Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Zuid Holland

Zelf een vraag over Interieur-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Zuid HollandVragen over Interieur-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Zuid HollandVragen over Interieur-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Wat voor kleur bank en muren moet ik nemen?

[Gesteld op: 12-08-2010]

Toelichting:
Ik heb een huis gekocht en heb geen idee wat voor kleuren ik moet gebruiken en twijfel over de bank.

Mijn meubelen zijn acasia brown.
De woonkamer heeft 1 lange muur waar 1 televisie kast tegenaan komt te staan en 1 hoge kast. dan 1 schuifpui over bijna de hele muur naar het balkon. Aan de overkant van de lange muur is een muur met een groot raam hieronder komt een grote hoekbank te staan.
De vloer is kalk-naturel eiken laminaatvloer met V-groef.

Nu mijn vraag;
Welke kleur bank kan ik het beste nemen? Ik vind donker bruin erg mooi, maar denk dat dit te donker is bij de meubels, crème vind ik ook mooi maar is dat niet te licht bij de vloer?
2de vraag de muren wil ik eigenlijk crème doen, maar is het niet beter om de muur bij het raam donkerder te maken?

Hoop dat u mij advies kan geven want ik moet nu snel een keuze maken

Bij voorbaat dank
Antwoord:

Om te beginnen mijn excuses voor de late reactie. Wegens grote drukte binnen mijn bedrijf zijn de vragen op deze site blijven liggen.

Elke meubelfabrikant heeft zijn eigen benamingen voor meubelkleuren. De naam Acacia Brown zegt mij dus niet direct welke kleur of hoe donker de kleur is.

Bij de vloer staat een donkere bank inderdaad mooier dan een hele lichte bank. In principe zou een donkerbruine bank wel kunnen, mits er niet teveel houten meubels bij in de buurt staan. Hiermee bedoel ik: staat er alleen een salontafel en een tv-kast bij de bank in de buurt, dan kan het wel. Maar staat er bijv. een hele grote wandkast, die een groot deel van de muur beslaat, in de buurt van de donkere bank, dan krijg je wel een heel somber geheel.
Kies je voor de donkere bank, dan kun je die een heel stuk opfrissen door er vrolijk gekleurde kussens in frisse kleuren op te leggen. Die kussens breken dan het grote donkere vlak van de bank. Kies je voor een hoekbank, die bestaat uit (bijv.) een driezits-deel + een chaise longue, dan kun je op de chaise longue bijv. een plaid, opgevouwen of gedrapeerd, leggen in een frisse kleur.

Om te voorkomen dat je donkere bank samen met de salontafel een aantal erg donkere objecten op de lichte vloer worden, kun je deze losse onderdelen samenhang geven door een vloerkleed neer te leggen. Dit vloerkleed moet zo groot zijn, dat het in ieder geval tegen of, liever nog, onder de pootjes van de bank, ligt. Het kleed moet minimaal iets breder zijn dan de totale breedte van de bank. En dan ook van een zodanige afmeting, dat de salontafel op een juiste afstand (ca. 40/50 cm vanaf de bank) kan staan en toch niet op de rand van het kleed (de tegenoverliggende rand vanaf de bank gezien) terechtkomt.
Een vloerkleed dat net wat te klein gekocht wordt, ziet er al snel erg iel uit en daar ga je je aan storen.

Zou je toch de lichtere bank overwegen, dan kun je ook hier met een vloerkleed zorgen voor enig contrast tussen bank en vloer. Hier zal het mooi zijn als het vloerkleed zo groot is, dat de bank op het kleed kan komen te staan. Doordat het kleed dan aan de zijkanten van de bank voor een deel onder de bank uitsteekt, zal het kleed hier ook voor contrast tussen de bank en de vloer zorgen. Wel is het ook bij deze opstelling van belang, dat je oplet dat het kleed groot genoeg is om ook voldoende plaats te bieden voor de salontafel, die ook hier niet op het randje van het kleed moet komen te staan.

Qua kleur voor het vloerkleed zou ik een contrastkleur adviseren, dus geen beige- of bruintint, maar een kleur, die je ook in de accessoires - zoals kussens, kaarsen, vazen e.d. - wil gaan toepassen. Afhankelijk van de warmte van het daglicht kun je dan kiezen voor een frisse blauw- of groentint of juist voor een rose- of een oranjetint. Met de warmte van het daglicht bedoel ik, dat het daglicht op de noordkant wat koeler en "blauwer" is dan het daglicht op de zuidkant, dat warmer en "geler" is. Komt je bank/zithoek dus bij een raam met veel noordenlicht te staan, dan kun je beter warme (bijv. rose- of oranjetinten) kiezen voor de accessoires, komt je zithoek bij een raam met veel zuidenlicht, dan kun je ook met frisse blauw- en/of groentinten werken.

Kies je voor de creme bank, dan raad ik je aan om warme kleuren voor de kussens te kiezen. Wil je toch graag frisse kleuren gebruiken, maak dan voor de kussens een mix van warme en koele kleuren.

Wat betreft de vraag over de kleur voor op de wand kan ik je geen pasklaar antwoord geven, want daarvoor moet ik de ruimte gezien hebben.  
Welke muur je welke kleur kunt geven is nl. van verschillende punten afhankelijk, zoals de lichtval van het daglicht op de diverse wanden, de afmetingen van de totale ruimte, de plaats van eventuele deuren en ramen.
Daarentegen vind ik het zonde om alle muren dezelfde kleur te geven, want de kleur valt helemaal niet meer op. Het is dan mooier om één muur of twee kleinere muurtjes een contrastkleur te geven. Op een wand, die dan wel creme wordt, kun je de kleur van de contrastmuur laten terugkomen in bijv. een schilderij.

Ik hoop dat je, ondanks mijn late reactie, toch nog iets aan mijn tips hebt.

Met vriendelijke groet,

Ingrid Gommers
Interieuradviesbureau Huis & Interieur
www.huis-en-interieur.com

 

 

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Wat voor kleur bank en muren moet ik nemen?:

Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
start de bank bij verkoop met de excutiewaarde?
      [Gesteld in Makelaars]
2008-09-06 11:07:14
kleuradvies muur achter bank
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-08-25 16:20:34
lange smalle woonkamer met een lange hoekbank?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2011-01-15 21:33:45
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16

Gemiddelde score Interieur-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+