Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychiatrie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychiatrie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychiatrie

Zelf een vraag over Psychiatrie? Klik hier.
Meer vragen over Psychiatrie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychiatrie:
Naam: Samed
Bedrijf: Parlan kind en jeugd
Reactiesnelheid: 1295 uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Samed vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychiatrie op jouw website?Vragen over Psychiatrie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via E-mail. Klik hier.

Feiten echt te verdringen?

[Gesteld op: 26-08-2010]

Toelichting:
Wij hebben echt een goed huwelijk en mijn man zegt heel veel van mij te houden en mij niet kwijt te willen. Helaas kan ik niet zien of hij de waarheid spreekt.

Wij zijn 12 jaar samen en sinds 2 jaar heeft hij een sexuele relatie met de buurvrouw. 2 x in de week meestal buiten maar ook bij haar thuis. Zij zegt dat ze het ook bij ons hebben gedaan (div. plekken) Mijn man zegt zeker te weten dat het niet in ons bed was (buurvrouw weet wel hoe onze slaapkamer er uit ziet en is 1 x bij ons boven geweest voor een verbouwing. In de stoel en op tafel zegt hij dat hij dat echt niet weet maar zegt ook niet dat het absoluut niet waar is.

Beide hebben nu hulp van een 1e lijns psycholoog en mijn man is nu doorverwezen naar een ik meen psychoanalist omdat hij op veel vragen niet kan antwoorden en echt niet kan zeggen waarom hij dit heeft gedaan. Voor mij zijn de feiten heel erg belangrijk omdat ik wil weten of er nog meer is en of hij nu eerlijk is of alleen de schade wil beperken.

Inmiddels heb ik ook een afspraak gemaakt bij een hypnotherpeut voor realtie therapie. Ik ben nu weer bang dat hij daar de waarheid weer kan verdraaien.

Mijn vraag is dus echt of het mogelijk is om feiten zover te verdingen. Het heeft zich allemaal de afgelopen 2 jaar voor gedaan.
Antwoord:

Het is aangeraden om door te gaan met de relatie therapie...Je zal merken hoe jouw partner hierop reageert om voor jezelf zodanig met de tijd een keuze te maken om al dan niet met de relatie verder te gaan.

Feiten verdringen???....Het is zo dat vele mannen niet in "kleine" details zullen herinneren hoe een sexuele ervaring verliep of een vrouw dat kan...hij zal er in deze situatie ook niet graag over praten omdat hij je mss niet "meer" wil kwetsen met feiten te vertellen en angst heeft voor jouw reactie en zeker als die in het verleden nogal heftig was op fout gedrag.Indien hij feiten geeft wil dit ook zeggen voor hem...confrontatie met zijn foute gedrag...kan hij dat? Ga na wat jullie afspraak was voordien dit gebeurde..wist hij van ernstige gevolgen van uw kant indien zo iets gebeurt?

Vraag je vooral af wat jij verwacht van deze relatie en maak een keuze hoe je verder wil om gelukkig te zijn.Vertrouwen verliezen kan hij enkel teruggeven door vertrouwen te geven en dat zal hij moeten bewijzen als jullie een nieuwe start willen.

