Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Noord Brabant
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-Noord BrabantVragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-Noord BrabantVragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant via E-mail. Klik hier.

Nieuw tijdelijk contract accepteren of niet?

[Gesteld op: 13-09-2010]

Toelichting:
Geachte,

Volgende maand loopt mijn (2e) tijdelijke contract af. Bij in dienst treding is mij belooft dat ik na het eerste tijdelijke contract van 1 jaar, een vast contract zou krijgen met loonsverhoging. Ondertussen is daar niks van terecht komen en hebben ze al aangegeven dat de werkgever mij een 3e tijdelijk contract wil gaan aanbieden onder dezelfde voorwaarden als nu. Dus geen loonsverhoging en bij gebleken geschiktheid voornemens tot het overgaan in een contract voor onbepaalde tijd.

Aangezien ik mij ondertussen behoorlijk bij de neus genomen voel, ben ik aan het twijfelen of ik dit contract wel zal accepteren. Mede gezien het feit er al contacten zijn met een eventuele nieuwe werkgever.

Mijn vraag is eigenlijk of de werkgever maar zomaar een 3e tijdelijk contract kan aanbieden en wat het inhoudt voor mij als ik dit nieuwe tijdelijke contract niet accepteer in relatie tot WW of andere eventuele consequenties.

Albvast bedankt voor uw reactie.
Antwoord:
Geachte heer , mevrouw,

kortweg gezegd mogen werkgevers meer arbeidscontracten voor bepaalde tijd achter elkaar afsluiten. Als die overeenkomsten een termijn van 36 maanden overschrijden of als er sprake is van het 4de contract dan ontstaat automatisch een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Voor wat betreft het wel of niet accepteren van het volgende contract kan ik u slechts wijzen op het risico dat het UWV zou kunnen concluderen dat u "verwijtbaar"werkloos bent geworden, met de mogelijke gevolgen voor uw uitkering. Met betrekking tot een mogelijke nieuwe werkgever is er - mede afhankelijk wat u in de arbeidsovereenkomst met uw huidige werkgever overeenkomt - uiteraard de mogelijkheid om op te zeggen.

Het bovengenoemde algemene antwoord is gebaseerd op de door u verstrekte informatie. Aanvullende en/of afwijkende informatie kan daarop van invloed zijn. Voor aanvullende vragen / hulp kun je mij vrijblijvend bellen van maandag t/m vrijdag van 09.15 tot 17.00 uur op nummer 0492-781972. Met vriendelijke groet, Machiel van Velden Advies, mr. Machiel van Velden www.vanvelden.net 
Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Nieuw tijdelijk contract accepteren of niet?:

jaarcontract
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-05-01 13:24:53
Kan contract veranderd worden? (Arts-assistent)
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-05-31 00:56:57
contract verlengen
      [Gesteld in Personeelsmanagement-Flevoland]
2009-07-13 13:17:58
Heb ik recht op vast contract
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Limburg]
2010-03-10 09:19:02
Wat is de status van een contractswijziging
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Zeeland]
2010-10-07 11:08:35

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant: 8.6 (9x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+