haar vriendin na. Ik heb al talloze malen om meer uitleg gevraagd bij zijn advocaat maar die blijft elke keer herhalen dat we op het beste moeten hopen. Hij geeft mij noot inhoudelijk uitspraken over de zaak. De advocaat schijnt een hele goede advocaat te zijn, maar ik krijg gewoon de indruk dat hij zijn best niet doet omdat hij op prodeo basis voor mijn vriend werkt.

Zijn advocaat zegt dat de verklaring van haar 'getuige', die vrouw die beweert dat ook zij voor mijn vriend als prostituee heeft moeten werken het zwaarst weegt. Dat ze hem daarom vast blijven houden. Maar is het dan niet vreemd dat die vrouw zelf geen aangifte wil doen? Het is inmiddels al duidelijk dat in november de inhoudelijke zitting zal plaatsvinden. Is het slim om nu nog een andere advocaat in handen te nemen?

Kunnen ze mijn vriend veroordelen voor iets wat hij niet gedaan heeft?? Dit lijkt me zo sterk maar op de 1 of andere manier denk ik dat haar getuige misschien doorslaggevend bewijs is voor de rechter. Kan dat zo zijn?

Ook is mijn vriend is hierdoor zijn baan kwijtgeraakt. Zijn huur etc. word nu betaald door zijn broers en zussen, hier heeft hij dus al schulden bij lopen. Hoe moet dat als blijkt dat hij toch onschuldig is? Kan hij dan ook aagifte doen tegen haar?

Ik hoor graag van u,

 
Antwoord Beheerder:

Uw vragen kan ik niet zo eenvoudig beantwoorden. Ik ken het dossier niet, dat betekent dat ik de verklaringen niet kan waarderen. Dat de andere getuige geen aangifte wil doen, hoeft niet te betekenen dat haar verklaring daarmee ongeloofwaardig is. Het komt immers wel vaker voor dat mensen daar geen zin in hebben om welke reden dan ook. Enkel op basis van twee verklaringen wordt bijna niemand veroordeeld, dus de advocaat zal toch moeten uitleggen wat er nog meer aan bewijs is. Bovendien kan de advocaat ook de getuigen ondervragen, dat is vaak een belangrijke stap in een verdedigingsstrategie.

Of mensen wel eens onschuldig worden veroordeeld? Ja zeker, en soms wordt dat in hoger beroep of cassatie teruggedraaid en soms ook niet. Er zijn bekende voorbeelden van mensen die ten onrechte zijn veroordeeld wat pas jaren later is gebleken. Een goede advocaat zal er echter alles aan doen om dat te voorkomen, maar een afwachtende houding (hopen op het beste) is in het geval van uw vriend mogelijk niet de beste insteek.

Het is doorgaans geen probleem om een zaak 1 of 2 maanden voor de inhoudelijke behandeling over te nemen. Een ervaren strafrechtadvocaat moet dat kunnen, tenzij het gaat om een zeer omvangrijk dossier. Dat lijkt in uw geval niet zo. Wel is het zaak om daar niet te lang mee te wachten, want advocaten hebben het wel vaak druk.

Uw vriend kan zich beter bezig houden met zijn eigen strafzaak i.p.v. aangifte doen tegen de aangeefster. Dat is van later zorg.

Beantwoord door:
K. Canatan
profielpagina


Gerelateerde vragen aan vals beschuldigd voor mensenhandel!?:

adres verandering
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-06-22 16:16:32
Rechten bij valse beschuldigingen
      [Gesteld in Recht-Belgie]
2009-10-03 21:15:50
handtekening nadoen?
      [Gesteld in Advocaten-Belgie]
2009-10-08 12:38:07
niet op waarheid gesprek verslaan en ondertekenen
      [Gesteld in Strafrecht-Flevoland]
2010-12-25 19:53:35
Aansprakelijkheid valsheid in geschrifte
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2013-10-24 10:17:22

Gemiddelde score Strafrecht-Zuid Holland: 8.4 (262x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+