Veel succes

Caro

 
Reactie vraagsteller:
Dank je wel Caro. Inmiddels is de situatie veel complexer geworden en hebben we het over verschillende vrouwen. Stukje bij beetje krijg ik dingen te horen. Ik krijg alleen info als hij zich veilig voelt. Inmiddels denk ik aan een sexverslaving. Ik weet nu dat hij ongeveer 10 jaar geleden een keer gezoend heeft met iemand. Ik wist dat toen niet maar zijn toen wel in relatietherapie gegaan omdat hij zich niet prettig voelde in onze relatie. Dit was net na de geboorte van onze eerste zoon. Ongeveer 3 jaar later vond ik smsjes en bij confrontatie, was het niets en zag ik spoken. Nu blijkt dat hij daadwerkelijk met haar een nacht heeft doorgebracht. Dit was na de geboorte van onze 2e zoon. Dot is toen gestopt omdat ik contact heb gezocht met haar en zij heeft dit gestopt. Na ik nu begrijp, is het even rustig geweest. Ongeveer heeft u gezoend na een avond stappen met een collega, een type vrouw waar hij normaal gesproken zijn neus zou ophalen. Een jaar of 2 jaar had hij sms contact en zocht hij toenadering tot mijn beste vriendin, zij heeft dit toen gestopt en omdat zij niet wist wat te doen, is onze vriendschap gebroken. Ik dacht dat het aan mij lag.
3 jaar geleden kreeg hij contact met een oud klasgenootje. Zij zat erg in de problemen en het eerste jaar spraken zij wekelijks af en was het praten. Ik wist hier helemaal niets van terwijl hij altijd opgeeft over de manier hoe ik met mensen kan praten. 3 jaar geleden besloten wij ook te trouwen. Ik wilde eigenlijk nooit trouwen maar voelde me nu zo veilig dat ik dit dolgraag wilde. Alles is toen in een stroomversnelling geraakt. Ongeveer 2 maanden voor ons huwelijk kreeg hij een sexuele relatie met de buurvrouw, ongeveer 2 maal per week. Vlak na ons trouwen kreeg hij ook een sexuele relatie met het oude klasgenootje. Hij begon toen zeer veelvuldig te smsen met heel veel vrouwen. Hij heeft een vaste voetbalavond en zodra hij wegging of thuis was en de honden ging uitlaten, smste hij met vaak 7 vrouwen en altijd was er wel een of meerdere die op de berichten inging om daadwerkelijk sex te hebben. Veel van deze vrouwen waren vriendinnen van mij. Toen hij 2 maanden werkeloos thuis zat en ik was er niet of op avonden dat ik niet thuis was, kon hij wel 300 smsjes versturen. Het is ook wel eens geweest als ik thuis aan het werk was en hij boodschappen aan het doen was dat hij naar de buurvrouw smste dat hij zin had maar dat ik thuis was en spraken ze ergens buiten af om sex te hebben. Afgelopen voorjaar is hij met een paar goede vrienden weggeweest. Als hij dan alleen in bed lag smste hij alle vrouwen dat hij ze miste behalve aan mij. Ik heb die week op een telefoontje na geen enkel contact gehad. Hij smste ook op onze trouwdag aan deze vrouwen dat hij aan ze dacht. Als ik vraag waarom, hoe komt dat dan dat obsessieve smsen zegt hij dat hij zich misschien wel eenzaam voelde zonder mee en dat het hem meer ging om de aandacht dan om de sex.

Ik kan u echt verzekering dat wi een goed huwelijk hebben met alles erop en eraan. Hoor alleen maar at wij zo een leuk stel zijn en dat is ook echt zo. Hij heeft echter wel moeite met emoties en gaat lachend door het leven, is altijd de clown op feestjes maar kan bijvoorbeeld geen "Ik hou van je"zeggen. Als het 20 keer is geweest in 12 jaar tijd, is het veel. Als ik het zeg, dan stoort hem dat. Van alle vrouwen die ik gesproken heb, hoor ik wel dat hij tegen ze zegt dat ik fantastisch ben en een geweldig gezin heeft. Als de vrouwen vragen waarom dan? kan hij daar niet op antwoorden en zegt de spanning op te zoeken.

Vind het vreselijk moeilijk. Heb ik een man die sexverslaafd is en valt dat te verhelpen. Moet ik mijn gezin opgegeven omdat hij vreselijke dingen heeft gedaan of komen we hier juist alleen maar mooier uit? Het is allemaal zo complex....
 
Antwoord Beheerder:

Ik raad u aan om zo vlug mogelijk in relatie therapie te gaan en daar de zaak te bespreken.

Maak vooral dat je rustig blijft indien je kan praten met hem...zo zal er meer uitgesproken worden.

Indien een sexverslaving  van toepassing is kan men er therapie voor volgen om copinggedrag aan te leren...Bij de één heeft het een positief resultaat...bij de ander minder...en herval is voor het verdere leven niet uitgesloten...vergelijk het een beetje met een alcoholverslaving...

Voor hoever jouw man eerlijk is in zijn communicatie naar jou toe kan ik op deze manier moeilijk zeggen maar zoek het vooral voor jezelf uit wat jij met deze situatie moet doen...kan jij jouw man vergeven wat er gebeurde?Ook welke oorzaak er van toepassing is...kan je hem nog vertrouwen na zoveel slippetjes...hoe voelt die situatie voor jou aan...wat zijn de gevolgen voor jou nu..?

Maak zeker afspraken in de toekomst als je verder gaat met je relatie(dat kan jij enkel alleen beslissen)...Hoeveel kansen geef je hem nog indien het nog gebeurt...wees heel duidelijk waar jouw grenzen zijn zodat je er niet onderdoor gaat...denk er eens over na voor jezelf..

Vriendelijke groeten

Caro

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Feiten echt te verdringen?:

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55

Gemiddelde score Psychiatrie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258147
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+