Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Ondernemers Advocaat
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Ondernemers advocaat en krijg online een antwoord van de specialist in Ondernemers advocaat

Zelf een vraag over Ondernemers advocaat? Klik hier.
Meer vragen over Ondernemers advocaat.

Beheerder worden?

De rubriek Ondernemers advocaat heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Ondernemers advocaat Klik hier.

RSS over Ondernemers advocaatVragen over Ondernemers advocaat via RSS. Klik hier.
RSS over Ondernemers advocaat op jouw website?Vragen over Ondernemers advocaat op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Ondernemers advocaatVragen over Ondernemers advocaat via E-mail. Klik hier.

Nieuwe bankrekening voor tijdelijke continuering.

[Gesteld op: 05-09-2010]

Toelichting:
Ik heb een eenmanszaak, met een grote schuld en te weinig inkomsten. Voor het bedrijf zijn enkele overname kandidaten, waarna ik mijn faillissement aanvraag en in de WSNP terecht kom. Om de zaak nog even door te laten draaien, zonder dat het personeel en de klanten gaan lopen, is het idee om een nieuwe bankrekening te openen waar alle inkomsten heen gaan. Met deze inkomsten zal de belastingdienst en het personeel betaald worden. Zodat het bedrijf nog gecontinueerd kan worden tot er een overname kandidaat is. Op de huidige bankrekening komt dan geen geld meer binnen, maar zijn er wel uitgaven, incasso’s van schuldeisers en van de bank en leaseconstructies. (lease is tot nu toe betaald, maar zal dan niet meer betaald worden, waardoor een schuld ontstaat.) Omdat het saldo minimaal is zal er snel een negatief saldo staan, waarna niemand meer iets kan incasseren en openstaande rekeningen en lease contracten niet meer betaald kunnen worden. Deze rekening bloed dus dood en zal meer en nieuwe schulden ontwikkelen, maar door de nieuwe rekening ben ik wel in staat het bedrijf even door te kunnen laten lopen t.b.v. de klanten en een overname kandidaat. Nu is mijn vraag, m.b.t. het aanstaande faillissement van de eenmanszaak of dit gezien kan worden als fraude. Omdat er geld “weggesluisd” wordt naar een andere rekening t.b.v. het personeel en belastingdienst en de klanten om het bedrijf door te laten lopen voor een tijdelijke periode. Als dit wel als fraude aangezien wordt kan ik niet toetreden tot de WSNP en ben ik nog verder van huis. Hoe kijkt een curator en rechter hiernaar? Zien ze het goede in de zaak om het bedrijf te continueren, of zien ze het als fraude tegenover de huidige schuldeisers en de nieuwe die gemaakt worden? En wat gebeurt er met deze kennis bij de toekenning tot de WSNP?
Antwoord:
Indien u uw faillissement aanvraagt dan staat u geheel buitenspel. Het is de curator die beslist of het bedrijf wordt overgenomen of wordt beeindigd. Naar mijn mening wringt u zich thans in allerlei bochten waarvan mij, gezien het hierboven is beschreven, niet duideliijk is wat u tracht te bereiken. In uw situatie zou ik waarschijnlijk zo spoedig mogelijk de faillissementsprocedure op gang zetten. De door u beschreven rechtshandelingen zouden als paulianeus kunnen worden aangemerkt aangezien crediteuren hierdoor worden benadeeld. De fiscus neemt als preferent crediteur een bevoorrechte positie in. Uw personeel krijgt het salaris tot drie maanden voor het faillissement via het UWV uitbetaald.
 
Reactie vraagsteller:
Hetgeen wat ik, maar eigenlijk de verhuurder, wil bereiken. Is dat de zaak nog even door kan lopen zonder dat het geen opgebouwd en geinvesteerd is (zowel door mij maar voornamelijk door de verhuurder) voor niets is geweest. Op het moment worden overname kandidaten gehoord over hun mogelijkheden. Maar als ik het goed begrijp moet een curator beslissen over een overname en niet de verhuurder en ik. Er lopen nog al wat belangen van de verhuurder door mijn belangen. En hij verzint deze methoden en "bochten" zodat de zaak door kan draaien en er een nieuwe huurder en exploitant komt. En dat ik tussentijds er uit kan. Nu twijfelde ik erg aan deze methode om het personeel door te betalen en de overige crediteuren te laten stikken. En aan de motieven van de verhuurder en of hij het beste voor heeft voor mij met deze ideeen of voor zichzelf. Vandaar deze vraag. Als dus inderdaad blijkt dat het paulianeus handelen is ga ik hier niet mee door en vraag ik zo snel mogelijk het faillissement aan. Omdat ik anders inderdaad van de regen in de drup kom.
 
Antwoord Beheerder:
Ik raad u aan contact op te nemen met een in het ondernemingsrecht/faillissementsrecht gespecialiseerde advocaat. Aan uw zaak zitten nogals de nodige haken en ogen.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Nieuwe bankrekening voor tijdelijke continuering.:

Is aan mij een vaste aanstelling verleend?
      [Gesteld in Ambtenarenrecht]
2010-12-19 12:32:29
Wanneer heb ik nu een vaste betrekking?
      [Gesteld in Ambtenarenrecht]
2011-04-06 15:07:55
Huurtoeslag zzp-er
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2013-01-29 11:47:13
WW recht over uren 'tijdelijke ophoging' ?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Groningen]
2014-11-21 12:47:18
WW recht over uren 'tijdelijke ophoging' ?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Groningen]
2014-11-21 12:47:52

Gemiddelde score Ondernemers advocaat: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+