Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Religie & Spiritualiteit » Islam
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Islam en krijg online een antwoord van de specialist in Islam

Zelf een vraag over Islam? Klik hier.
Meer vragen over Islam.

Beheerder worden?

De rubriek Islam heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Islam Klik hier.

RSS over IslamVragen over Islam via RSS. Klik hier.
RSS over Islam op jouw website?Vragen over Islam op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over IslamVragen over Islam via E-mail. Klik hier.

Salam alliekoem, in hoeverre klopt het antwoord

[Gesteld op: 17-08-2010]

Toelichting:
Bericht Twijfels over Allah (s.w.t)
Twijfels hebben over Allah
Mufti Muhammad ibn Adam al-Kawthari

Vraag:
Adviseert u mij alstublieft: Ik heb grote twijfels in Allah Ta`ālā. Ik huil en doe du`a dat het weggaat, maar ze eindigen niet. Het is mijn leven aan het verwoesten. Ik voel me alsof ik nu ver weg van de Dien ben. Ik woon in de VS en het probleem is dat wanneer ik kijk naar de complexe steden en alle benodigdheden en geschiedenis, lijkt het mij alsof het doel van dit alles niet het aanbidden van Allah is. Helpt u mij alstublieft omdat ik zeer in de war ben. Ik ben een praktiserende Moslim. Ik zondig veel maar ik doe tawbah en ik ga vaak naar de moskee.

Antwoord:
In de naam van Allah, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle
Twijfels hebben in Allah de Almachtige, is volledig normaal en men zou moeten vermijden om daar te ongerust over te zijn. In feite zijn twijfels en slechte gedachtes een teken van geloof. Sayyidunā Abū Hurayra (moge Allah met hem tevreden zijn) overlevert dat er eens een groep mensen naar de Boodschapper van Allah (moge Allah hem zegenen & vrede schenken) kwam en vroeg:
“Wij ondervinden zulke kwade gedachten dat het onmogelijk is om die op onze lippen te brengen”. De boodschapper van Allah (moge Allah hem zegenen & vrede schenken) zei: “Ondervinden jullie echt deze gedachten?” Ja, antwoordden zij. De boodschapper van Allah (moge Allah hem zegenen & vrede schenken) zei: “Het zijn duidelijke tekenen van geloof”.
(Sahīh Muslim)
Sayyidunā Ibn `Abbās (moge Allah genadig met hem zijn) overlevert dat een metgezel naar de Boodschapper van Allah (Allah zegene hem en geve hem vrede) kwam en vroeg:
“Soms ondervind ik zulke gedachten dat ik liever verlaagd wil worden tot een houtskool dan dat ik ze op mijn lippen krijg” (in de zin van dat over deze gedachten spreken erger is dan branden in het vuur). De Boodschapper van Allah (Allah zegene hem en geve hem vrede) zei: “Alle lof zij Allah die de bedoelingen van de Duivel beperkt heeft tot slechts kwade influisteringen”.
(Sunan Abū Dawūd)
Antwoord:
Ik ben niet bekend met deze mufti. Wwel zie ik op het internet berichten van anderen die ook twijfelenm aan hem zoals hier:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:7GOS5ITmM2oJ:www.ontdekislam.nl/for um/viewtopic.php%3Ff%3D4%26t%3D51897%26view%3Dnext+wil+worden+tot+een+houtskool+dan+dat+ik+ze+op+mijn+lippen+krijg”+(in+de+zin+van+dat+over+deze+gedachten+spreken+erger+is+dan+branden+in+het+vuur).+De+Boodschapper+van+Allah+(Allah+zegene+hem+en+geve+hem+vrede)+zei:+“Alle+lof+zij+Allah+die+de+bedoelingen+van+de+Duivel+beperkt+heeft+tot+slechts+kwade+influisteringen”.+(Sunan+Abū+Dawūd)&cd=3&hl=nl&ct=clnk&gl=nl

Ik ben op zoek gegaan naar de hadith die geciiteerd wordt, maar kan het niet vinden. Staat verder ook geen paginanummer ofzo bij. Het is menselijk om af en toe te twijfelen in het geloof, iedereen zal wel zo ene moment hebben gehad. Het kan saitan zijn die ons dingen influistert maar het kan ook Aallah swt zijn die ons test. Om te kijken welk pad we zullen volgen. Dit maakt een persoon nog geen kafier. Wel dient de persoon in kwestie in zulke tijden toevlucht te zoeken bij Allah swt. Bidden, smeekbedes, vasten, alles om de duivel weg te houden.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Islam:
AlevitismeKoranSoefisme


Gerelateerde vragen aan Salam alliekoem, in hoeverre klopt het antwoord:

Geschil afrekening servicekosten en verhoging
      [Gesteld in Facilitair]
2009-11-03 22:02:18
Help huis wordt gesloopt! Wat zijn mijn rechten?
      [Gesteld in Bewindvoering]
2011-04-25 21:44:34
wat voor hulp heb ik nodig?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-06-19 15:01:23
Salaris keer op keer niet correct uibetaald.
      [Gesteld in Salarisadministratie]
2009-10-27 18:35:18
Valsheid in geschrift en meer door advocaat..!!
      [Gesteld in Advocaten-Noord Brabant]
2010-11-23 00:26:32

Gemiddelde score Islam: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+