Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Welke kleur wit is geschikt voor op kantoor?

[Gesteld op: 03-09-2010]

Toelichting:
Ons kantoor is erg kaal met betonnen vloer en onbewerkte muren. Deze zijn nu grijs geschilderd.
Het houtwerk is nu oranje, geel en paars.
Eindelijk is er besloten om alles wit te verfen.
Nu zou ik het houtwerk (etalage, keuken, tussenmuren) graag hoogglanswit hebben, en de muren en plafond 'gewoon' wit. Is het verstandig een muur of het plafond juist off-white te schilderen?
Het is een hoek pand dus aan 2 zijde veel ramen, de vloer is nu lichtblauw, dit kan zo blijven.
Ik hoop dat u mij advies kunt geven over de juiste kleurkeuze. Er ontstaat hier op kantoor nogal een heftige discussie over wit :)
Antwoord:

Welke kleur het beste past, hangt af van de ruimte, hoeveel en wat voor licht (noorderlicht of zonlicht) er binnenkomt, hoe hoog de ruimte is, hoe de vorm is, wat voor (kleur) meubels er staan. En natuurlijk welke sfeer gewenst wordt. Als jullie echt alles wit willen (er zijn een heleboel andere mooie opties, maar met nu oranje, geel en paars houtwerk en een lichtblauwe vloer, kan ik me voorstellen dat jullie wit kiezen), dan raad ik aan het plafond een standaard wit te geven, (een wit dus zonder enige kleurtoevoeging). Het plafond ‘vangt’ alle kleuren van een ruimte en zal dus niet snel spierwit lijken. Kies alleen voor een getint plafond als de ruimte zo hoog is dat het onprettig aanvoelt. Een plafond in een donkerdere tint dan de muren, lijkt lager. Om dit effect te versterken, kun je een rand van circa 20 cm bovenaan de wand in de kleur van het plafond schilderen. Kies voor de muren een off-white. Spierwit maakt de contrasten meestal erg groot wat een te hard effect geeft. Bovendien komt spierwit in ons klimaat snel kil over, zeker met een vloer in een koele kleur. Ook voor het houtwerk zou ik geen spierwit kiezen maar een wit met een tint. Dit kan zowel in hoogglans als zijdeglans. Houdt met de keus tussen die twee rekening met het volgende: hoogglans verf weerkaatst het licht, en geeft een wat onrustiger effect dan houtwerk in zijdeglans. Hoogglans verf is gemakkelijker schoon te maken, dan zijdeglans. Verder is de keus een kwestie van smaak. Mooie matte muren naast hoogglans houtwerk kan net zo goed als zijdeglans houtwerk naast een matte muur. En muren kunnen tegenwoordig naast mat ook in een glanstint worden geverfd, maar dat lijkt me voor kantoor niet zo geschikt.

Dan rijst de vraag welke kleur off-white voor muren en houtwerk. Mijn advies is een warme wit te kiezen voor de muren. Het houtwerk zou ik een neutrale of neutrale/warme wittint geven. Zo kun je als het wit niet goed meer bevalt, en jullie wat anders willen, sneller een andere sfeer creëren. Dan hoeven alleen de muren geverfd te worden. De kleur van het houtwerk past dan altijd. Het houtwerk kan zowel wat lichter of donkerder dan de muren. Er is geen vaste regel wat beter is. Wel is het zo dat houtwerk (ik denk dan vooral aan kozijnen, deuren en deurposten) minder opvallen als ze in de kleur van de wand worden geschilderd. Dat geeft een rustig beeld. Is het de bedoeling dat ze opvallen, worden geaccentueerd, geef ze dan een andere, contrasterende kleur. Dat verschil kan ook zitten in een lichte neutrale wit met een wat donkerdere offwhite van de muur. En hoogglans valt natuurlijk meer op naast een matte muur dan zijdeglans. Bij jullie zijn sommige muren en de etalage en keuken ook van hout, begrijp ik, dus dat is dan weer anders. Die houten muren wil je juist misschien in de kleur verven die de muren krijgen. (maar het kan ook weer anders) En voor de etalage zou een neutrale wit geschikter kunnen zijn, kun je gemakkelijk kleuren toevoegen. Het hangt er ook vanaf wat er in die etalage komt te staan. Ik kan het zo niet goed beoordelen, zou de ruimte echt moeten zien en heb meer informatie nodig.

Ik noem hierna een aantal wittinten, die geschikt zouden kunnen zijn. (maar er zijn nog meer mogelijkheden!) Belangrijk is met behulp van kleurstalen te bekijken hoe die wittinten er ter plekke uitzien. Het licht in een winkel is altijd anders en beïnvloed de kleur. Ook de lichtblauwe vloer zal iets met de wittinten doen. Kijk daar dus goed naar.    

 

 • De Vos 201-01 een beslist warme wit, niet geel maar bruinig. Goed bruikbare wit. Zou als muurkleur goed kunnen combineren bij het lichtblauw van de vloer. (www.devosverf.nl)
 • Great white 2006 van Farrow & Ball. Een neutrale wit die niet geel is en ook niet koud. Heeft wel iets warm grijzigs.
 • Pointing van Farraw and Ball. Neutraal/warm. Iets gelig.
 • Dimity van Farrow and Ball. Warme wit. Als muurkleur, naast Pointing of Gelukzalig voor het houtwerk.
 • 0302-G44Y van Histor (Gelukzalig) niet steriel en oogt niet gelig. (neutraal/warm) Goed toepasbare wit. Bevat pigment, maar past bij heel veel kleuren en kan als een neutrale wit worden gebruikt.  
 • Wimborn White van Farrow & Ball. Neutraal/warme kleur. Zit wel iets geligs in maar dat is heel weinig.
 • Milk van D’imago New traditionals

Een combinatie van verschillende wittinten, op de ene muur een donkerdere wit en elders lichter kan voor een mooi effect zorgen.

Veel succes met kiezen, hoop dat de discussies niet te hoog oplaaien. Jullie kunnen altijd mijn hulp inroepen. Ik hak graag knopen door!

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs

Oranje Nassaulaan 123

2051 HL Overveen

t 023 - 5269002

f 023 - 5269004

e info@havenaarinterieurs.nl

www.havenaarinterieurs.nl 

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Welke kleur wit is geschikt voor op kantoor?:

Kan ik in zo'n ruimte zitten met 15 mensen?
      [Gesteld in Brandweer]
2007-05-15 19:04:23
Zijn er in BelgiŰ minimale afmetingen voor kantoren
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Belgie]
2009-06-17 16:29:43
copij bewijs van goed gedrag naar hoofd kantoor
      [Gesteld in Privacywetgeving]
2009-11-30 17:34:14
Geen salaris, geen salarisstroken
      [Gesteld in Salarisadministratie]
2010-02-04 14:03:28
Is dit smaad.
      [Gesteld in Juridisch]
2011-01-02 14:43:23

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258148
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+