Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Drenthe
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Drenthe en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Drenthe

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Drenthe? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Drenthe.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Drenthe:
Naam: M.C. Voskamp
Bedrijf: Hr coach
Reactiesnelheid: 100 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over M.C. Voskamp vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-DrentheVragen over Personeel & Organisatie-Drenthe via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Drenthe op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Drenthe op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-DrentheVragen over Personeel & Organisatie-Drenthe via E-mail. Klik hier.

heb ik recht op reiskosten vergoeding

[Gesteld op: 28-09-2010]

Toelichting:
ik werk op een logestiek centrum en samen met een collega werd mij gevraagd
of we mee wilden naar een nieuw depot 50km verderop .Dit zagen we wel zitten omdat we loons verhoging kregen en reiskostenvergoeding.maar voordat we daar heen gingen kwam ik er achter dat de reiskosten vergoeding maar voor 1 jaar was .dus heb ik tegen de depot manager gezegd dat ik geen intresse meer had om te gaan.later heb ik nog eens een gesprek gehad met de depot manager en een voorman die ook op het nieuwe depot ging werken.in dat gesprek hebben ze mij op het hart gedrukt dat wij ook na dat eerste jaar reiskosten vergoeding zouden krijgen we zouden het eerste jaar 34ct per km krijgen en na dat eerste jaar 19ct per km dus wij zijn akkoord gegaan maar zijn zo dom geweest om op de mondelinge afspraak te vertrouwen want na het eerste jaar is de reiskosten vergoeding stop gezet .Hier hebben wij over geklaagd en er werd gezegd dat we er geen recht op hebben.
maar wel dat er een nieuwe regeling in de pijpleiding zat dat werd ons zo'n 2 jaar voorgehouden nu is er een regeling voor reiskosten maar deze geld allen voor werknemers die vanaf 1 januari 2009 zijn overgeplaats dus vallen wij buiten de boot omdat wij in 2007 zijn overgeplaatst wij zijn dus al die tijd aan het lijntje gehouden inmiddels werkt de desbetrefende depotmanager niet meer bij ons bedrijf en wordt er gezegd dat hij niet bevoegd was om die beloftes te maken.maar hij had wel de bevoegdheid om loonsverhoging te geven dat vind ik een beetje vreemd.
Antwoord:

Als ik dit verhaal zo lees, dan wordt opnieuw duidelijk waarom het zo belangrijk is dat mondelinge afspraken ook op schrift gezet moet worden. Het probleem is namelijk dat je niet kan aantonen dat je 'recht' hebt op de reiskostenvergoeding. Zo werkt de rechtsgang in Nederland; wie eist, bewijst.

Dat er nu een regeling voor reiskosten is voor werknemer die vanaf 1-1-2009 zijn  overgeplaatst vind ik opmerkelijk en neigt naar onderscheid tussen medewerkers die niet terecht lijkt. Dat is met mijn beperkte informatie natuurlijk wellicht voorbarig, maar het komt onredelijk over dat als je voor 1-1-2009 bent overgeplaatst geen recht hebt op reiskosten, en na die datum wel. Ik zou vinden dat je dan recht hebt op reiskosten vanaf 1-1-2009.

Misschien ben je lid van de vakbond, anders zou ik met dit dossier eens binnenstappen bij een bureau voor rechtshulp. Zij kunnen jou allicht verder helpen om te zien of je 'recht' kan claimen.

 Veel succes; en voortaan afspraken op papier laten zetten (anders zijn deze niets waard).

Beantwoord door:
M.C. Voskamp
profielpagina


Gerelateerde vragen aan heb ik recht op reiskosten vergoeding:

Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Drenthe: 8.2 (41x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+