Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Overheid » Verklaring Omtrent Het Gedrag
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Verklaring omtrent het gedrag en krijg online een antwoord van de specialist in Verklaring omtrent het gedrag

Zelf een vraag over Verklaring omtrent het gedrag? Klik hier.
Meer vragen over Verklaring omtrent het gedrag.

Beheerder worden?

De rubriek Verklaring omtrent het gedrag heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Verklaring omtrent het gedrag Klik hier.

RSS over Verklaring omtrent het gedragVragen over Verklaring omtrent het gedrag via RSS. Klik hier.
RSS over Verklaring omtrent het gedrag op jouw website?Vragen over Verklaring omtrent het gedrag op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Verklaring omtrent het gedragVragen over Verklaring omtrent het gedrag via E-mail. Klik hier.

Voornemen weigeren VOG zienswijze ingediend.

[Gesteld op: 30-09-2010]

Toelichting:
Hallo, Ik heb een voornemen weigeren gehad.
Er is in 2000 winkeldiefstal aangetroffen in JDS dit is met een tranactie overeengekomen. Ben in april 2010 onherroepelijk veroordeeld tot een geldboete subsidair 7 dagen hechtenis. De pleegdatum van winkeldiefstal is 24-8-2008 geweest. Op 5 december 2009 weer een winkeldiefstal gepleegd en op 9 juni 2009. Allemaal zonder geweld en met teruggaven van goederen. Ik heb in mijn zienswijze vermeld dat ik leef van 50 euro in de week en ik geen geld had voor schoenen en babykleding voor mijn zoon. Dit heb ik ook op de politiebrureau verklaard.Deze zaken staan nog open. Ik heb een zienswijze ingediend en erin vermeld dat de boete betaald mag worden van de bewindvoerder. Ik zit in de WSNP Wettelijke Schuldsanering Natuurlijke personen. De boete is vandaag betaald en zal dit vandaag kenbaar maken aan COVOG. Ik zit in de wsnp omdat ik ben opgelicht in 2006 door een vastgoedhandelaar en heb een schuld van 3 ton. Dit allemaal bekend bij de rechter. Tevens heb ik ook een arbeidsplicht van de wsnp. Er zijn ook meerdere slachtoffers. Ik heb toen dit mij aangedaan werd niet meer kunnen werken bij de gemeente en ben zelfs opgenomen geweest in een psychiatrische instelling. langzamerhand ben ik aan een reintergratie begonnen met mijn baan bij de gemeente rotterdam. ik ben gedeeltelijke arbeidsongeschikt. Voor de wsnp geldt dat je meer uren moet maken ook alben je arbeidsongeschikt. Nu het beter met me ging ben ik intern gaan solliciteren bij de sociale dienst met screeningsprofiel informatie: gevoelige informatie en raadplegen systemen en bewerken daarin. Ik heb mijn huidige baan al opgezegd. Door de antecedanten die aangetroffen zijn is er een voornemen gekomen om te weigeren. Ik heb gebeld met de rechtbank ik heb voor alle gepleegde feiten een geldboete gehad. van die laatste 2 heb ik gisteren een uitspraak van gehad. Wat is uw oordeel of wat schat u in. Mijn geval is best complex.
Antwoord:

Goedemiddag,

Ik val maar gelijk met de deur in huis. Mijn ervaring is dat het COVOG uw geval niet als complex zal waarderen. Waarom ik dat zo inschat vindt u hieronder. Ik adviseer u uw ontslag op eigen verzoek voor uw huidige baan in te trekken. Daarnaast adviseer ik u voor de nieuwe baan inhoudelijk in overleg te treden met de verantwoordelijken daarvoor. Wellicht is er ruimte om vanuit uw resocialisatie zonder VOG in de nieuwe baan bij de sociale dienst aan de slag te gaan. Bovendien adviseer ik u een Zienswijze te schrijven met alle bijzondere omstandigheden van de strafbare feiten. De Zienswijze wordt in de uiteindelijke beslissing meegewogen, en maakt het u mogelijk eventueel later in bezwaar en beroep te komen.

