Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Gelderland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Gelderland en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Gelderland

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Gelderland? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Gelderland.

Beheerder worden?

De rubriek Personeel & Organisatie-Gelderland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Personeel & Organisatie-Gelderland Klik hier.

RSS over Personeel & Organisatie-GelderlandVragen over Personeel & Organisatie-Gelderland via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Gelderland op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Gelderland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-GelderlandVragen over Personeel & Organisatie-Gelderland via E-mail. Klik hier.

zie onder

[Gesteld op: 30-08-2010]

Toelichting:
6 jr geleden ben ik voor 39% afgekeurd en ontvang daarvoor een WIA uitkering. Sinds die tijd werk ik 20 uur in mijn oorspronkelijke functie. De leefgroep waar ik werkzaam was is gesloten, maar mijn functie is blijven bestaan. Normaliter word de functie uitgeoefend in onregelmatige werktijden. Voor mij is destijds geadviseerd overdag te werken ivm gezondheid. Op de inmiddels gesloten leefgroep was dit mogelijk. Nu is het volgende de werkgever niet meer mogelijk. Ze spreken nu constant over reintegratie en dat ik arbeidsongeschikt ben voor de functie. Echter, ze bieden me wel een lagere functie en loon aan, maar deze functie is normaliter ook onregelmatig. Na sluiting van de leefgroep ben ik 14 mnd breed ingezet in mijn oorspronkelijke functie en tegelijkertijd moest ik me middels een bureau richten op een functie extern. Ik heb altijd bezwaar gemaakt. Toen dit traject stagneerde, omdat de druk me teveel werd heb ik opnieuw aanspraak gemaakt op mijn eigen functie. Vervolgens hebben ze me op non actief gesteld omdat ze juridisch advies in wilde winnen. Uiteraard ben ik bezwaar blijven maken. Nu hebben ze me inmiddels 2 hele lage functies aangeboden met laag loon en gevraagd aan het UWV of dit passend is wbt werktijden ivm de richtlijn overdag werken. Het UWV acht het passend, maar zij richten zich puur op de door hen zorgvuldig geformuleerde vraag. Nu spreken ze van werkweigering. In mijn ogen is dit een voorbedacht plan. Ik heb dus na opheffing van die leefgroep altijd gewerkt. Ik heb me nu pas ziekgemeld ivm werkgerelateerde spanningen.
Ik vind dat mijn arbeidsongeschiktheid misbruikt wordt. In mijn ogen is er geen sprake van arbeidsongeschiktheid voor die 20 uur en ook niet van reintegratie aangezien ik pas een week ziek ben. Klopt mijn beredenering?
De arbo heeft mediation geadviseerd en ik wil dit ook. Niet meer met als doel terugkeer naar werk, want daar is teveel voor gebeurd. Kan ik dit vrij aankaarten en wel aanspraak blijven maken op ontslagvergoeding of moet ik dit anders aanpakken?
Antwoord:

Hallo,

 

U heeft een complexe zaak.

Wel raad ik ook in uw geval mediation aan. Juist bij mediation kunt u overeenkomen dat u aanspraak wil blijven maken op uw ontslagvergoeding. Hierbij is het belangrijk dat u niet kenbaar laat maken dat u niet meer terug wilt, maar alleen terugwilt als alles bij het oude blijft. Hierdoor neem je namelijk niet ontslag, maar zijn zij mogelijk gedwongen u te ontslaan, waardoor ze verplicht zijn ontslagvergoeding te betalen.

Het doel echter bij mediation is om compromieen te sluiten. Dit kan mogelijk erg nadelig voor uw uitpakken. Vandaar dat ik ook aanraad om erover na te denken om te stappen naar de rechter (kantongerecht). Hier kunt u zelf heen gaan en heeft geen advocaat nodig. Echter is het wel belangrijk juridisch advies in te winnen hierover, omdat je uiteraard wel rekening moet houden met enkele formele handelingen welke u in acht moet nemen.

Succes!

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan zie onder:

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
ik wil graag thuis kappen maar hoeveel mag ik bijv
      [Gesteld in Thuiswerk]
2010-01-06 20:42:39
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Gelderland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+