Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Zeeland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Zeeland en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Zeeland

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Zeeland? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Zeeland.

Beheerder worden?

De rubriek Personeel & Organisatie-Zeeland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Personeel & Organisatie-Zeeland Klik hier.

RSS over Personeel & Organisatie-ZeelandVragen over Personeel & Organisatie-Zeeland via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Zeeland op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Zeeland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-ZeelandVragen over Personeel & Organisatie-Zeeland via E-mail. Klik hier.

Wanneer geldt verworven recht?

[Gesteld op: 25-08-2010]

Toelichting:
Geachte meneer, mevrouw
Graag zou ik een vraag willen stellen betreffende “verworven recht”.
Ik ben geruime tijd werkzaam in de zorg. Vanaf oktober 2006 bij mijn huidige werkgever. Ik ben in dienst gekomen als verzorgende IG. Vanaf september 2008 tot en met februari 2010 in de functie van zorgcoördinator. De instelling is in die tijd gefuseerd met een andere instelling. Een gevolg hiervan was dat de organisatiestructuur behoorlijk veranderd is. In mijn geval betekende dat mijn laatste functie, helaas is komen te vervallen. En ik weer gewoon werkzaam ben als Verzorgende IG. Ook is er andere manager zorg en welzijn aangesteld.
Gedurende deze periode heb ik volgens een bepaald dienstrooster gewerkt. Met mijn vorige manager heb ik deze afspraken op papier gezet. Deze afspraken zijn:
• Hele diensten werken (8 uur diensten)
• Geen laat-vroeg
• Liefst dagdiensten.
• Geen nachtdienst ( we werken met een vast nacht team)
In de praktijk betekende dit dat ik ongeveer twee jaar volgens dit rooster heb gewerkt. Met voornamelijk dagdiensten. En een enkele avonddienst. Geen nachtdiensten.
Mijn huidige manager vind het echter een probleem om met alle wensen en afspraken van mij en mijn collega’s rekening te houden. Hij wil mij nu meer in de avonddienst gaan inplannen. Hij heeft op eigen initiatief laten uitzoeken door P&O of ik een verworven recht heb in deze. Volgens de manager en P&O is dit niet het geval. Ik heb met beide partijen een gesprek gehad en duidelijk aangegeven dat ik het hier niet mee eens ben. Wat bleek namelijk ,de afspraken die ik met mijn vorige manager had gemaakt zaten niet in mijn persoonlijk dossier! Echter deze afspraken(die elke collega heeft), zijn wel zo over gedragen bij de aanstelling van de huidige manager. Gedurende een 5-tal maanden is er nog steeds op deze manier gepland en met alle wensen van mij en collega’s rekening gehouden. Op de dienstlijst van september en oktober sta ik nu ingepland voor respectievelijk 6 en 7 avonddiensten, ook zijn er diverse 6 uur diensten ingeroosterd.
Aangezien bovenstaande bij mij twijfels oproept, wil ik graag uw mening in deze horen. Vandaar mijn vraag. Is hier sprake van een verworven recht,ja of nee? En wat kan ik doen? Of wat moet ik doen in deze?
Antwoord:

Geachte  mevrouw/mijnheer, 

Uit uw vraag blijkt overduidelijk dat er sprake is van een dreigend geschil. Ik wil uw vraag daarom niet via deze website beantwoorden. Op die wijze zou immers ook de wederpartij kennis kunnen nemen van mijn antwoord. Ik verzoek u daarom om rechtstreeks kosteloos contact met mij op te nemen. Belt u mij op het onderstaand nummer?

In algemene zin kan ik nu reeds opmerken dat van werknemers in algemene zin verwacht mag worden dat zij zich positief opstellen wanneer hun werkgever een wijziging van de arbeidsovereenkomst voorstelt. Dat wijzigingsvoorstel moet echter wel redelijk zijn. Gaat het om een belangrijke wijziging van arbeidsvoorwaarden dan moet wellicht ook de ondernemignsraad geraadpleegd worden. 

Benadrukt moet worden dat het bovenstaande een eerste inschatting is gebaseerd op de beperkte informatie die u ons heeft verstrekt. Wij moeten over meer gegevens beschikken om uw vraag definitief te kunnen beantwoorden. Verwezen zij in dit verband ook uitdrukkelijk naar de onderstaande disclaimer. 


Met vriendelijke groet,   

Peter Pijpelink
Advocaat/ Legal Counsel

Nobus Advocaten
T + 31 115 617 733
F + 31 115 614 968
pijpelink@nobusadvocaten.nl 
W www.nobusadvocaten.nl

DISCLAIMER: IN DIT E-MAILBERICHT IS ENKEL UW VRAAG IN ALGEMENE ZIN BEANTWOORD. DIT BERICHT IS GEEN JURIDISCH ADVIES. U MAG NIET VERTROUWEN OP DE JUISTHEID VAN DIT BERICHT. NOBUS ADVOCATEN IS NIET AANSPRAKELIJK ALS U SCHADE LIJDT DOORDAT U OP DE JUISTHEID VAN DIT BERICHT VERTROUWT.  
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Wanneer geldt verworven recht?:

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31
Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Zeeland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+