Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Recreatie » Handwerk » Naaimachines » Naaimachine Reparatie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Naaimachine reparatie en krijg online een antwoord van de specialist in Naaimachine reparatie

Zelf een vraag over Naaimachine reparatie? Klik hier.
Meer vragen over Naaimachine reparatie.

Beheerder worden?

De rubriek Naaimachine reparatie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Naaimachine reparatie Klik hier.

RSS over Naaimachine reparatieVragen over Naaimachine reparatie via RSS. Klik hier.
RSS over Naaimachine reparatie op jouw website?Vragen over Naaimachine reparatie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Naaimachine reparatieVragen over Naaimachine reparatie via E-mail. Klik hier.

Husqvarna Classica 100 lust aan de onderkant.

[Gesteld op: 05-09-2010]

Toelichting:
Ik heb 2e hands een Husqvarna gekocht. Hij lust aan de onderkant. Alles schoongemaakt, er zat véél stof in. Maar het heeft niets uitgehaald.
Volgens mij zit de draad er goed in en ik heb ook al van alles uitgeprobeerd met de spanning.
Zou er iets vervangen moeten worden?
Met vr. groet Nanda
Antwoord:

beste Nanda,

voor zover ik het goed lees is het probleem dat de bovendraad niet aangetrokken wordt. dit wordt meestal veroorzaakt door het feit dat de bovendraad niet tussen de klemplaatjes (die de bovendraadspanning regelen) getrokken is. bovendien zit er naast die klemplaatjes (aan de linker kant) een veertje waar de draad onderdoor getrokken moet worden. dit veertje houdt de draad op spanning als de arm naar beneden komt. ik weet niet of je bij de machine ook een gebruiksaanwijzijng hebt gekregen, en hoeveel ervaring je hebt met naaimachines, maar ik heb denk ik wel wat tips voor je.

  • zorg ervoor dat je de persvoet omhoog doet als je de bovendraad inrijgt. hierdoor worden de spanplaatjes uit elkaar gezet waardoor de draad er vanzelf tussen valt.
  • als je een gebruiksaanwijzing meegekregen hebt, volg het draadtraject dan zoals aangegeven. op deze manier weet je zeker dat je goed zit.
  • let er goed op dat als de bovendraad tussen de klemplaatjes zit dat je de draad ook onder het veertje door trekt. dit veertje is soms lastig te zien, maar het zit aan de linkerkant van de klemplaatjes, bijna tegen de plaatjes aan. als de draad goed zit en je trekt er aan, dan zie je dat het veertje een beetje omhoog getrokken wordt, en dat hoort zo.

ik denk dat je hiermee al een heel eind van het probleem af moet zijn. mocht het zo zijn dat de draad aan de onderzijde nog steeds lust, stel de bovendraadspanning dan wat zwaarder af. ik ga er van uit dat je niets aan de onderdraadspanning hebt versteld, want dan wordt het verhaal wat ingewikkelder.

ik zou het op prijs stellen als je mij van het resultaat op de hoogte houdt, want dan weet ik of ik in de goede richting zit. succes.

met vriendelijke groet.

Ruud

 

 
Reactie vraagsteller:
Beste Ruud, Ik ben 52 jaar en heb al heel veel verschillende naaimachines gehad. Vanaf mijn 12e was ik al bezig op de naaimachine van mijn moeder.
Door dat lussen dacht ik dat ik dat wel kon verhelpen door de stof weg te halen. Maar dat is het dus niet. Naast de spanningsplaatjes kan ik geen veertje vinden, wel een oogje maar als ik de draad daar doorheen haal naait hij niet meer. Ik zie dat als de naald in de stof gaat hij een lusje mee naar boven neemt. De bovenkant ziet er prachtig uit maar de onderkant is vol met lussen. Ik heb een gebruiksaanwijzing erbij maar daar staat dat oogje niet op en het veertje wordt ook niet genoemd.
Ik heb wel wat zitten draaien aan de onderspanning maar die staat weer op de stand zoals het was en het haalde ook niets uit.
Maar als jij nog een ingewikkelde tip hebt wil ik die graag uitproberen want ik ben wel een semi prof, denk ik. Haha.
Alvast hartelijk bedankt.
Ik vond het zo'n leuke uitdaging om hem zelf aan de praat te krijgen....
Hartelijke groet NAnda
 
Antwoord Beheerder:

hallo semi prof,

aan de ervaring ligt het dus niet (zoiets moet ik maar gokken als ik antwoord geef). het inrijgen van de draad zal dus ook geen problemen opleveren. het lijkt er toch zeer sterk op dat de bovendraad niet voldoende wordt aangetrokken. wat je zou kunnen proberen is het volgende: rijg de bovendraad in met de persvoet omhoog. trek nu aan de draad in de naald, dit gaat als het goed is soepel. doe nu de persvoet omlaag en trek weer aan de draad. dit moet nu aanmerkelijk meer moeite geven. blijkt nu dat het met de persvoet omlaag net zo soepel gaat, dan worden de plaatjes niet op elkaar gedrukt. dit kan dan betekenen dat er iets tussen de plaatjes zit waardoor deze blijven hangen of....er is in het mechanisme iets aan de hand. dit kun je weer controleren door de bovendraadspanning tot aan het hoogste cijfer aan te draaien en bijde testen te herhalen. blijft het probleem dan nog bestaan dan wordt het tijd om een monteur om raad te vragen en te vragen het mechanisme en de afstelling na te kijken. ik hoop trouwens wel dat het je lukt, ik hoor het wel van je

Ruud

ps. het is misschien ook de moeite waard om het met een iets kortere naald te proberen als je die kunt krijgen.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Husqvarna Classica 100 lust aan de onderkant.:

ophanghoogte brandblusser?welke norm?
      [Gesteld in Brandpreventie]
2008-03-25 15:32:01
buikspieren
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-01-15 18:26:14
poes wil geen blikvoer
      [Gesteld in Kattenvoeding]
2009-03-14 17:14:52
Ik heb moeite met eten, wat kan ik eraan doen?
      [Gesteld in Voeding]
2009-12-01 16:21:30
een kind van sbo gaat naar cluster 4
      [Gesteld in Basisonderwijs]
2009-12-19 16:58:08

Gemiddelde score Naaimachine reparatie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+