Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franÁaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiůn espaŮola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening » Mediation » Omgangsregeling Mediation
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Omgangsregeling mediation en krijg online een antwoord van de specialist in Omgangsregeling mediation

Zelf een vraag over Omgangsregeling mediation? Klik hier.
Meer vragen over Omgangsregeling mediation.
De huidige beheerder van de rubriek Omgangsregeling mediation:
Naam: Nico K.J. Wiggers
Bedrijf: Wiggers mediation
Reactiesnelheid: 26 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Nico K.J. Wiggers vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Omgangsregeling mediationVragen over Omgangsregeling mediation via RSS. Klik hier.
RSS over Omgangsregeling mediation op jouw website?Vragen over Omgangsregeling mediation op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Omgangsregeling mediationVragen over Omgangsregeling mediation via E-mail. Klik hier.

reŽle omgangsregeling?

[Gesteld op: 27-09-2010]

Toelichting:
mijn vriend heeft een omgangsregeling met zijn 5 jarig zoontje, iedere 14 dagen op vrijdag halen en zondag terugbrengen. Daarbij zijn alle vakanties door de helft gedeeld m.u.v. de zomervakantie. Dit is via een gerechtelijke uitspraak vastgelegd. Mijn vriend is het niet eens met de zomervakantieverdeling, moeder krijgt het kind 2x2 weken en vader 2x1 week. Dit proberen we dus nu via een hoger beroep te veranderen, deze dient aanstaande woensdag. De advocaat van de tegenpartij kwam met een onderzoek uit amerika dat bewezen is dat het kind niet langer dan 4 dagen zonder zijn moeder kan. Wijzelfs proberen nu het tegendeel te bewijzen. Is er een uitspraak te vinden over een reŽle omgangsregeling en dan met name voor de zomervakantie? Wat kunnen wij als tegenargument aandragen? Het kind is heel graag bij zijn vader en vindt daar zijn rust en regelmaat. Zijn moeder heeft een ernstige vorm van borderline en het is een heel gevecht om de jongen een goede opvoeding te laten genieten. Er is zelfs al een Ondertoezichtvoogd aangewezen door de Raad voor de Kinderbescherming, maar dat is een ander verhaal. Dank alvast voor het antwoord/advies.
Antwoord:

Beste, Een en ander is vaak afhankelijk van de leeftijd van het kind. Zelf weet ik geen onderzoek te bedenken wat het tegendeel zou kunnen bewijzen. Wel weet ik dt zelfs op de leeftijd van 3 jaar de kinderen 3 weken bij vader zijn zonder dat het moeilijk of he tkind schade aanbrengt. Een en ander is vaak afhankelijk hoe de ouders hiermee omgaan. Is het de normaalste zaak van de wereld dan zal het kind er ook geen schade aan hebben. Wel is er in de vakantie tijd vaker contact met moeder.

Wellicht zou u deze vraag moeten stellen aan een Orthopedagoog. Deze houden zich bezig met kinderen en weten meer dan ik weet als bemiddelaar. Aan de andere kant heeft u ook bewijzen in handen dat moeder een borderliner is. Besef wel goed dat het kind de dupe is van een strijd tussen de ouders. Het zal altijd loyaal zijn aan de ouder bij wie hij op dat moment is. Hij zal niet kunnen kiezen en moet hier ook niet toe gedwongen worden. Ook zou u een onderzoekk van de raad voor kinderbescherming kunnen eisen. Uw advocaat zou u hier meer over kunnen vertellen.
Een telefoontje naar een ortopedagoog kan nooit kwaad.

Met vriendelijke groeten Lida SteekersMediation Collectief RijnmondenSanada administratiekantoorWillem Alexanderlaan 113171 CR Poortugaalwerktijden: maandag t/m donderdag 09:00 uur - 17:00 uurtelefoon: 010-50.126.17/ mobiel: 06-401.09.255web: www.mediationcollectiefrijnmond.nl 

 

 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor uw zeer bruikbare antwoord. Het gaat om een jongen van 5,5 jaar. Ik zal nog contact zoeken met een orthopedagoog, goede tip! En tsja, vader is al ruim 4 jaar bezig om hulp te zoeken in de opvoeding van zijn kind. Alle instanties zijn er al mee bezig geweest (AMK, Spirit, Jeugdzorg, Raad voor de Kinderbescherming) en tot op heden is er nog steeds niets gebeurd/gedaan voor het kind. En de arme jongen is er de dupe van, heeft het heel erg zwaar met zijn jonge leventje en een moeder die iedere vorm van hulp afwijst. Te triest voor woorden dat de hele Jeugdzorg zo slecht in elkaar steekt en dat je als vader totaal geen recht van spreken hebt, al helemaal niet als je het ouderlijke gezag niet bij geboorte geregeld hebt.
Mvrgr, Paula
 
Antwoord Beheerder:
Beste, dit is zeker triest. Jammergenoeg gebeurt het nog steeds dat er mensen zijn die tussen wal en schip vallen.
heel veel sterkte Lida Steekers
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Omgangsregeling mediation:
Allround Conflictbemiddeling


Gerelateerde vragen aan reŽle omgangsregeling?:

niet erkent, geen alimentatie?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-14 16:02:38
ex heeft ruzie met ouders maar die willen kinderen
      [Gesteld in Familierecht]
2013-04-27 14:04:08
Hoe kan ik omgang krijgen met mijn kinderen
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2013-03-06 19:20:12
gaat over omgangsregeling
      [Gesteld in Advocaten-Flevoland]
2008-03-14 12:45:01
alimentatie en omgangsregeling
      [Gesteld in Echtscheiding mediation]
2010-05-01 20:13:25

Gemiddelde score Omgangsregeling mediation: 8.0 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+