Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Noord Brabant
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Noord Brabant en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Noord Brabant

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Noord Brabant? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Noord Brabant.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Noord Brabant:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-Noord BrabantVragen over Personeel & Organisatie-Noord Brabant via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Noord Brabant op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Noord Brabant op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-Noord BrabantVragen over Personeel & Organisatie-Noord Brabant via E-mail. Klik hier.

Controle toiletbezoek werknemer

[Gesteld op: 31-08-2010]

Toelichting:
Mag een leidinggevende zijn werknemer controleren op zijn toiletbezoek? Heeft deze het recht om zijn ondergeschikte in het toilet achterna te lopen om te checken wat deze aan het doen is? Mag er een restrictie aan het aantal keren toiletbezoek gesteld worden?
Wat zijn de rechten van de werknemer in dit geval?
Antwoord:
Een “goed werkgever” houdt rekening met de persoonlijke levenssfeer van medewerkers, ook op de werkvloer. Die privacy beperken kan maar dan moeten er zwaarwegende (bedrijfs)belangen zijn. (bijvoorbeeld misbruik bedrijfsgegevens, alcohol & drugs, diefstal) Een en ander hangt dus af van de omstandigheden van het geval en/of de controle redelijk en billijk is. Om u goed te adviseren zou ik meer informatie nodig hebben. Voor aanvullende vragen / hulp kun je mij vrijblijvend bellen van maandag t/m vrijdag van 09.15 tot 17.00 uur op nummer 0492-781972. Met vriendelijke groet, Machiel van Velden Advies, mr. Machiel van Velden
 
Reactie vraagsteller:
In dit geval controleert gaat het om 2 magazijnmedewerkers die beide op afdeling binnenkomende goederen staan en waarvan de 1 van de 2 leidinggevend over de ander is. De "leidinggevende" vindt dat zijn collega te vaak naar toilet gaat, checkt de collega door hem letterlijk in het toilet op te zoeken en spreekt hem vervolgens aan op "te vaak toiletbezoek".
Degene die hierop wordt aangesproken gaat misschien 4x per dag naar toilet, maar volgens mij mag je iemand niet beperken in het aantal keren tenzij dit de spuigaten uitloopt. Er is dus geen zwaarwegende reden om hem hierop aan te spreken en te controleren.
De medewerker geeft aan dat hij niet echt gediend is van dit soort vragen, zeker niet omdat hij die dag nog maar 1x naar toilet geweest is en het onterecht vindt en ongepast. Hierop wil leidinggevende gesprek met directie.
Diectie gaat vervolgens achter de "leidinggevende" staan door aan te geven dat hij zijn medewerker mag controleren hierop en mag aanspreken hierop.
 
Antwoord Beheerder:
Dit heeft naar mijn mening niets te maken met controle maar grenst aan pesten. 4 x per dag naar het toilet is niet vreemd, bovendien is er geen noodzaak om als leidinggevende de wc in te lopen, en voor zover bekend is er ook geen dringende reden.

Het bovengenoemde algemene antwoord is gebaseerd op de door u verstrekte informatie. Aanvullende en/of afwijkende informatie kan daarop van invloed zijn.


Voor aanvullende vragen / hulp kun je mij vrijblijvend bellen van maandag t/m vrijdag van 09.15 tot 17.00 uur op nummer 0492-781972.


Met vriendelijke groet,

Machiel van Velden Advies,
mr. Machiel van Velden


Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Controle toiletbezoek werknemer:

Ben ik verplicht deze uren nu op te nemen?
      [Gesteld in Advocaten-Gelderland]
2008-03-02 11:51:31
wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
verplicht vak dagen uitbetalen ?
      [Gesteld in Ontslagrecht]
2009-04-07 13:29:52
Minuren mee naar volgend kalenderjaar...mag dat?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-03-21 11:02:33
Geachte, Overname door een buitenlands bedrijf
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-06-03 16:58:19

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Noord Brabant: 8.5 (33x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+