Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderbescherming
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kinderbescherming en krijg online een antwoord van de specialist in Kinderbescherming

Zelf een vraag over Kinderbescherming? Klik hier.
Meer vragen over Kinderbescherming.
De huidige beheerder van de rubriek Kinderbescherming:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KinderbeschermingVragen over Kinderbescherming via RSS. Klik hier.
RSS over Kinderbescherming op jouw website?Vragen over Kinderbescherming op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KinderbeschermingVragen over Kinderbescherming via E-mail. Klik hier.

mishandeling en manipulatie toegestaan door BJZ?

[Gesteld op: 24-09-2010]

Toelichting:
ik ben een (gescheiden) moeder van 2 kinderen van 8 en 6 jaar oud.
Door veel leugens en een domme fout mijnder zijds zijn de kinderen vorige jaar uithuisgeplaatst. Ze hebben eerst in een geheim pleeggezin gewoont, na een tijdje werd dit openbaar. Toen het pleeggezin niet meer voor de kinderen kon/wilde zorgen(crisispleeggezin) werd mijn dochter bij haar vader geplaatst en mijn zoontje op een groep(wegens zijn gedrag) Na een lange periode alle bewijzen bij elkaar sprokkelen om de waarheid boven tafel te krijgen blijkt, dat mijn zoontje geen gedragsproblemen heeft(wel een zindelijkheidsplrobleem(bijna 7 jaar en ;s nachts nog niet droog) verder gaat het goed met hem.
Sinds dat mijn dochter bij haar vader woont(overigens is er bewezen en door de kinderen zelf aan een proffessionele instantie verteld dat papa hun sloeg en schopte) heeft zij zware gedragsveranderingen, een stressstoornis gehad en wil ze na mijn mijn vriend, toen mijn kant van mijn familie nu ook mij eigenlijk niet meer zien. Ze raakt overstuur en Bureau Jeugdzorg wil haar niet forceren.(ook had zij in het pleeggezin geen last van mijn vriend/familie of mij , dit is pas gekomen sinds ze bij papa en stiefmoeder woont.
Ook wordt er verteld dat vader(voldoende)zijn best doet en ziet jeugdzorg ook dat de stiefmoeder eigenlijk het grootste probleem is qua roddels de wereld inbrengen.
Volgens bureau jeugdzorg willen vader en stiefmoeder ons niet aan de kant zetten, maar ligt het probleem bij mijn dochter!!!!(Dit tot mijn uiterste verbazing uiteraard)
Ze hebben het moeilijk gehad om toendertijd naar vader te gaan(mede mijn eigenlijk schuld door vader zwart te maken) in het pleeggezin gaat het goed, ze verteld wel van de mishandelingen van vader , jeugdzorg plaatst haar bij vader(al moeten vader en stiefmoeder nog een hoop leren aldus BJZ), vervolgens liggen de gedragsveranderingen aan de bezoeken met moeder (gedragsveranderingen waren ook op school en waren er continu) nu er geen bezoeken waren met moeder ligt het aan het kind zelf...
mijn vraag: -
-wat kan ik hieraan doen?
-Hoe krijg ik mijn dochter daar weg, al moet het naar een pleeggezin, straks wil ze door manipulatie mij helemaal niet meer zien.
-graag zoveel mogelijk advies, ik weet het niet meer namelijk
Antwoord:
U heeft het zichzelf niet makkelijk gemaakt door vader (in het verleden?) zwart te maken. U had dit nooit moeten doen, kinderen kunnen hierdoor in een loyaliteitsconflict geraken en dat is altijd slecht voor een kind. Het zal ook nimmer meer uit het dossier verdwijnen en telkens weer tegen u gebruikt kunnen worden. Voor zover heeft u niet in het belang van de kinderen gehandeld, iets wat verwijtbaar gedrag is. Op zich is het logisch dat de kinderen in eerste instantie aan vader worden toegewezen als hij ouderlijk gezag heeft, doch als er mishandelingen plaatsvinden dient de gezinsvoogd zich hiermee bezig te houden en er zorg voor te dragen dat de mishandelingen stoppen. Wel is bekend dat gezinsvoogden van bjz niet altijd weten hoe te handelen en de belangen van de kinderen te dienen. Als u zeker bent dat de kinderen geslagen en geschopt worden door vader en u kunt dat bewijzen (dus niet alleen omdat de kinderen het zeggen!) dan dient u aangifte te doen bij de politie van deze mishandelingen. Tevens dient u dit te melden bij de gezinsvoogd die verplicht is actie te ondernemen na onderzoek. Hoe dan ook kunt u niet veel verder, de kinderen zijn immers bij u weggenomen om bepaalde redenen. Probeert u vooral in gesprek te blijven met bjz en de vader van uw kinderen (incl. stiefmoeder) en werkt u goed mee met bjz om de kinderen op een veilige manier verder te laten opgroeien. Meer kunt u niet doen vrees ik.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Kinderbescherming:
Jeugdzorg


Gerelateerde vragen aan mishandeling en manipulatie toegestaan door BJZ?:

geslachtsorganen met de mond bevredigen
      [Gesteld in Islam]
2009-10-21 10:01:21
hoe maak je een spreekbeurt over kickboksen
      [Gesteld in Kickboksen]
2010-03-30 18:30:49
Mistlampen in combinatie met stads-/parkeerlichten
      [Gesteld in Politie]
2010-07-31 17:33:28
Dr Frank dieet
      [Gesteld in Atkinsdieet lowcarb]
2011-01-13 14:14:42
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16

Gemiddelde score Kinderbescherming: 4.6 (351x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+