Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Welke kleur past bij ceremanova-tegels?

[Gesteld op: 20-08-2010]

Toelichting:
We zouden graag onze woning willen renoveren maar de vloer willen we behouden. Welke kleur past nu best bij onze oranje-rode ceremanova-tegel. Kleur voor de muren, gordijnen, rest van het interieur?
Antwoord:

De precieze kleur van uw tegels ken ik niet, maar bij oranjerood passen kleuren als offwhitte, grijs, groentinten (ook de groengele kleuren), bruinen, blauwen en natuurlijk zwart en wit. Maar ook paarse, en paarsblauwe kleuren kunt u combineren met oranje-rood. Er is niet één kleur die het best bij uw vloer past. Wat u het beste kunt kiezen hangt af van uw smaak en voorkeur, de sfeer die u wilt, hoe groot de ruimte is, hoe donker of licht de ruimte is en of er wel of geen zon binnenkomt. Ook moet u bij het maken van een kleurkeus rekening houden met de meubels die u wilt hergebruiken.

Vraag u dus eerst af wat voor sfeer u wilt in uw woning. Maak een moodboard als u dat nog niet (goed) weet. En vraag u af of u iemand bent die wel van wat kleur en actie houdt in het interieur of liever natureltinten ziet en kiest voor rust? In het eerste geval is een combinatie van oranje-rood met groene of blauwe tinten geschikt (u kiest hiermee voor contrast en dat zorgt voor actie, spanning).Naast deze contrasterende kleuren, die u voor een groot deel van de muren in een lichte, vergrijsde tint blauw of groen toepast, kiest u natuurlijk ook nog een aantal neutrale tinten als offwhite, grijs, en/of bruin. Houdt u niet van groen of blauw of zijn die tinten te koel voor de ruimte? Denk dan aan paarse tinten  en uiteraard ook rode en oranje kleuren. Samen met de hierboven genoemde neutrale tinten kunt u bonte, vrolijke combinatie maken.

Houdt u meer van ton sur ton en natureltinten, dan passen grijs tinten (in verschillende nuances), offwhites (met een oranje of rode ondertoon) en bruinen beter bij het oranjerood van de vloer. Bijvoorbeeld lichtgrijs voor de muren, en meubels in offwhite, grijs, donkerbruin en/of een houtkleur. Zo creëert u een rustig interieur. Als tegenhanger voor al die warme tinten zou wat groen, een rustige kleur, goed zijn om te gebruiken in de vorm van accessoires of een klein muurvlak (toegepast op kleine oppervlakken dus)    

Ik raad u aan eerst een moodoard te (laten) maken voordat u kleuren kiest. Een moodboard is een  hulpmiddel bij het uitzoeken en bedenken van een nieuwe inrichting en/of nieuwe kleuren. Plak of prik knipsels uit (woon)tijdschriften, stukjes tapijt, stof, verfstaaltjes, en kleine materialen op een groot vel papier, stuk muur, of een prikbord. Kies dat wat je het meest aanspreekt, wat je écht mooi vindt. Je kunt weer iets toevoegen of weghalen als het toch niet bevalt. Ga net zolang door tot het bord de sfeer uitademt die je voor de ruimte zoekt.

Is uw woonruimte vrij klein, en wilt u het ruimer laten lijken dan kunt u het beste lichte kleuren kiezen in niet te grote contrasten gebruiken, maar ton sur ton kleuren. Zo laat u de ruimte groter lijken. Houdt u van meer kleur, dan kunt u ook in een kleinere ruimte kleur aanbrengen met behulp van accessoires. Maar houdt de basis en de grote oppervlakken rustig. In een grote(re) ruimte heeft u meer mogelijkheden om met kleurcontrasten te werken. Tot slot nog wat algemene tips over kleur en kleurgebruik:

  • De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleur, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.
  • Het aanbrengen van kleine kleurnuances binnen één kleurtoon verlevendigt een ruimte Denk maar aan de natuur. Waarom vinden we dat zo mooi? Omdat er wel duizenden verschillende tinten bruin of groen of geel in voorkomen. Als je bij de inrichting van een ruimte ook meer verschillende kleurnuances aanbrengt, kun je dat effect benaderen. Dus gebruik binnen een kleurtoon, meerdere nuances (licht en donker) om een ruimte spannender te maken.
  • Houdt er verder rekening mee dat donkere en felle kleuren in het zonlicht lichter en fletser lijken. Een ruimte op het zuiden met grote ramen, kan dus meer kleur “hebben” dan een ruimte met weinig daglicht op het noorden.
  • Welke wanden een donkere kleur krijgen en welke lichter blijven, hangt af van de afmetingen van de kamer. Een smalle langwerpige kamer, lijkt nog smaller en langer als de lange wanden donker worden geschilderd. Niet doen dus. Houd die lange wanden overwegend licht. Geef in zo’n ruimte de korte wanden een donkerdere kleur (’s avonds kunnen de gordijnen voor dit effect zogen) en/of breng één of twee donkere kleurvlakken aan op de lange lichte wanden. Met die kleurvlakken kan ook de lengte van een lange wand gebroken worden.
  • Bekijk verfstalen/kleuren (hoe groter hoe beter) altijd ter plekke (het licht in uw huis is anders dan in de winkel). Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, dat kan een groot verschil geven.

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs

Oranje Nassaulaan 123

2051 HL Overveen

t 023 - 5269002

f 023 - 5269004

e info@havenaarinterieurs.nl

www.havenaarinterieurs.nl

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Welke kleur past bij ceremanova-tegels?:

Online verzekering afsluiten
      [Gesteld in Verzekeringen]
2006-09-01 13:23:46
Ondermaats presterende werknemer
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:33:31
Eerder stoppen met werken
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:20:27
Adverteren in Yahoo!?
      [Gesteld in Search Engine Advertising]
2007-03-12 23:23:03
Laptop geeft donker scherm.
      [Gesteld in Laptops]
2006-09-18 16:39:14

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+