Het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent het Gedrag (COVOG) toetst aan de hand van een objectief criterium en een subjectief criterium. Het objectief criterium behelst de vraag of de strafbare feiten die die zijn geregistreerd in het Justitieel Documentatie Systeem (JDS), indien herhaald, gelet op het risico voor de samenleving, een belemmering vormen voor de behoorlijke uitoefening van de functie waarvoor de VOG wordt aangevraagd. Met 'indien herhaald' wordt bedoeld wat het risico voor de samenleving zou zijn, indien het strafbare feit nogmaals gepleegd zou worden en of dit risico een belemmering voor een behoorlijke uitoefening van de taak vormt. Het subjectief criterium behelst de vraag of er sprake is van omstandigheden op grond waarvan het belang van de aanvrager bij de afgifte van een VOG zwaarder dient te wegen dan het belang dat de samenleving heeft bij de bescherming tegen de door middel van het objectieve criterium vastgestelde risico's voor de samenleving. Bij de beoordeling daarvan wordt rekening gehouden met onder andere de aard en ernst van het delict, de wijze van afdoening, of er voldoende tijd is verstreken in verhouding tot de volledige terugkijktermijn en de hoeveelheid antecendenten.

Op u is het algemeen screeningsprofiel informatie van toepassing verklaard. De terugkijktermijn bedraagt 4 jaar. Worden in deze termijn antecedenten aangetroffen, dan kijkt men verder 20 jaar terug. De veroordeling/transactiedatum is in principe het uitgangspunt voor de terugkijktermijn.

Binnen de terugkijktermijn worden in het JDS drie recente en dezelfde delicten aangetroffen. En als ik het goed begrijp ook nog één ongeveer 10 jaar geleden. Voor het toegepaste screeningsprofiel kan winkeldiefstal (meerdere malen gepleegd) als een niet met de gewenste functie te verenigen delict worden gezien. Ik schat in dat het COVOG daarom zal oordelen dat voldaan is aan het objectieve criterium.

Uit de wijze van afdoeningen blijkt dat het delicten u niet zwaar zijn aangerekend. Dat zou in uw voordeel moeten spreken. Uitgaande van de zeer recente transactiedata is nauwelijks tijd verstreken in de totale terugkijktermijn van 4 jaar. Dat is erg in uw nadeel. U wordt geacht aan te tonen dat u geruime tijd foutloos door het leven heeft kunnen gaan. Het feit dat het meerdere dezelfde feiten zijn spreekt ook in uw nadeel. De kans op herhaling wordt dan groter geacht. Ik schat in dat het COVOG op grond hiervan, ondanks uw bijzondere omstandigheden of juist mede daardoor, in het subjectieve criterium het algemeen belang zwaarder laat wegen dan uw inividueel belang.

Met de geringe informatie die u mij met de vraag hebt verstrekt en mij baserend op de door het COVOG strikte toepassing van de beleidsregels schat ik in dat het COVOG u na de Zienswijze een besluit tot weigering zal doen toekomen. Daartegen kunt u dan eventueel Bezwaar maken. Een deskundige inschakelen (die altijd geld kost) heeft naar mijn mening in uw casus weinig zin, omdat naar mijn inschatting het COVOG zich op het standpunt zal stellen dat u eerst maar eens een aantal jaren moet laten zien geen winkeldiefstallen of andere feiten meer te plegen, en als zodanig het nu daardoor aangenomen risico voor de samenleving voldoende is afgenomen.

Ik besef dat mijn inschatting voor u bepaald geen goed nieuws is. Als u er voor kiest om ervoor te gaan vechten en tot het gaatje te gaan kan ik dat ook goed begrijpen. Ik hoop echter voor u dat een goed gesprek met de verantwoordelijken binnen de sociale dienst tot de mogelijkheden behoort en een kans van slagen krijgt.

Hartelijke groet, Gert van de Griendt 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Voornemen weigeren VOG zienswijze ingediend.:

Betalen prostituees belasting?
      [Gesteld in Prostitutie]
2007-05-10 11:49:54
Kan privaatrechtelijk belang een aanbouw stoppen?
      [Gesteld in Ruimtelijke ordening]
2010-05-02 22:23:50
Weet u iets over planschade? wanneer krijg je dat?
      [Gesteld in Bouwregelgeving]
2010-07-13 12:37:23
wachttijd zienswijze
      [Gesteld in Advocaten-Groningen]
2014-03-24 12:07:43
reactie zienswijze
      [Gesteld in Advocaten-Groningen]
2014-03-24 13:01:31

Gemiddelde score Verklaring omtrent het gedrag: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+