Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Dood » Zelfdoding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Zelfdoding en krijg online een antwoord van de specialist in Zelfdoding

Zelf een vraag over Zelfdoding? Klik hier.
Meer vragen over Zelfdoding.
De huidige beheerder van de rubriek Zelfdoding:
Naam: Roy Smit
Bedrijf: gz instelling
Reactiesnelheid: 16 uur
Waardering: 6.8 (van max. 10)
Meer informatie over Roy Smit vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ZelfdodingVragen over Zelfdoding via RSS. Klik hier.
RSS over Zelfdoding op jouw website?Vragen over Zelfdoding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ZelfdodingVragen over Zelfdoding via E-mail. Klik hier.

Antwoord op vragen

[Gesteld op: 11-09-2010]

Toelichting:
De meeste mensen willen graag een eerlijk antwoordt op hun vragen.
IK begrijp, dat u het goed bedoeld, maar deze men zitten niet te wachten, op een positief antwoord, maar op de hoeveelheid en combinatie van pillen, om te stoppen, zonder, als een plant of lmet leverprollemen weer wakker te worden. Anders heeft deze site geen zin.
Er zijn mensen bij, die dit heel overwogen hebben besloten.
Moet je dan naar stichting de Einder, om wel die antwoorden te krijgen??
Antwoord:

Op deze site krijgen mensen een eerlijk antwoord. Alleen de grapjasssen moeten van de serieuse vraagstellers worden onderscheiden.

U stelt dus een hele goede vraag.


In Nederland komt zelfdoding ongeveer 1.500 keer per jaar voor, waarvan een groot percentage bij mensen boven de 60. Vaak zijn dat  mensen die zeggen 'mijn leven is klaar, maar ik kom niet in aanmerking voor euthanasie omdat men vindt dat ik geen geclassificeerbare ziekte heb die onder de euthanasiewet valt. Of het gaat om mensen die ziek zijn maar van wie de arts niet wil meewerken aan euthanasie.

In Nederland valt euthanasie - een levenseinde waar de arts actief aan deelneemt - en hulp bij zelfdoding nog steeds onder het strafrecht en Gratis Adviseurs wil dus geen propagandeerder van zelfdoding zijn.  Een arts is niet strafbaar als de arts zich houdt aan strikte eisen van de wet. Zo moet de arts ervan overtuigd zijn dat de patient een vrijwillig en weloverwogen verzoek tot een levenseinde heeft gemaakt. Er moet sprake zijn van uitzichtloos en ondraaglijk lijden van de patient. Maar waar dat lijden door veel artsen wordt opgevat als een verwijzing naar fysieke pijn, ziet de NVVE ook geestelijk lijden als acceptabele reden voor euthansie of zelfdoding.

Als mensen geen toekomstperspectief, levensmoe of suicidaal, zijn en  zélf de regie over leven en dood in handen wil nemen, kunnen zij dus uitgebreide informatie over zelfdoding krijgen van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillige Levenseinde (NVVE; http://www.nvve.nl). De vereniging geeft uitgebreide informatie op haar website.

De website is vooral bedoeld om mensen te informeren over een "humane manier" om uit het leven te stappen zonder "dat mensen grijpen naar gruwelijke methodes als van het dak af springen of jezelf voor de trein werpen enzovoort."

Gratis Adviseurs willen vraagstellers niet aanmoedigen tot zelfdoding. 

NVVE is voor leden, dus mensen kunnen er alleen maar in komen met een inlogcode. Lid worden kost €17,50 per jaar, en dan krijg je toegang tot de website.

Stap-voor-stap hulp
Op de NVVE site wordt gedetailleerde informatie over de medicijnen die kunnen worden gebruikt voor zelfdoding. Op de site wordt ook vermeld in welke landen deze middelen te verkrijgen zijn, en onder welke merknaam. Ook worden de zelfdodingsmethodes bij elk middel stap voor stap uiteengezet. De inleiding meldt dat er twee methodes zijn om met behulp van medicijnen een einde aan het leven te maken:

Bij de eerste methode worden snelwerkende en langwerkende slaapmiddelen gebruikt in combinatie met een plastic zak die u over het hoofd bevestigt, zodat u door gebrek aan zuurstof overlijdt.

Bij de tweede methode neemt men dodelijke medicijnen, in combinatie met slaap- en antibraakmiddelen, in. Daarbij treedt een hart- of ademstilstand op. De informatie die hier wordt verstrekt betreft alleen de tweede methode en is gebaseerd op, voor zover bij Gratis Adviseurs bekend, betrouwbare gegevens.

Als het zelfdodingstraject een nare staart krijgt geeft de zelfdodingswebsite aan dat "bij mislukken van een zelfdoding", de Ledenondersteuningsdienst van de NVVE "altijd bereid is om een gesprek over deze ervaring te voeren."

Lidmaatschap in de NVVE is mogelijk voor zowel Nederlanders als buitenlanders.

De vereniging biedt op de website beperkte informatie in het Engels.

Ook kan de NVVE zelf geen medicijnen voorschrijven en heeft ook geen artsen in dienst die euthanasie of ander hulp kunnen bieden.

Het advies is, bespreek het met een vertrouwens persoon, huisarts, geestelijke of met een notaris of advocaat. Immers ieder mens die zelf uit het leven stapt, terwijl het leven nog voldoende perspectieven zou kunnen hebben, is er een te veel.

Indien er vragen zijn naar aanleiding van deze beantwoording, dan zullen die met voorrang worden beantwoord.

 
Reactie vraagsteller:
IK wil u bedanken voor de snelle reactie, en vooral voor dit duidelijke antwoord. Nu weet men, waar men zich naar toe kan wenden.
Er zijn mensen bij, die door een gebeuren in hun leven, er graag meteen uitstappen, maar die na een tijd toch weer een lichtpuntje gaat zien. Fijn, dat u die mensen dat wilt aanreiken. Dat is ook heel belangrijk.
IK zou u graag de ''10 punten' geven, voor dit antwoord, maar als ik op waarderen klik of dubbelklik, blijft er een rondje naast draaien, die niet stopt.
Helaas heb ik weinig verstand van het'' computer gebeuren!.

 
Antwoord Beheerder:
dank voor de 10, in de toekomst zal blijken of de te geven antwoorden allemaal een 10 waard zijn.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Zelfdoding:
Automutileren


Gemiddelde score Zelfdoding: 6.8 (41x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+