Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Overheid » Suriname
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Suriname en krijg online een antwoord van de specialist in Suriname

Zelf een vraag over Suriname? Klik hier.
Meer vragen over Suriname.
De huidige beheerder van de rubriek Suriname:
Naam: Marnix h visser
Bedrijf: Stichting more life
Reactiesnelheid: 15 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over Marnix h visser vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over SurinameVragen over Suriname via RSS. Klik hier.
RSS over Suriname op jouw website?Vragen over Suriname op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over SurinameVragen over Suriname via E-mail. Klik hier.

Aanpassing boedelvolmacht vanuit Nederland

[Gesteld op: 17-09-2010]

Toelichting:
Geachte heer Marnix Visser,

Vanuit Suriname heb ik een verzoek om een boedelvolmacht ontvangen. Voor ik deze onderteken heb ik een aantal vragen.

Het gaat om een boedelvolmacht die de vrager (in Suriname wonende) de volmacht kan verlenen om speciaal en uitsluitend mijn belangen waar te nemen en mij te vertegenwoordigen bij de vereffening van de nalatenschap van mijn overleden vader. Nu is het zo dat ik de vrager de volmacht wil geven over een gedeelte van mijn erfenis, namelijk de volmacht die de vrager nodig heeft om percelen die vallen onder grondhuur (domein grond) veilig te stellen. Echter als ik het concept van de volmacht die ik heb ontvangen lees, gaat het om een volmacht die de vrager tevens de volmacht kan geven over de gehele erfenis. Het is niet de bedoeling dat de vrager de volmacht over de gehele erfenis krijgt. Indien wij (mijn moeder en ik) de volmacht (in Nederland) via de notaris gaan legaliseren kunnen we daarop -alvorens dit te ondertekenen - bij het bestaande concept een vermelding plaatsen "met uitzondering van …"? (Of) Kan er een gedeeltelijke volmacht worden uitgegeven waarin duidelijk staat vermeld over welke zaken de vrager de volmacht krijgt? Kan er een tijdslimiet aan de volmacht worden gegeven? Hoe kan een boedelvolmacht voor Suriname in Nederland worden ontbonden c.q. ingetrokken?

Bij voorbaat dank voor uw reactie,
Antwoord:

beste vragensteller,

Er bestaan ruime boedelvolmachten als ook beperkte boedelvolmachten.

Ik heb allerlei voorbeeld van volmachten. Vooral indien u twijfelt om  iemand volmacht te geven kunt u liever kiezen voor een beperkte volmacht.

volmachten gelden net zolang tot de dood of totdat deze ingetrokken wordt. intrekking dient te gebeuren middels een publicatie in de krant of een schrijven naar alle notarissen in Paramaribo (20). ook als de originele volmacht weer bij u ingeleverd wordt eindigt de volmacht. zolang u niet intrekt kan de volmacht gebruikt worden.

U kunt inderdaad specificeren waartoe de lasthebber namens u -als lastgeefster- is gerechtigd. als het slechts om onroerend goed gaat dan dient u specifiek de kadastrale gegevens in die volmacht op te nemen. houdt u er rekening mee dat voor het vervreemden van een perceel aan een derde (buiten de boedel)tevens toestemming nodig gaat zijn van de eventuele echtgenoten van de erfgenamen. voor alleen het "scheiden en delen" dat wil zeggen dat (een deel) van het (grondhuur) perceel op naam van 1 der erfgenamen wordt overgeschreven is de boedelvolmacht voldoende.

Met de standaardboedelvolmacht geeft u inderdaad iemand de mogelijkheid om de gehele nalatenschap af te handelen. Als u nog niet weet wat er allemaal tot die nalatenschap behoort lijkt me dit niet echtverstandig om te doen. U zult dus eerst een boedelbeschrijving moeten hebben. alle onroerende en roerende goederen en dergelijke. ook de schulden en vorderingen van de erflater.

een boedelvolmacht geef je meestal aan een vertrouwenspersoon of een onafhankelijke derde die geen direkt belang in deze boedel heeft.

U kunt voor een vooraf bepaalde handeling ook een gewone specifieke volmacht geven.

Indien u handelingen in een nalatenschap verricht dan aanvaard u de nalatenschap zuiver. als u niet weet of de schulden van de erflater groter zijn dan de bezittingen is het verstandiger om beneficiair te aanvaarden. dat kan geschieden bij de griffie van het kantongrecht ion Paramaribo.

wat betreft het "veiligstellen" van een grondhuurperceel kunt u mij beter emailen op : mhvisser@morelife.nl of marnix_visser@yahoo.com

In ieder geval zult u een taxatie-rapport moeten laten maken door een onafhankelijk persoon met betrekking tot de waarde van het grondhuurperceel, zodat u ongeveer weet hoeveel uw aandeel in geld waard is. Wanneer 1 der erfgenamen het grondhuurperceel op zijn naam overschrijft dan neemt hij daarmee gelijk de verplichting op zich om de "aandelen" van de overige erfgenamen 'uit te betalen'. en dat kun je pas doen als je weet wat het perceel waard is.

Ik kan u verder alles vertellen over het recht van grondhuur en welke rechten de erfgenamen van een overleden grondhuurder hebben.

De tijden zijn nu erg veranderd in Suriname en ik vind het daarom in ieder geval heel verstandig dat u eerst advies inwint alvorens een boedelvolmacht te tekenen.

 

Beantwoord door:
marnix h visser
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Aanpassing boedelvolmacht vanuit Nederland:

Ik wil trouwen
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2014-05-10 18:39:57
Mag je kinderen mee nemen uit het buitenland
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2009-10-12 18:18:49
Geachte, Overname door een buitenlands bedrijf
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-06-03 16:58:19
gemeenschap goederen
      [Gesteld in Notaris-Utrecht]
2011-09-11 00:22:04
autoverzekering met belgisch rijbewijs
      [Gesteld in Autoverzekering]
2007-10-17 15:08:05

Gemiddelde score Suriname: 8.9 (1088x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258155
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+