Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Overheid » Verklaring Omtrent Het Gedrag
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Verklaring omtrent het gedrag en krijg online een antwoord van de specialist in Verklaring omtrent het gedrag

Zelf een vraag over Verklaring omtrent het gedrag? Klik hier.
Meer vragen over Verklaring omtrent het gedrag.

Beheerder worden?

De rubriek Verklaring omtrent het gedrag heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Verklaring omtrent het gedrag Klik hier.

RSS over Verklaring omtrent het gedragVragen over Verklaring omtrent het gedrag via RSS. Klik hier.
RSS over Verklaring omtrent het gedrag op jouw website?Vragen over Verklaring omtrent het gedrag op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Verklaring omtrent het gedragVragen over Verklaring omtrent het gedrag via E-mail. Klik hier.

Krijg ik wel een VOG-verklaring?

[Gesteld op: 07-09-2010]

Toelichting:
Op dit moment kan ik een baan krijgen op de taxi voor groepsvervoer. Echter in juli 2008 had ik voor het eerst gereden onder invloed van 2 glazen witte wijn. Kreeg een rijontzegging van 5 uur en een boete van 500 euro en daarmee was het klaar. Nu moet ik een VOG-verklaring voor het taxibedrijf aanvragen, maar zou deze wel worden afgegeven? Dit was namelijk de eerste keer dat ik met 2 glazen wijn achter het stuur plaats nam en tevens werd aangehouden.
Antwoord:

Het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent het Gedrag (COVOG) toetst aan de hand van een objectief criterium en een subjectief criterium.

Het objectief criterium behelst de vraag of de strafbare feiten die die zijn geregistreerd in het Justitieel Documentatie Systeem (JDS), indien herhaald, gelet op het risico voor de samenleving, een belemmering vormen voor de behoorlijke uitoefening van de functie waarvoor de VOG wordt aangevraagd. Met 'indien herhaald' wordt bedoeld wat het risico voor de samenleving zou zijn, indien het strafbare feit nogmaals gepleegd zou worden en of dit risico een belemmering voor een behoorlijke uitoefening van de taak vormt.

Het subjectief criterium behelst de vraag of er sprake is van omstandigheden op grond waarvan het belang van de aanvrager bij de afgifte van een VOG zwaarder dient te wegen dan het belang dat de samenleving heeft bij de bescherming tegen de door middel van het objectieve criterium vastgestelde risico's voor de samenleving. Bij de beoordeling daarvan wordt rekening gehouden met onder andere de aard en ernst van het delict, de wijze van afdoening, of er voldoende tijd is verstreken in verhouding tot de volledige terugkijktermijn en de hoeveelheid antecendenten.

Op u is het specifieke screeningsprofiel taxibranche; chauffeurspas van toepassing. De terugkijktermijn bedraagt 5 jaar.

M.b.t. dit laatste is de transactiedatum van belang, omdat deze datum voor het terug kijken het uitgangspunt is.

Binnen de terugkijktermijn wordt in het JDS het delict rijden onder invloed aangetroffen. Voor het toegepaste screeningsprofiel is rijden onder invloed met name een met de gewenste functie niet te verenigen delict. Naar mijn mening zal het COVOG daarom oordelen dat voldaan is aan het objectieve criterium.

Uit de wijze van afdoening blijkt dat het delict u niet zwaar is aangerekend. Uitgaande van een aangenomen transactiedatum in juli is (slechts) 2 jaar verstreken in de totale terugkijktermijn van 5 jaar. Uitgaande van een aanname dat dit uw enige registraite in het JDS is spreekt het aantal antecedenten wel weer in uw voordeel. Naar mijn mening zal het COVOG op grond hiervan in het subjectieve criterium het algemeen belang zwaarder laten wegen dan uw inividueel belang.

Met de geringe informatie die u mij met de vraag hebt verstrekt en mij baserend op de door het COVOG strikte toepassing van de beleidsregels denk ik dat het COVOG u na aanvraag een voornemen tot weigering zal doen toekomen. Daarop kunt u uw Zienswijze kenbaar maken. De inhoud van uw Zienswijze wordt door het COVOG in de beslissing betrokken. Daarom adviseer ik u een deskundige bij uw Zienswijze te betrekken.

Tot uw dienst.

Hartelijke groet, Gert van de Griendt

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Krijg ik wel een VOG-verklaring?:

Online verzekering afsluiten
      [Gesteld in Verzekeringen]
2006-09-01 13:23:46
Ondermaats presterende werknemer
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:33:31
Eerder stoppen met werken
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:20:27
Adverteren in Yahoo!?
      [Gesteld in Search Engine Advertising]
2007-03-12 23:23:03
Laptop geeft donker scherm.
      [Gesteld in Laptops]
2006-09-18 16:39:14

Gemiddelde score Verklaring omtrent het gedrag: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+