Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Rechtshulp » Rechtshulp-Limburg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rechtshulp-Limburg en krijg online een antwoord van de specialist in Rechtshulp-Limburg

Zelf een vraag over Rechtshulp-Limburg? Klik hier.
Meer vragen over Rechtshulp-Limburg.
De huidige beheerder van de rubriek Rechtshulp-Limburg:
Naam: Advocatenkantoor Exaten
Bedrijf: Advocatenkantoor exaten
Reactiesnelheid: 22 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Advocatenkantoor Exaten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Rechtshulp-LimburgVragen over Rechtshulp-Limburg via RSS. Klik hier.
RSS over Rechtshulp-Limburg op jouw website?Vragen over Rechtshulp-Limburg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Rechtshulp-LimburgVragen over Rechtshulp-Limburg via E-mail. Klik hier.

Te ondernemen vervolgstappen?

[Gesteld op: 11-08-2010]

Toelichting:
Sinds een aantal maanden is mijn collega op zoek naar een nieuw televisie toestel. Ik wist dat hij hiermee bezig was maar heb er verder geen acht op geslagen. Wat ik zeker wèl heb opgevangen is dat hij zijn ideale toestel gevonden had via speurwerk op internet. Een geheel nieuw model van Philips type 40PFL9705. Het model was blijkbaar zo nieuw dat het er op leek dat nog geen enkele elektronicazaak informatie kon verstrekken of het toestel leveren (ook niet via internet). Middels mailverkeer met een lokale elektronicazaak kreeg hij echter wel een aanbod om het toestel via hen te bestellen voor de prijs van € 1299,-. Hij heeft het toestel op 8 juli besteld en is hierna op vakantie vertrokken. Inmiddels ging het toestel van mijn vader stuk en heb een van de toestellen die wij hadden aan hem gegeven, met het idee zelf een nieuwer toestel aan te schaffen. Dat heb ik op 31 juli bij dezelfde firma besteld als waar mijn collega dit heeft besteld tegen dezelfde prijs. Ik heb hierbij ook verwezen naar de bestelling die mijn collega het gedaan en men kon op basis hiervan beamen dat het inderdaad het specifiek toestel betrof. De nota werd opgemaakt, ik heb € 100,- aanbetaald en informeerde wanneer het toestel geleverd zou kunnen worden. Bij het onderzoeken naar de levertijd kwam men er achter dat het toestel voor een te lage prijs is verkocht; er was een fout gemaakt. Er moest ruim € 2100,- betaald worden. Voor zoveel geld wil ik echter geen toestel kopen. Er zou komende dagen contact met me worden opgenomen hierover. Na een week heb ik zelf gebeld. Men kon het toestel niet voor die prijs leveren. Aangezien ik een koopovereenkomst ben aangegaan heb ik deze firma op hun leveringsverplichting gewezen. Verder heb ik toegezegd aan mijn betalingsverplichting te voldoen. Inmiddels heeft met mijn een aanbod gedaan om voor inkoopsprijs(€ 1935,-) te leveren. Hier wil ik niet mee akkoord gaan. Ik wil dat conform afspraak geleverd wordt. Ik heb een mail gestuurd met de het verzoek te leveren waarna ik mijn betalingsverplichting zal nakomen. Ik heb een termijn gesteld voor levering tot 31 augustus.
Graag zou ik willen weten of jullie me hiermee kunnen helpen; heb ik correct gehandeld en kan ik hiermee verder; met welke stappen.

Bij voorbaat hartelijk dank!
Antwoord:
Beste vragensteller,

Dit is een vervelende situatie.

U neemt een standpunt in verdedigd kan worden: u bent een overeenkomst met een professionele partij aangegaan, waardoor u als consument sterker komt te staan.

Aan de andere kant hebt u actief gevraagd naar levering van een toekomstig product buiten het huidige assortiment, en mede daardoor kan de winkelier zich ook beroepen op dwaling, al dan niet wederzijds: Immers: de winkel had nooit de intentie om onder de inkoopprijs te leveren, en u had nooit de intentie voor de daadwerkelijke prijs het toestel te kopen. Als u beiden had geweten hoe de prijs door Philips werkelijk zou worden vastgesteld, was het nooit tot de koop gekomen.

Naar mijn mening kunt u vragen om nakoming, en als de winkelier dit doet, dan heeft u een mooi toestel voor een scherpe prijs. Als de winkelier echter niet levert, zult u ook niet betalen. Aan de andere kant zal de winkelier niet leveren voordat u betaald. Er ontstaat een patstelling. Wellicht is het eleganter die te doorbreken door een ander, bij uw budget passend, toestel uit te zoeken, waarbij de winkelier u misschien nog tegemoet kan komen. Anders lijkt het me, mede gelet op het redelijk geringe belang, raadzaam de overeenkomst over en weer te ontbinden.



Met vriendelijke groet,
Katja Bouwens
Advocatenkantoor Exaten
http://www.advocatenkantoorexaten.nl

---
Alle adviezen zijn vrijblijvend en enkel gebaseerd op de (vaak summiere) casusposities die in de vraag worden weergegeven. Deze adviezen zijn dan ook enkel als richtinggevend bedoeld en kunnen geen volwaardig juridisch advies vervangen. Als advocatenkantoor zijn wij niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen van het handelen naar aanleiding van dit advies.

Beantwoord door:
Advocatenkantoor Exaten
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Te ondernemen vervolgstappen?:

eigen bedrijf starten icm partnership
      [Gesteld in Midden- & Kleinbedrijf]
2008-02-26 08:32:43
Belastingaftrek werkruimte in woning
      [Gesteld in Belastingen-Zuid Holland]
2009-01-28 18:42:15
Percentage Belasting bij Freelance werken
      [Gesteld in Freelance]
2009-01-29 17:48:51
Welke verguningen heb ik nodig voor een reisbureau
      [Gesteld in Midden- & Kleinbedrijf]
2009-11-09 18:26:48
ik wil graag thuis kappen maar hoeveel mag ik bijv
      [Gesteld in Thuiswerk]
2010-01-06 20:42:39

Gemiddelde score Rechtshulp-Limburg: 7.4 (79x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+