Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Levenswijzen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Levenswijzen en krijg online een antwoord van de specialist in Levenswijzen

Zelf een vraag over Levenswijzen? Klik hier.
Meer vragen over Levenswijzen.

Beheerder worden?

De rubriek Levenswijzen heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Levenswijzen Klik hier.

RSS over LevenswijzenVragen over Levenswijzen via RSS. Klik hier.
RSS over Levenswijzen op jouw website?Vragen over Levenswijzen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over LevenswijzenVragen over Levenswijzen via E-mail. Klik hier.

zal ik ooit gelukkig worden?

[Gesteld op: 02-09-2010]

Toelichting:
ik ben een jongen van bijna 19, ik heb nog nooit een vriending gehad, ik heb geen vrienden ook geen slechten vrienden, ik kan geen opleiding vinden die ik zou willen doen, ik ben onzeker en heb weinig zelfvertrouwen, geen werk en ik zou dit graag allemaal verandere hoe moet ik beginnen om eindelijk gelukkig te worden?
Antwoord:

Allereerst mijn excuses voor de late reactie. Ik wil toch graag nog een reactie geven en ik hoop dat je er iets aan zult hebben.

Doordat het op dit moment op meerdere vlakken niet helemaal lekker loopt, blijft de onzekerheid groeien. Je hebt op dit moment niets om je aan vast te houden. Eén van de belangrijkste dingen in het leven is socialiteit. Mensen waarvan je steun krijgt, mensen waar je plezier mee hebt en mensen die je kunt vertrouwen.

Als je onder de mensen komt zul je meer plezier hebben in het leven, in je privé-situatie maar ook op je werk of school. Waarschijnlijk zit je nu in een sleur en helaas is het niet altijd even makkelijk om hier weer uit te komen. Zo voelt het tenminste, want in principe is het heel makkelijk. Je moet jezelf er alleen over heen zetten.

Begin eens iets nieuws! Iets totaal anders.. Dat kan in de vorm van een sport of hobby. Als je het aandurft alleen, zou je naar het buitenland kunnen gaan. In een nieuwe omgeving, is het vaak makkelijker om je onzekerheid opzij te zetten. Om een nieuwe JIJ te laten zien. De mensen in de nieuwe omgeving kennen jou nog niet en dus ook jou onzekerheid niet. Je zou bijvoorbeeld voor 3 maanden of zelfs langer kunnen gaan stage lopen in het buitenland, maar ook betaald werk is niet moeilijk te vinden.

Maak bijvoorbeeld een plan voor de volgende zomer, zoek informatie over verschillende landen, beslis waar je heen wilt gaan, zoek een leuk zomerbaantje waarbij je intern kunt wonen en ga nieuwe mensen leren kennen. Je zult jezelf heel goed gaan leren kennen en doordat je mensen leert kennen kun je werken aan je onzekerheid. Uiteindelijk moet je natuurlijk weer terug, maar dan ben je in ieder geval wel meer te weten gekomen over jezelf en heb je weer een frisse start om er tegen aan te gaan.

Qua opleiding en werk is het moeilijk. Loop mee in verschillende branches, bedenk in welke branches je zou willen werken, maar ook wat je in de toekomst nog steeds zou willen doen. Het kan geen kwaad om dingen te proberen qua werk om er achter te komen wat je echt ligt. Qua opleiding kun je natuurlijk niet heel erg veel proberen, maar als je een opleiding wilt kiezen, kies dan voor een bredere algemene opleiding.

Als je qua werk en opleiding er een beetje uitkomt en je openstelt voor nieuwe dingen, nieuwe mensen en nieuwe kansen, dan komen de vrienden vanzelf. Leer zoveel mogelijk nieuwe mensen kennen, deze mensen zullen niet allemaal je beste vrienden worden, maar uiteindelijk zullen er wel een aantal bij zitten waar je een leuke vriendschap aan over kunt houden. Tegenwoordig kun je zelfs hele leuke contacten overhouden aan internet-contact. Dat je nog nooit een vriendin hebt gehad, vind je misschien niet leuk. Maar bedenk goed dat je 19-jaar bent en dat je nog een hele lange tijd te gaan hebt. Als je op dit moment niet gelukkig bent hoe wil je dan je vriendin gelukkig maken?

Zorg eerst dat je uit de sleur komt, waar je nu in zit. Je zegt dat je alles wilt veranderen, dus mij lijkt de beste optie om het helemaal over een andere boeg te gooien. Even lekker eruit en de zin in het leven terug krijgen. En als je je ervoor openstelt om nieuwe mensen te leren kennen, dan zal hier uiteindelijk ook een mooie liefde tussen zitten. Maar ga hier vooral niet naar op zoek. Geniet zolang je vrijgezel bent en geniet van het leven, je leeft tenslotte maar 1x.

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Levenswijzen:
Kindervrij
Naturisme
Straight Edge
Veganisme
Vegetarisme


Gerelateerde vragen aan zal ik ooit gelukkig worden?:

jankende hond
      [Gesteld in Huisdieren]
2007-10-29 10:44:01
Reactie:Hoe red ik mijn relatie met mijn vriend.
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2011-02-04 17:47:15
gaat mijn vriend mij gelukkig maken
      [Gesteld in Vorige Levens]
2011-06-17 00:00:46
Mijn bouvier hangt verschrikkelijk aan mij.
      [Gesteld in Hondengedrag]
2011-11-25 15:49:31
Hond plast sinds kort in huis.Hoe leren we dit af?
      [Gesteld in Hondengedrag]
2012-12-23 19:18:13

Gemiddelde score Levenswijzen: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+