Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening » Mediation
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Mediation en krijg online een antwoord van de specialist in Mediation

Zelf een vraag over Mediation? Klik hier.
Meer vragen over Mediation.
De huidige beheerder van de rubriek Mediation:
Naam: Wim
Bedrijf: Sf
Reactiesnelheid: uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Wim vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over MediationVragen over Mediation via RSS. Klik hier.
RSS over Mediation op jouw website?Vragen over Mediation op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over MediationVragen over Mediation via E-mail. Klik hier.

Mediator bekende van mijn ex-partner.

[Gesteld op: 14-08-2010]

Toelichting:
Er is een mediator aan gesteld door mijn ex -partner om de scheiding goed te laten verlopen zonder advocaten erbij te betrekken. Dit gaf mij ook een goed gevoel. Maar na verloop van tijd merk ik, dat er tijdens onze gesprekken met de mediator zij meer op zijn hand is. Ik word niet aangehoord en mijn ex-partner gebruikt bij vragen de mediator tevens als klankbord en ik sta tegen de muur, omdat het advies wat de mediator afgeeft, in zijn voordeel werkt. Ik wil niet meer verder gaan met deze mediator, omdat ik inzie dat ik nooit mijn gelijk zal halen. Er is ook een kind bij gemoeid, vandaar dat er nu duidelijke afspraken gemaakt moeten worden en op deze manier, gaat dit nooit gebeuren. De mediator is overigens een bekende van mijn ex-partner en ik krijg het vermoeden, dat er persoonlijke belangen opspelen. Graag wil ik uw advies, wat ik zou kunnen doen in deze.
Antwoord:

Hallo,

Is deze mediator een officieel erkende mediator? Denk dan bijv. aan NMI of VFAS? Wat jij vertelt zijn nl. dingen die niet door de beugel kunnen. Heeft zij van te voren duidelijk gezegd dat zij en je ex elkaar kennen en jou expliciet gevraagd of je daar probleem mee had? Onpartijdigheid van een mediator is enorm belangrijk, als jij er geen vertrouwen in hebt, zou ik dat in een gesprek aan de orde stellen. Het staat je, volgens de normale mediation overeenkomst die er, als het goed is, getekend is, vrij om elk moment de mediation te beëindigen. Je kunt dan zelf een mediator zoeken ( kijk bijv. op de site van de NMI, zoek naar gecertificeerde mediators) of VFAS of informeer bij de rechtbank bij jullie in de buurt). Je zou ook kunnen voorstellen er een tweede mediator bij te zetten die jij uitzoekt, maar dat is lastig als de mediators elkaar niet kennen.

 Het gaat er overigens in een mediation niet om dat je je gelijk kunt halen. Als je dat per sé wilt, kun je beter naar een advocaat gaan. In een mediation is juist de bedoeling dat er oplossingen gevonden worden waar jullie het alletwee mee eens zijn, ook al is het niet helemaal wat jij heel graag zou willen. Als er een kind bij betrokken is, is het belangrijk om in de gaten te houden wat echt het belang van het kind is.

 Als de mediator bij een officiële instantie ( NMI, VFAS) is aangesloten, kun je overwegen een klacht in te dienen, maar daar zit je in deze tijd waarschijnlijk niet op te wachten.

Mocht je t.z.t. op zoek gaan naar een andere mediator, laat dan even weten waar je woont, misschien kan ik je een goede aanraden.

Heel veel sterkte.

 Marianne van der Meulen

 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor uw snelle reactie. Ik wist idd, dat de mediator een bekende van mijn ex-partner was. Gezien ik er geen strijd van wilde maken en hij met dit voorstel kwam, ben ik hiermee akkoord gegaan. De scheiding is vlot verlopen, alleen nu omtrent afspraken/regelingen tbv van ons kind, stelt mijn ex-partner zich afhoudend op tov zich van mij. Ik wil juist graag tot goede afspraken en oplossingen komen, alleen hij wil er niet in meegaan, ik denk vanwege persoonlijke redenen (ik heb namelijk de scheiding aangevraagd), alleen het draait nu om het belang van het kind en als mediator moet je idd onpartijdig blijven. Ik weet gewoon zeker, dat een ieder andere mediator namelijk nooit zulk advies had gegeven en zoveel rekening houdt met de gevoelens van de andere partij. De mediator is idd aangesloten bij het NMI, alleen had de mediator dit wettelijk wel mogen doen vraag ik mij af? Ik overweeg nu om de mediation te beeindigen, want tevens het ouderschapsplan met de daarbij behorende kinderalimentaie, is tevens veels te veel naar boven afgerond. Weet u toevallig waar ik een herberekening van de draagkracht kan laten uitvoeren?
Doordat ik de scheiding heb aangevraagd, ben ik te coulant geweest, alleen nu merk ik dat alleen maar in het nadeel werkt en mijn kind alleen maar meer en meer wordt afgenomen.

Mvrg.
 
Antwoord Beheerder:

Hallo,

Ik heb zelf geen verstand van echtscheidingen, wellicht dat googelen op draagkrachtberekening iets oplevert. En er zit hier bij gratis adviseurs vast ook iemand, mediator of advocaat, die daar wel in gespecialiseerd is.

 En nogmaals een mediation kan pas tot afspraken komen als beide partijen het met de inhoud van de afspraken eens zijn.  Als je dat niet bent, zul je dat het  beste kunnen aangeven bij de mediator.

Succes

 

Marianne

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Mediation:
Alimentatie Mediation
Arbeid Mediation
Conflictbemiddeling
Echtscheiding Mediation
Omgangsregeling Mediation
Ontslag MediatonGerelateerde vragen aan Mediator bekende van mijn ex-partner.:

recht op partneralimentatie ?
      [Gesteld in Advocaten]
2007-03-14 10:03:26
mijn ex komt zijn afspraken niet na
      [Gesteld in Familierecht]
2010-11-01 19:11:23
na 5 jaar scheiding,bijstand betalen?
      [Gesteld in Familierecht]
2009-05-30 06:19:55
Er heeft pensioendeling plaats gevonden.
      [Gesteld in Pensioen]
2009-07-23 15:46:04
Kan ik als medeeigenaar het huis te koop zetten?
      [Gesteld in Makelaars]
2010-11-29 08:17:09

Gemiddelde score Mediation: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+