Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Welke kleur gordijnen in slaapkamer?

[Gesteld op: 27-09-2010]

Toelichting:
Hallo,

Mijn slaapkamer is voorzien van een witte deur, een witte inbouwkast en witte lijsten rond ramen en deur. Ik ben van plan de wanden grijs te schilderen, omdat die mooi contrasteert met het wit. De vraag is alleen welke kleur (rol)gordijnen ik daarbij het beste bij kan nemen. Gebroken wit lijkt me een goede optie, maar is wellicht wat besmettelijk. Momenteel ligt er hardblauwe vloerbedekking, waarvan ik eigenlijk nog niet weet of ik het laat liggen of ga vervangen door laminaat.

Alvast bedankt voor het antwoord!

Groeten,

Martin
Antwoord:

Inderdaad, een niet te lichte grijs contrasteert mooi met wit. Je kunt voor de (rol)gordijnen zowel een wittint als een grijstint kiezen. Maar een hele andere kleur, als accentkleur kan ook. Of een mix van grijs, wit (en blauwtinten als de vloerbedekking blijft liggen). Wat het beste is, hangt af van de situatie en wat jouw voorkeur heeft. Wit of gebroken wit is natuurlijk altijd wat vlek-gevoeliger dan een donkerdere kleur, dus vooral als je je snel ergert aan een vlek, zou ik niet voor wit en zeker niet voor een effen witte stof kiezen. Vraag je voordat je een keus maakt eerst af wat je wilt:

1)       gordijnen die opvallen en bepalend zijn in de kamer? Wil je de gordijnen juist laten opvallen, laat ze dan contrasteren met de muren (in geval van grijze muren zou dat dus wit kunnen zijn) en/of kies een (kleurig) dessin.

1)       gordijnen die meer een rustige achtergrond vormen in het geheel? Ook ’s avonds blijft het geheel rustig en ligt het accent op de meubels/accessoires/de kleur van het dekbedovertrek. De gordijnen vormen in gesloten toestand als het ware een extra muur. Houd je van rust en ruimte in het interieur dan is een licht gordijn, in de kleurtoon van de muur, (het mag ook iets donkerder zijn dan de muur, ton sur ton) een goede oplossing.

Behalve je smaak speelt ook de vorm van de ruimte een rol bij de keus tussen optie 1 of 2. Is de ruimte smal en langwerpig, dan valt er veel voor te zeggen de gordijnen (voor de korte wanden) een donkerdere kleur te geven dan de lange muren. Daardoor lijkt de ruimte ’s avonds minder smal. Het hoeft niet meteen een hele donkere kleur te zijn, als er maar duidelijk verschil en contrast is tussen de lange (lichte) muren en de korte kant van de kamer met de gordijnen.

Kijk ook eens naar andere opties dan (rol)gordijnen. Er zijn meer mooie mogelijkheden om ramen te bedekken (en nu maak ik het misschien nog moeilijker) zoals horizontale jaloezieën, vouwgordijnen, facette shades, shutters, binnenluiken.  

Wat betreft de keus tussen vloerbedekking en laminaat. Als je besluit de vloerbedekking te laten liggen, ben je wat betreft de kleur helemaal ‘in’. Blauw is een trendkleur voor de komende tijd. Je kunt blauw combineren met andere blauw tinten (kies er ook de wat warmere blauwen (met geel erin) bij en/of gebruik met voldoende warme tinten/materialen), grijzen, paarstinten, groenblauwe kleuren. En natuurlijk met zwart en wit. Genoeg mogelijkheden dus.

Maar laat de vloerbedekking nu niet liggen alleen omdat blauw een trendkleur is. Trends komen en gaan, wat nu in is, is straks weer uit. Het gaat erom dat jij je in de ruimte goed voelt en het helemaal naar jouw zin is, en ook over een paar jaar nog aan die eisen voldoet.

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs

Oranje Nassaulaan 123

2051 HL Overveen

t 023 - 5269002

f 023 - 5269004

e info@havenaarinterieurs.nl

www.havenaarinterieurs.nl

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Welke kleur gordijnen in slaapkamer?:

Woonkamer inrichting (2)
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2009-05-19 19:41:44
Welke kleuren best op muren/gordijn?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-09-02 16:36:24
Welke kleur gordijnen moeten we kiezen?
      [Gesteld in Inrichting]
2010-03-08 10:15:42
Dessin van gordijnen versus vloerbedekking
      [Gesteld in Interieur-Drenthe]
2010-08-21 20:51:56
welke gordijnstof past het beste?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2011-03-18 13:34:32

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+