Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Zuid Holland

Zelf een vraag over Interieur-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Zuid HollandVragen over Interieur-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Zuid HollandVragen over Interieur-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Kleuren werk,woon en eetgedeelte

[Gesteld op: 21-08-2010]

Toelichting:
Het woongedeelte bestaat uit een kleine woonkamer, een nis waar de werkkamer zich bevind en in een soort druppelvorm onze eethoek. De woonkamer en nis krijgen veel natuurlijk licht van buiten en de eethoek minder. We hebben licht laminaat op de vloer en onze meubels zijn ook van lichte materiaal. De gordijnen en het plafond zijn beiden wit. De 3x2 leren bankstel is cremekleurig. De eettafel is van berkenhout inclusief de stoelen. Welke kleuren lopen het beste in elkaar over , de ruimtes horen wel bij elkaar (L-vormig: werkruimte nis ,woonkamer, eetzaal) maar toch wil ik ze gescheiden houden door kleur te gebruiken. Alvast bedankt voor uw advies
Antwoord:

Om te beginnen mijn excuses voor de late reactie. Wegens grote drukte binnen mijn bedrijf zijn de vragen op deze site blijven liggen.

Ik weet even niet wat ik me moet voorstellen bij de druppelvorm voor de eethoek. Wel valt me op dat alles in de woonkamer vrij licht van kleur is: de meubels, de vloer en de banken. Ik neem aan, dat dit ook geldt voor de werkkamer?
De lichte kleuren zorgen dat de ruimten bij elkaar horen, maar eigenlijk wil je toch een soort onderscheid maken tussen de ruimten. Je zou in de woonkamer ietsje kleur kunnen toevoegen in de vorm van kussens op de banken, vloerkleed, enz. Omdat het hier de woon(leef)ruimte betreft, mogen de kleuren wel sprekend zijn. Zo zou je bijv. kunnen kiezen voor een combinatie van een tamelijke donkere taupekleur, gecombineerd met een ijsblauw, lentegroen, turqoise, donkerrose enz. Het vloerkleed zou je dan in de donkere taupekleur kunnen doen.
In de extra accentkleur - dat is dan het ijsblauw, lentegroen, enz. - kun je dan op de eettafel een paar grote vazen of een mooie grote schaal neerzetten. Eventueel, afhankelijk van je gezinssamenstelling, kun je ook onder de eethoek een taupekleurig vloerkleed neerleggen.

De kleur, die toegevoegd kan gaan worden in de werkkamer is het van belang om te weten voor wat soort werkzaamheden de werkkamer gebruikt wordt (zakelijke "kantoor"/administratieve of creatieve werkzaamheden) en door wie de werkkamer gebruikt wordt (man of vrouw).
In de werkkamer raad ik je aan om slechts voor één van de kleuren uit de woonkamer te kiezen. De donkere taupekleur zou heel geschikt zijn als het een werkkamer voor een man is of een zakelijke werkkamer. Wordt de werkkamer door een vrouw gebruikt of voor meer creatievere werkzaamheden, dan kan een frissere accentkleur mooi zijn.
Wil je echter pertinent geen kleur uit de woonkamer gebruiken, dan zou je ook kunnen kiezen voor een heel donkerbruin (net geen zwart) of een tamelijk donkere grijstint. Wordt de werkkamer door óf een vrouw gebruikt óf voor creatievere werkzaamheden dan kun je er aan het hele donkerbruin of het donkere grijs een accentkleur als niet te donker groen of iets donkerder dan felrood (maar niet zo donker als bordeauxrood) aan toevoegen.

Ik hoop dat je, ondanks mijn late reactie én het feit, dat ik de ruimte(n) niet in het echt heb gezien, toch iets aan mijn tips hebt.

Met vriendelijke groet,

Ingrid Gommers
Interieuradviesbureau Huis & Interieur
www.huis-en-interieur.com

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Kleuren werk,woon en eetgedeelte:

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Minuren mee naar volgend kalenderjaar...mag dat?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-03-21 11:02:33
verdelen contracturen
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2010-07-04 22:54:11

Gemiddelde score Interieur-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258135
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+