Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening » Mediation » Omgangsregeling Mediation
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Omgangsregeling mediation en krijg online een antwoord van de specialist in Omgangsregeling mediation

Zelf een vraag over Omgangsregeling mediation? Klik hier.
Meer vragen over Omgangsregeling mediation.
De huidige beheerder van de rubriek Omgangsregeling mediation:
Naam: Nico K.J. Wiggers
Bedrijf: Wiggers mediation
Reactiesnelheid: 26 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Nico K.J. Wiggers vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Omgangsregeling mediationVragen over Omgangsregeling mediation via RSS. Klik hier.
RSS over Omgangsregeling mediation op jouw website?Vragen over Omgangsregeling mediation op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Omgangsregeling mediationVragen over Omgangsregeling mediation via E-mail. Klik hier.

omgangsregeling voor een baby van 4 weken oud.

[Gesteld op: 22-09-2010]

Toelichting:
Mijn man heeft aangegeven van mij te willen scheiden.
We hebben 3 kinderen, 1 v. 5 jr oud, 1 v. 2,5jr oud en een baby van nu 4 wkn.
Hij wil graag 50/50 co-ouderschap, dit zie ik niet zitten, vind de 2 jongste kids te klein/jong hiervoor. Zijn voorstel is 5 dgn de ene week om 2 de andere week of 3 de ene week om 3 de andere week.

Vooral voor de baby vind ik het erg moeilijk, wat is een beetje een goede omgangsregeling voor een baby. Je zit met hechting, maar ook met de 2 oudere broers die wel een of meerdere nachtjes kunnen logeren.

Vanaf ongeveer dec. zal de baby 3 dgn per week naar een kdv gaan omdat ik dan weer moet werken. Dit speelt voor mijn gevoel ook erg mee in de onrust die dan voor hem geldt.

Als ik niet akkoord ga met een 50/50 regeling of we komen er niet uit, dan wil hij naar de rechter toestappen, hoe groot zijn zijn kansen, dat hij een co-ouderschap voor elkaar krijgt of meerdere nachten van huis via een omgangsregeling. Zeker met name tot de baby?

Ik hoor graag van u.
M.
Antwoord:
Beste, ik vind het altijd lastig om te adviseren bij heel kleine kinderen. Wat de twee oudste betreft zou 3 dagen wel kunnen. De baby vind ik te klein en heeft waarschijnlijk nog voeding nodig. Zelf heb ik eens het volgende afgesproken met een klant. Daar wilde vader geen co-ouderschap.
4.2       Verblijfsregeling Omdat (naam) nog maar net geboren is hebben de ouders geprobeerd een inschatting te maken wat hun zoon aankan. Dit voorstel is hieronder uitgewerkt met dien verstande dat als het niet werkt er elk moment andere afspraken gemaakt kunnen worden aangepast aan de situatie van dat moment. De ouders hebben met betrekking tot het verblijf bij de niet dagelijks verzorgende ouder de navolgende verdeling gemaakt: Tot het tweede levensjaar zijn de onderstaande afspraken gemaakt.·       Vader kan (naam) zien een dagdeel door de weeks en een dagdeel in het weekend. Wil hij vaker langskomen dan kan dat in overleg met moeder. ·       Vader kan dan na werktijd langs komen en/of eten bij moeder. Vader laat bijtijds aan moeder weten wat hij wil.·       Het dagdeel in het weekend is de ene week op zondag en de andere week op zaterdag.·       Afgesproken wordt dat indien het mogelijk is de bezoektijden worden uitgebreid en dat vader met (naam) weg kan gaan naar zijn eigen huis en/of familie.·       Vader zal de rusttijden van de kleine respecteren en er voor zorgen dat inaam) niet oververmoeid terug komt. Vanaf het tweede jaar tot het derde jaar·       Een dag in de week na werktijd tot na het avondeten ± 19:00 uur.·       De ene week vrijdags na het werk tot zaterdag 17:00 uur·       De andere week zaterdag vanaf 17:00 uur tot zondag 17:00 uur. Vanaf het derde jaar·       1 dagdeel door de weeks na werktijd tot na het avondeten ± 19:00 uur.·       Één weekend in de veertien dagen van vrijdags na werktijd tot zondag 17:00 uur. Verder hebben de ouders nog de volgende afspraken gemaakt: ·       Als vader (naam) heeft opgehaald dan haalt moeder hem bij vader op. Een en ander telkens weer af te spreken.·       Indien de ouder waar (naam) verblijft een oppas nodig heeft dan wordt eerst met de andere ouder overleg gepleegd zodat deze de eerste keus heeft om zijn/haar zoon op te vangen.·       De thuisblijvende ouder zal vooraf geïnformeerd worden over de (vakantie) bestemming (land, adres, en mogelijkheid tot bereikbaarheid (bv telefoonnummers). Bij aankomst op de vakantiebestemming zal de thuisblijvende ouder zo spoedig als mogelijk worden ingelicht. Vervolgens zal er een contactverplichting zijn van eenmaal per twee dagen met (naam)  Als hij dit bij de rechtbank zal aanvechten dat zou de rechtbank voorstellen een mediator in te schakelen. Daar moet u ook samen afspraken maken.  Lukt dat niet dan zal de Raad gevraagd worden een advies uit te brengen. Dan ben je zo weer een half jaar verder. Wat de rechter beslist weet ik op dit moment echt niet.
Met vriendelijke groeten Lida SteekersMediation Collectief RijnmondenSanada administratiekantoorWillem Alexanderlaan 113171 CR Poortugaalwerktijden: maandag t/m donderdag 09:00 uur - 17:00 uurtelefoon: 010-50.126.17/ mobiel: 06-401.09.255

web: www.mediationcollectiefrijnmond.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Omgangsregeling mediation:
Allround Conflictbemiddeling


Gerelateerde vragen aan omgangsregeling voor een baby van 4 weken oud.:

Met klein baantje babyuitkering vervallen?
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2008-11-04 14:14:14
hoe rosei collis handvoeden ?
      [Gesteld in Parkieten]
2010-04-14 15:33:12
niet erkent, geen alimentatie?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-14 16:02:38
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Bevroren WW, inkomsten en herleven WW
      [Gesteld in UWV Uitkeringen]
2018-08-20 20:20:13

Gemiddelde score Omgangsregeling mediation: 8.0 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+