Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Hypotheken » Hypotheken-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hypotheken-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Hypotheken-Zuid Holland

Zelf een vraag over Hypotheken-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Hypotheken-Zuid Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Hypotheken-Zuid Holland:
Naam: M. Maris
Bedrijf: Plusplanner
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over M. Maris vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Hypotheken-Zuid HollandVragen over Hypotheken-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Hypotheken-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Hypotheken-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Hypotheken-Zuid HollandVragen over Hypotheken-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Wat te doen met koophuis?

[Gesteld op: 09-09-2010]

Toelichting:
Goedemiddag,
Graag zou ik wat advies willen i.v.m een beeindiging van een relatie wat niet soepel verloopt (partner weet dat het niet werkt, maar vind het prima om op deze manier door te gaan)
Ruim twee jaar geleden een huis gekocht, waarvan ik vermoed dat we deze niet kunnen verkopen tegen het openstaande bedrag van onze hypotheek.
Wat is beter een reguliere makelaar of een belegger? Of meerdere makelelaars in ÚÚn keer (dit schijnt voor een makelaar motiverender te werken ivm provisie verkoop? Of zelf proberen te verkopen via maktplaats (geen kosten voor makelaar) Mijn vriend wil geen geld steken in opknappen van het huis (groter kans op verkoop). De optie om het op mijn naam te zetten lukt ook niet, omdat mijn inkomen daar te laag voor is. Is er ook een optie voor verhuur of is dat niet handig. Ik ben op zoek naar een goede oplossing, wil geen ruzie (ook ivm kinderen) maar wil graag weer mijn eigen leven kunnen oppakken. Wat is uw advies om het huis zsm te kunnen verkopen/verhuren.
Antwoord:

Eerst de vraag komt u veel inkomen tekort om het huis op uw naam te krijgen? Zijn er geen mogelijkheden dat ouders garant staan of dat wat u niet van de bank kunt krijgen aan u kunnen lenen?

Eerst een paar vragen:

  1. Hoe hoog is de hyppotheek?
  2. Wat is uw bruto jaarsalaris? ( inclusuief vakantiegeld en overwerk)/

Lost u het niet op, dan zal de bank zolang de rente  betaald wordt niet moeilijk doen, maar u kunt beiden niet meer met een evntuele nieuwe relatie een woning kopen, omdat er al een hypotheek op uw beider naam geregistreerd staat.

Dit moet gewoon opgelost worden, want wanneer er ook geen onderhoud aan de woning wordt gepleegd de verkoopwaarde verder zal zakken en dan bij een verkoop dus nog minder zal opleveren.

U kunt contact met mij opnemen per telefoon: 0412-636082 / 0620-339229  of per Email info@goedee.info

Met vriendelijke groet,

R. Goedee

 
Reactie vraagsteller:
Dank voor uw snelle antwoord. Helaas zijn er vrij weinig mogelijkheden, ik heb al zo'n beetje alle mogelijke opties bedacht. Mijn ouders hebben het zelf niet breed, dus dat gaat niet lukken.

1 De hoogte van de hypotheek is 277.000 Na contact met de huidige hypotheekverstrekker blijkt dat ik een bedrag van 190.000 kan lenen.
2 Mijn inkomen is ongeveer 37.500 per jaar.

Ik heb ook al gedacht om gewoon in het huis te blijven met de kinderen, waarbij mijn ex alleen alimentatie voor ons kind hoeft te betalen. De kosten van het huis betaal ik dan (afhankelijk van de hoogte van alimentatie), omdat ik dan alleenstaande ben krijg ik ook een hogere kinderopvangkostenvergoeding van de belasting (nu niet, ondanks ik het wel alleen betaal). Mijn ex zou zo naar zijn oude huis kunnen omdat deze nog steeds (al bijna 3 jaar) te koop staat. Dit zou ik kunnen doen tot de huizenmarkt wellicht weer wat beter zal worden. Wel met de consequentie dat deze op onze beider namen blijft staan.

Of is het mogelijk dat ik het huis met mijn geld laat opknappen, en ik bij de verkoop een groter deel van de opbrengst kan krijgen, of werkt dat niet zo?

Anders ben ik bang dat ik een huurwoning zal moeten zoeken (wat mijn laatste optie is) waarbij we beide met dubelle lasten zitten, en ik daarnaast dan ook geen alimentatie zal kunnen krijgen.
 
Antwoord Beheerder:

Ja, dat is dus een probleem. De bank zal niets doen zo lang de hypotheeklasten op tijd betaald worden. Het huis opknappen uit eigen middelen en dan meer ontvangen bij de verkoop? dat moet u met uw ex afspreken. Maar houdt hij zich straks aan deze afspraak. Dat is de vraag. Hoe snel de  huizenmarkt weer zal aantrekken weet ik niet, maar ook dan bent u uw woning niet zo 1,2,3 kwijt en ook dan kan er een rest schuld overblijven die dan weer drukt op uw mogelijkheden voor de financiering van een nieuwe woning. Geef uw woning bij een goede makelaar in de verkoop, maar dan zonder bord in de tuin. Op basis van No Cure, No Pay. En spreek een minimale verkoopprijs af. Je hebt niets te verliezen. Je blijft gewoon in de woning zitten tot deze verkocht is en op het moment van verkoop spreek je een ruime periode af om een woning te kunnen zoeken.

Ik had u graag willen hepen, maar helaas dat gaat niet. Denkt u ooit dat ik u zou kunnen helpen, dan moet u mij dat maar laten weten.

Met vriendelijke groet,

R. Goedee

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Wat te doen met koophuis?:

koophuis
      [Gesteld in Belastingen-Flevoland]
2008-09-07 19:53:31
ex wil niet meer betalen
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2009-02-01 17:08:05
Belastingen regelen na einde relatie
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2009-05-07 15:30:52
alimentatie verhogen/lagen nu ex samenwoont?
      [Gesteld in Alimentatierecht]
2010-11-02 11:40:38
Hoe werkt in dit geval het wilsrecht
      [Gesteld in Erfrecht]
2011-01-12 22:15:52

Gemiddelde score Hypotheken-Zuid Holland: 9.4 (95x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+