Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Loopbaan » Sollicitatie » Outplacement
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Outplacement en krijg online een antwoord van de specialist in Outplacement

Zelf een vraag over Outplacement? Klik hier.
Meer vragen over Outplacement.
De huidige beheerder van de rubriek Outplacement:
Naam: Leon Soons
Bedrijf: Strada arbeidsmobiliteit & re-integratie
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over Leon Soons vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over OutplacementVragen over Outplacement via RSS. Klik hier.
RSS over Outplacement op jouw website?Vragen over Outplacement op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over OutplacementVragen over Outplacement via E-mail. Klik hier.

Geen salaris meer moet ik wel outplacement volgen.

[Gesteld op: 16-08-2010]

Toelichting:
Mijn baas betaald geen salaris meer vanaf 1 juni 2010. ik ben afgewzen voor WIA en arbeidsgeschikt vanaf 30 mei 2010. Door een verstoorde arbeidsrelatie roep mijn baas mij niet op voor werkzaamheden terwijl ik mij wel schriftelijk beschikbaar heb gesteld maar de arbeidsovereenkomst wordt ook niet door hem beeindigd.Tot 30 mei 2010 liep er een re-intergratie 2e spoor. Nu wil hij dit zelfde re-intergratie traject gebruiken als outplacement traject omdat hij dit al betaald heeft tot dec. 2010.
Dit kan toch helemaal niet hij betaald geen salaris en toch eisen dat ik dat ga doen. Ik heb ergens gelezen dat ik met het volgen van dit outplacement min of meer in stem met ontslag. hij wil wel van mij af maar een ontslagvergoeding gaat hij niet betalen. Ik zie uw reactie met belangstelling tegemoet.
Antwoord:

Een bijzondere situatie die wat vreemd en onbegrijpelijk overkomt. In elk geval bent u ingande 30-5-2010 arbeidsgeschikt bevonden en heeft u zich ook weer voor dat werk beschikbaar gesteld. In dat geval is de werkgever verplicht u het salaris door te betalen. Als uw werkplek niet meer beschikbaar is dan zal de werkgever voor een passende oplossing moeten zorgen. Als die oplossing niet binnen het eigen bedrijf te vinden is (aantoonbaar) dan blijft nog over dat u ondersteuning krijgt bij het vinden van werk elders. Die ondersteuning is dan inderdaad een outplacementtraject. Dat is nog niet zo bijzonder. Dat zo'n traject wordt aangeboden via het bureau dat voorheen ook al met re-integratie bezig was en wat de voorwaarden zijn die de werkgever en dat bureau overeenkomen is niet zo van belang als u daar maar optimaal mee wordt geholpen. Bijzonder is dat tijdens uw ziekte al een re-integratietreaject is gestart. Dat gebeurt alleen als duidelijk is dat u niet terug kan keren naar uw oude werkplek. Wat is daar de reden van en waarom wordt uw salaris niet doorbetaald?

Een outplacementtraject betekent niet dat u instemt met ontslag wel dat u accepteert dat de werkgever pogingen doet om u ander passend werk te bezorgen buiten het bedrijf. U accepteert en begrijpt dan dat u niet kan terugkeren naar uw oude functie. Voor een outplacementtraject is het voorwaarde dat u instemt met zo'n traject. Vreemd is dat de werkgever gebruik wil maken van een outplacementtraject. U bent arbeidsgeschikt en er is blijkbaar geen plaats meer voor u binnen het bedrijf. In zo'n geval zou de werkgever er ook voor kunnen kiezen een ontslagvergunning te vragen bij het UWV en op de gebruikelijke manier (met een opzegtermijn) afscheid van u te nemen. De coulante houding van de werkgever om een outplacementtraject aan te bieden past dan niet bij het niet meer doorbetalen van het salaris.

Overigens wordt bij een outplacementtraject ook afgesproken wat er gebeurt als u elders ander werk accepteert (bijv. als u dan minder zou gaan verdienen). Er kan ook een vaste vergoeding worden afgesproken maar dat is niet voor de hand liggend omdat u van werk-naar-werk gaat en u in zo'n geval geen of beperkte financiële schade heeft.

Ik hoop en mag aannemen dat u zich laat bijstaan in de juridische aspecten van deze situatie. Er zijn voldoende zaken die daarvoor in aanmerking komen: salaris, afspraken bij outplacement, reden voor een traject, enz.

Ik hoop dat u in elk geval een antwoord heeft gekregen om de vragen die u bezighouden. Deze zullen niet volledig zijn omdat ik niet alle achtergrondinformatie heb. Het is zeker een bijzondere zaak waar ik benieuwd van ben hou deze afloopt. Als u in de gelegenheid bent zou ik het op prijs stellen als u me die te zijner tijd wilt laten weten. Die kennis zou ik dan kunnen gebruiken om anderen nog beter te kunnen adviseren.

mvg.

Leon Soons, Strada Arbeidsmobiliteit.

 
Reactie vraagsteller:
Geachte heer Soons,

Bedankt voor uw antwoord, t.z.t. zal ik u op de hoogte houden van de ontwikkelingen in deze. Indien door u gewenst is het ook mogelijk rechtstreeks via mail te communiceren, indat geval ontvang ik graag uw E-mail adres.

Met vriendelijke groet,

A.Dragt

 
Antwoord Beheerder:
Hoi,

Alvast bedankt, mijn mail-adres is l.soons@zonnet.nl

mvg
Leon Soons
Beantwoord door:
Leon Soons
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Geen salaris meer moet ik wel outplacement volgen.:

Mag werkgever na langdurig ziekte salaris inhouden
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-06-02 11:35:14
Geen salaris, geen salarisstroken
      [Gesteld in Salarisadministratie]
2010-02-04 14:03:28
Functiebeschrijvingen en functie- indelingen
      [Gesteld in Personeel & Organisatie-Noord Brabant]
2011-04-18 19:24:40
Trainingsschema?
      [Gesteld in Fitness]
2009-01-08 15:17:05
Door fouten meerder maanden geen salaris ontvangen
      [Gesteld in Salarisadministratie]
2009-09-07 15:15:47

Gemiddelde score Outplacement: 8.4 (39x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258155
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+