Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Noord Brabant
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-Noord BrabantVragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-Noord BrabantVragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant via E-mail. Klik hier.

Mag de werkgever dit doen?

[Gesteld op: 17-09-2010]

Toelichting:
Op een zaterdagavond zei mijn leidinggevende dat ik maandag met haar en haar leidinggevende een gesprek heb. Toen ik vroeg waarover wilde ze dat niet zeggen.

Ik kreeg maandag te horen dat ik op een bepaalde avond te lang pauze heb gehouden met iemand van de bewaking en dat o.b.v. mijn gedrag ik mijn taak niet meer mag uitvoeren.

Wat betreft het gedrag hadden ze voorbeelden. Het weglopen uit een overleg. Ik deed dit omdat ik voelde dat ik heel kwaad werd. Ben even naar het toilet gegaan en ben daarna weer teruggegaan en heb deelgenomen aan het overleg. De desbetreffende leidinggevende vond dat een goede oplossing en later heeft mijn leidinggevende dit ook als voorbeeld genoemd bij een andere collega, want dit had ik zo goed opgelost.
Het 2e voorbeeld was een akkefietje met een andere leidinggevende, wat we overigens uitgepraat hebben. Ik ben toen zelf naar mijn leidinggevende gegaan om hier over te praten en we hebben afgesproken dat ik de volgende keer anders hierop moest reageren. Daar zou ik aan werken. Deze kans heb ik echter niet gekregen, want toen kreeg ik de ofiiciele waarschuwing. Ik ben dus nooit door hun aangesproken op mijn gedrag!

Er werd mij verteld dat ik de man van de bewaking uit de weg moest gaan, want er waren enkele dames van de afdeling die rondbazuinden dat ik iets met hem zou hebben. Dit is zo geescaleerd dat we het hier hebben over kwaadsprekerij en er zelfs collega's naar leidinggevenden zijn gestapt omdat ze vonden dat het echt niet kon wat er gebeurde (al dat geroddel).

Er zijn helaas ook collega's die dit geroddel geloven en dit is een direct gevolg geweest dat er eentje naar de leidinggevende is geweest en mij "verlinkt"heeft dat ik te lang heb gezeten met de bewaking. Want zei voelde hier niet prettig bij. Is deze officiele waarschuwing terecht gegeven?

Dat geroddel en de officiele waarschuwing is mij overigens niet in de koude kleren gaan zitten en heeft er toe geleidt dat ik geen plezier in mijn werk heb en zelfs therapie volg. Het geroddel speelt al ruim 7 maanden, de officiele waarschuwing is van juli.
Antwoord:
Geachte heer mevrouw,
Een werkgever mag een waarschuwing geven. Daar moeten wel gegronde redenen voor zijn. Of deze waarschuwing terecht is kunt u beter bepalen dan ik. Als een werkgever een waarschuwing geeft moeten de bezwaren en gronden die daarin staan uiteraard wel bewezen kunnen worden. Ik ken de inhoud van de waarschuwing niet. Is deze schriftelijk? Het is wel verstandig om die waarschuwing inhoudelijk te weerspreken (schriftelijk). Aangezien het er op lijkt dat de relatie met uw werkgever verre van optimaal is zou ik u wel adviseren advies in te winnen over mogelijke  gevolgen.

Het bovengenoemde antwoord is gebaseerd op de door u verstrekte informatie. Aanvullende en/of afwijkende informatie kan daarop van invloed zijn. Voor aanvullende vragen / hulp kun je mij vrijblijvend bellen van maandag t/m vrijdag van 09.15 tot 17.00 uur op nummer 0492-781972. Met vriendelijke groet, Machiel van Velden Advies, mr. Machiel van Velden www.vanvelden.net
Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Mag de werkgever dit doen?:

wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Minuren mee naar volgend kalenderjaar...mag dat?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-03-21 11:02:33
uitbetalen verlofdagen ná einde contract:
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-11-20 12:42:52
verdelen contracturen
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2010-07-04 22:54:11
ziekmelding verstandig?
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant]
2009-04-10 13:50:36

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant: 8.6 (9x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+