Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

welke kleuren bij mijn oranje bankstel

[Gesteld op: 14-09-2010]

Toelichting:
beste Merel .mijn tuingerichte woonkamer ligt op het noord-oosten.ik heb een beuken laminaatvloer, zachtgele wanden, geloogd grenen meubels, en een oranje bankstel. met hier en daar wat blauwe accenten.
ik wil graag mijn kamer veranderen, omdat het gedateerd is. het oranje bankstel wil ik houden, en indien mogelijk de meubels verven. welke kleuren kan ik het beste gebruiken voor muren en meubels?
Antwoord:

Voor een modernere look zou je grijs en/of grijsbruin kunnen gebruiken naast oranje. Prima combinatie en past ook bij de beuken laminaatvloer, die je neem ik aan wilt behouden? Aan het grijs en oranje kun je neutrale tinten als wit, offwhite en donkerbruin toevoegen. En als je wat contrast wilt met het oranje, gebruik dan blauwgroen of paarsblauw.

Als je blauw weer wilt toepassen, kun je ook denken aan een kleurencombinatie van wit, grijs, blauw, donkerbruin en oranje. Of gebruik oranje, grijs, wit en donkerbruin samen met oranjerode en rode tinten. Daar kun je als contrast wat groen of groengeel aan toevoegen. Er is niet zoiets als de beste kleur voor een situatie. Er zijn altijd verschillende goede combinaties mogelijk.

Wat je in jouw geval het beste kunt gebruiken, hangt erg samen met je smaak en voorkeur en wat voor sfeer je wilt. Je lijkt me iemand die wel van wat kleur houdt, maar het kan ook zo zijn dat natureltinten (wit, beige, grijs en bruinen) meer bij je passen. Gebruik in dat laatste geval ton sur ton tinten en geen contrastkleuren. Verder is de lichtinval van belang voor de kleurkeus. Is de ruimte niet zo licht, en houd je daar wel van, gebruik dan veel lichtere tinten en bewaar de donkere kleuren voor kleine oppervlakken/accenten. In een ruimte op het noordoosten zou ik warme kleuren kiezen voor grote oppervlakken zoals muren. Er komt weinig of geen zon binnen, dus koele kleuren komen snel kil over. Grijs is er ook in warme tinten, met een rode, gele, roodoranje of oranje basis. Kijk eens naar grijstinten van Histor, bijvoorbeeld S 1502-R of S 1002-R of S 2005-Y80R. Of meer grijsbruin getint S 3005-Y50R. Alle grijzen van Histor die eindigen op een R, Y50R, Y80R of Y zijn warm van tint. Voordat je definitief kleuren kiest en gaat schilderen, kun je het beste eerst een kleurenplan maken Een kleurenschema voor een ruimte kan gemakkelijk zes of meer kleuren bevatten. Een aantal lichtere tinten, een (of twee) accent kleuren (dit kunnen contrastkleuren zijn, maar dat hoeft niet), en één of twee donkere kleuren. Betrek in het kleurenplan alle materialen, meubels en voorwerpen die in de kamer komen. Bepaal eerst in grote lijnen welke kleuren je wilt gebruiken. Haal van elke kleur verfstalen in huis in verschillende nuances, dus lichte, donkere, vergrijsde en fellere tinten. Ga daarmee aan de slag en kijk welke combinaties in jouw woonkamer met oranje bank het beste passen en of deze kleurencombinaties aan je verwachtingen voldoet. Voor de grenen meubels denk ik vooral aan grijs- en wittinten en/of donkerbruin, maar je kunt een (kleiner) meubelstuk natuurlijk ook prima een oranjetint geven. (voor de ton sur ton sfeer) Of een accentkleur als blauwgroen of paarsblauw. Zorg er in elk geval voor dat de meubels wat contrasteren met de vloer en niet (bijna) dezelfde kleur krijgen. Dan vallen ze niet of nauwelijks op.

Ik geef je nog wat algemene tips over kleur en kleurgebruik:

  • De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleur, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.
  • Voor actie en spanning kiest u complementaire kleuren, zoals lime groen met rood of citroengeel met paarsblauw.
  • Het aanbrengen van kleine kleurnuances binnen één kleurtoon verlevendigt een ruimte Denk maar aan de natuur. Waarom vinden we dat zo mooi? Omdat er wel duizenden verschillende tinten bruin of groen of geel in voorkomen. Als je bij de inrichting van een ruimte ook meer verschillende kleurnuances aanbrengt, kun je dat effect benaderen. Dus gebruik binnen een kleurtoon, meerdere nuances (licht en donker) om een ruimte spannender te maken.
  • Bekijk verfkleuren voor de wand niet van boven maar houdt ze rechtop tegen de muur. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter.
  •  Bekijk verfstalen/kleuren (hoe groter hoe beter) altijd ter plekke (het licht in uw huis is anders dan in de winkel). Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, dat kan een groot verschil geven.

Veel succes. En als je er niet helemaal uitkomst, dan help ik graag! Ik geef advies aan huis en kom ook langs voor een kleuradvies van één á twee uur.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs

Oranje Nassaulaan 123

2051 HL Overveen

t 023 - 5269002

f 023 - 5269004

e info@havenaarinterieurs.nl

www.havenaarinterieurs.nl

 

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan welke kleuren bij mijn oranje bankstel:

welke kleur muren bij oranje gordijnen?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-02-24 12:59:44
kleuradvies nodig
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-03-14 16:31:15
Graag kleuradvies voor muren van mijn woonkamer.
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-05-08 21:14:07
Welke kleuren passen bij de kleur diamantwit?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-05-14 21:54:47
In welke kleuren schilder ik mijn kamer het best?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-11-17 17:04:04

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+