Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Algemeen Overheidsrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Algemeen overheidsrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Algemeen overheidsrecht

Zelf een vraag over Algemeen overheidsrecht? Klik hier.
Meer vragen over Algemeen overheidsrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Algemeen overheidsrecht:
Naam: Mr. Erik Oranje
Bedrijf: Erik oranje
Reactiesnelheid: 36 uur
Waardering: 8.4 (van max. 10)
Meer informatie over Mr. Erik Oranje vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Algemeen overheidsrechtVragen over Algemeen overheidsrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Algemeen overheidsrecht op jouw website?Vragen over Algemeen overheidsrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Algemeen overheidsrechtVragen over Algemeen overheidsrecht via E-mail. Klik hier.

vraag a.w.b.

[Gesteld op: 28-09-2010]

Toelichting:
hallo
opmijn vraag kan niemand antwoord geven daarom richt ik mij tot u.

het gaat over art.van de awb.

als iemand een proforma bezwaar heeft ingediend,en krijgt nader hand van de gemeente een bericht dat deze aangevult moet zijn binnen 4 weken.

wanneer gaat de tijd exact in van de 4 weken.

is dat art 7:10-2 van de awb.

die luid,,de dag nadat de indiener op de hoogte is gebracht.

ik bedoel..als wij bv op 2maart op de hoogte zijn gebracht met een brief daterend van 1maart,,dus op 2maart is de brief aangekomen bij ons.aangetekend.en afgetekend van ontvangst op 2maart.

welke datum zouden wij het bezwaar dan hebben moeten hebben aangevuld,als de gemeente ons een tijdsbestek geeft van 4 weken.

welke regels tellen dan van de awb..is dat art 7:10-2
of zijn voor aanvulling bezwaar andere artikelen.
Antwoord:

Beste,

Een pro forma bezwaarschrift is een bezwaarschrift tot behoud van rechten. Het stelt de belanghebbende die het bezwaarschrift niet binnen de wettelijke termijn kan motiveren, in staat om het bezwaarschrift wel binnen die termijn in te dienen en met gebruikmaking van artikel 6:6 van de Awb later de gronden aan te vullen. De behandeling van een pro forma bezwaarschrift is voor de gemeente identiek aan de behandeling van een onvoldoende gemotiveerd bezwaarschrift.

In zo'n pro forma bezwaarschrift staat dus nog niet wat precies uw bezwaren zijn maar kondigt u vast aan bezwaar te (willen) maken. Dit is een formeel gebrek dat aan het bezwaarschrift kleeft en dat u kunt repareren binnen de termijn die de gemeente in dit geval vervolgens heeft gegeven. Hiertoe is de gemeente verplicht op grond van 6:6 onder b Awb.

7:10 lid 2 Awb is hier dus niet van toepassing. Dat zegt alleen dat als u de gronden later heeft aangegeven (zoals in uw geval) de gemeente dan ook langer over de beslissing op uw bezwaarschrift mag doen omdat u nou eenmaal ook later was met uw motivering van uw bezwaarschrift.

De termijn van vier weken van de gemeente wanneer gaat die dan lopen? Dat ligt een beetje aan de brief van de gemeente. Wat staat daar precies in? Staat daar 4 weken aansluitend op de zes weken die al heeft of 4 weken na verzenddatum van de brief of staat er een datum genoemd waar voor de aanvulling binnen moet zijn? Het zou de gemeente sieren als ze dat laatste zouden hebben gedaan, want dat is voor u het meest duidelijk.             &n bsp;        Uit uw bericht begrijp ik dat ze dat niet gedaan hebben.               ;                  Als er in de brief staat dat u binnen 4 weken de gronden van het bezwaarschrift moet aanleveren zonder enige verdere toevoeging, dan vind ik dat u gelijk heeft en gaat de termijn op 2 maart lopen in uw voorbeeld. Staat er binnen 4 weken na einde bezwaartermijn dan moeten die 4 weken bij de zes weken worden opgeteld.

Ik hoop dat dit uw vraag beantwoord.

Succes 

 

Beantwoord door:
mr. Erik Oranje
profielpagina


Gemiddelde score Algemeen overheidsrecht: 8.7 (52x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+