Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

Vreemdgaan, overspel

[Gesteld op: 20-09-2010]

Toelichting:
Heb nu 1 jaar een relatie met een vrouw die borderline heeft. Wat mij verontrust is dat ik in veel forums die ik lees, tegenkom dat het bij borderliners geregeld voorkomt dat ze vreemdgaan. Patronen die ik dan herken zijn: zichzelf vaak tegenspreken, verdraaien, omstanders voelen vaak al aan dat er iets niet klopt. En komen er dan na verloop van tijd of nadat de relatie uit is achter, dat hun borderline partner vreemd ging. Terwijl de borderline partner ze destijds voor gek verklaarde dat ze zo achterdochtig waren. Mijn eigen vriendin, die borderline heeft. Maakte in het begin van de relatie vaak overspelige opmerkingen over haar ex vriend. Seks getinte opmerkingen die echt niet kunnen en het vertrouwen schaden. Tot de dag van van vandaag beweert ze dat het slechts grappen waren. Begin van de relatie was het best lastig om antwoord te krijgen hoe de verstandhouding op dat moment tussen hen was. Ze zei dat ze af en toe nog belden. Maar als ik dieper ging doorvragen werd ze boos en zei ze dat ik gek was en dingen zag die er niet waren. Soms als ze gebeld wordt vraag ik of het haar ex vriend was. Dan wordt ze boos en zegt ze dat ik achterdochtig ben en spoken zie. Maar als ik dan vraag wie het wel was geeft ze geen antwoord omdat ze vind dat ze recht op privacy heeft. Een paar dagen daarna vroeg ik het nogmaals wie het was aan de telefoon. Maar ze zegt dat ze het vergeten is. En dat gebeurd best vaak. Als ze in het weeken iets leuks is gaan doen met vrienden. En helemaal enthousiast is over dat het een leuke dag was met haar vrienden. En dat ze in geen tijden zo genoten had. Komt het wel eens voor dat ik haar dan na ongeveer twee maanden vraag met welke vrienden ze die bewuste weekend is weggeweest. Maar dat kan ze zich dan niet meer herinneren. Komt door ijzer tekort zegt ze. Toch lees ik dat het vaker voorkomt dat omstanders het gevoel hebben dat de borderliner in hun leven liegt, verdraait, ontkent of zogenaamd dingen vergeten is. Mijn vraag is: komt vreemdgaan echt vaker voor bij borderliners. Hoe kun je dit doorzien of herkennen. En is het echt zo dat ze vaak dingen snel vergeten? Of zijn dat smoesjes?
Antwoord:

Uitgaande van uw verhaal zelf en uw eigen konstateringen erin vermeld, plus hetgeen in prima studies van deskundigen allang staat, hieronder het antwoord. Op uw aan het einde gestelde vragen.

1. Ja.

2. Dat kan niemand, TENZIJ omstanders eindelijk als ouders te beginnen goed de grenzen bewaken. En die dat ook handhaven. In belang van de persoon zelf al heel vroeg. En men er heel vroeg bij is met goede therapie c.q. behandeling ook door deskundig psychiater(s).

3. Nee. Ze vergeten helemaal niks kennellijk. Doch verbergen en verschuilen ook al zou je dat op het eerste gezxicht niet zeggen. Je kunt ook zeggen het zijn grandioze toneelspelers. C.q. ze verdraaien, draaien om brei heen, zeggen echt niet wat ze hebben gedaan in handel en wandel, ontkennen alles en ook in gevallen leggen ze veelal valse verklaringen af in zaken. Als niemand bijvoorbeeld te beginnen bij eigen ouders, c.q. ggz waarheidsvinding wenst te plegen zal dit dus gewoonweg door kunnen gaan, mits een rechter in zaken bij het minste deel twijfel in geschiedenis gelijk onderzoek laat doen met een meldPLICHT. En dan nog is de vraag of zo iemand de ware toedracht vertelt aangezien ook dat stelselmatig wordt verzwegen vaak. Je kunt ook zeggen dat ze gewoonweg bedriegen, liegen, leugenachtig gedrag tonen, de schuld die al dan niet bestaat of verzonnen is, (want er moet toch een oorzaak worden verzonnen in die geest) leggen ze altijd bij de andere, bijvoorbeeld men rijdt tegen een paal aan \en zeggen vervolgens de buurman had moeten zeggen dat die paal er stond.

4. Ja. Alleen die smoesjes moeten op normale wijze worden weerlegd gelijk en dsaar ontbreekt het vaak al aan in opvoeding bijvoorbeeld. Derhalve wordt het steeds moeilijker als het later moet worden veranderd, verbeterd.

Zo niet onmogelijk. Zoals u weet heeft de psychiatrie zelf al grote moeite.

Tenzij er toch verplichtingen komen wellicht. Die er nu niet zijn.

Nog steeds niet.

Overigens onbegrijpelijk. Aangezien allang dat is bestudeerd dat het zonder dat niet zal gaan werken. Ook niet dus.

Ligt ook aan ggz-instelling bijvoorbeeld of behandelaren die in die valkuilen trappen als zo iemand zegt ik wil niet dat partner bij gesprekken is.

(Dan weet u immers nooit wat zo iemand vertelt, en derhalve wordt wederom chaos gecreëerd).

 

Succes

 

 

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Vreemdgaan, overspel:

Overspel-buitenechtelijk kind-
      [Gesteld in Islam]
2009-10-12 23:00:08
Ik heb een opmerking??
      [Gesteld in Islam]
2010-02-22 19:24:50
Overspel. Vertellen of niet?
      [Gesteld in Islam]
2010-03-15 15:56:39
overspel vertellen of niet?
      [Gesteld in Islam]
2010-03-15 19:10:17
Heb overspel gepleegd
      [Gesteld in Islam]
2013-01-23 16:45:04

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+